מחשבות טורדניות ושאלות מסקרנות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/11/2020 | 08:19 | מאת: גבר

שלום מומחה! אובחנתי עם או.סי.די (מחשבות טורדניות) אך ללא טקסים כפייתיים. קורא לי לפעמיים שאני שומע רעש מבחוץ (כגון דיבור) ואינני בטוח האם זה רעש אמיתי הוא "מאין מחשבה". אינני יודע עם זה מציאות או דמיון (mind play trick on me?) ברצוני להדגיש שעשו לי טסטים ושללו אפשרות "לסכיזופרנייה". שאלותיי הם: 1.האם מחשבות טורדניות יכולות להתאפיין בסימפטומיים של "הזיות שמיעה" או הזיות שמיעה שליליות"? 2.האם מחשבות טורדניות יכולות להיות מאופיינות בתסמינים שדומים "לפארנוייה"? 3.האם מחשבות טורדניות יכולות התאפיין בתסמינם שדומים "למשבות פסיכוטיות"? (מהבחינה הקלינית") 4.כיצד "ניתן להפריד" בין מחשבה טורדנית למחשבה פסיכוטית? תודה.

שלום רב. מחשבות טורדניות יכולות להרגיש לפעמים כמו קול פנימי מציק ומטריד. בדרך כלל מחשבות טורדניות אינן רדיפתיות באופיין. ההבדל העיקרי בין מחשבה טורדנית לבין מחשבה פסיכוטית הוא שהאדם מסוגל להבין כי מחשבה טורדנית אינה אמיתית ואינה נכונה והוא יכול להשתכנע בכך לאחר בירור ועימות. מחשבה פסיכוטית היא מחשבה דומיננטית לא אמיתית ולא נכונה אשר האדם מאמין בלב שלם בקיומה ואינו מסוגל להשתכנע כי מדובר במחשב לא נכונה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה