תדירות בדיקות דם עם סרוקוול 25- 50 מ"ג

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/11/2020 | 15:20 | מאת: יפים

שלום ד"ר.כאשר מטופלים בכדורי סרוקוול 25 -50 מ"ג ככדור חיזוק נגד חרדות,כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות דם? הבנתי שהתרופה עלולה לגרום לסכרת, עלייה בכולסטרול, ירידה בתאי דם לבנים, שינוים בתיפקוד בלוטת התריס ועוד.אשמח לתשובתך. אודה לתשובתך.

שלום רב. סרוקוול עלול להביא לתופעות לוואי מטבוליות כמו עלייה בתיאבון, עלייה במשקל גוף, סיכון לסוכרת ולכולסטרול ושומנים כבוהים. במינונים אלו זה הרבה פחות קורה. באופן כללי מומלץ עם התחלת טיפול בסרוקוול לבצע בדיקות דם לכימיה ושומנים כולל זוכר בדם. מומלץ לבצע בדיקות שגרתיות בצריכת סרוקוול אחת לשנה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה