האם פרוטיאזין יכול להתאים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/11/2020 | 22:15 | מאת: היי

היי. התחלתי לאחרונה לקחת קלונקס בתכיפות רבה יותר ממה שהייתי רגילה ואני חוששת שזה גרם לי לכאבי גב תחתון שממש שיגעו אותי. אז כמה ימים שבכלל לא לקחתי. רציתי לשאול לאיזו תרופה שתעזור לי מקומית בהרגעה והפחתת חרדות אין את התכונה של מרפה שרירים שכנראה גרמה לתופעה של הכאבים (ניחושים שלי...) האם פרוטיאזין יכול לעבוד?

19/11/2020 | 19:57 | מאת: היי

תודה אורית. אך מחכה לתשובתו של המומחה. בכל מקרה לא המשכתי לקחת את הקלונקס והכאב עבר. כעת פשוט מחפשת משהו מחליף.

שלום רב. בדרך כלל תרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים כמו קלונקס עוזרות לכאבי גב לאור אפקט הרפיית שרירים. ניתן להשתמש בלוריואן- בעל טווח קצר ומצומצם. פרותיאזין היא תרופה מרגיעה ללא אפקט על שריר אך היא מרדימה מאוד. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה