הפסקת נטילת תרופות לחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/11/2020 | 16:39 | מאת: יאיר

שלום ד"ר.ניסיתי לאורך 10 שנים מגוון תרופות כנגד הפרעת החרדה ממנה אני סובל. התרופה לא עזרו למצבי (SSRI, SNRI). ובכל זאת נשארתי עם ויאפקס XR במינון 225 מ"ג וקלונקס במינון 1 מ"ג. התרופות אינן מסייעות לי ואני רוצה להפסיקן. כיצד נכון לבצע זאת באופן בטוח? תודה רבה.

שלום יאיר. קודם כל אני מציע לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל ולא לשנות מינון תרופתי על דעת עצמך. מומלץ להפסיק וויפאקס בהדרגה איטית ולא בבת אחת, להוריד ל-150 מ"ג, לאחר כשבועיים להוריד ל-75 מ"ג ואז לאחר שבועיים להפסיק לסירוגין כל יומיים לעוד שבועיים ולהפסיק. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה