דיספוריה תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/11/2020 | 14:08 | מאת: יוכי

שלום רב אני נוטלת כ-20 שנים ליתיום והרגשתי טוב לאחרונה יש לי חרדות עקב מצב כלכלי וכן הרגשות של דיכאון שבאים וחולפים הרופאה אמרה לי שזה דיספוריה האם זה תופעת לוואי שמתפרצת אחרי הרבה שנים מה ליתיום?...ניסתי כדורים אבל קשה לי עם תופעות לוואי וכעת אני לוקחת תרופה הומפתית שעוזרת לי לתחושת כאבים בחזה אבל עדין יש דפיקות לב תודה יוכי

שלום יוכי. דספוריה הינה חוויה של דכדוך, ירידה במצב רוח ותחושת מתח ומועקה. תופעה זו אינה קשורה לצריכת ליתיום אלא כנראה לתגובה טבעית שלך למצוקה כלכלית. ממליץ לשקול הוספת תרופה נוגדת דיכאון כמו וולבוטרין או אריפלי. כדאי לבצע בדיקה חוזרת של רמת ליתיום ולאזן בהתאם. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה