ירידה מכדורים עד להפסקתם

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/12/2020 | 16:19 | מאת: אורן

שלום אני לוקח כמעט שנתיים בגלל חרדות כול יום קלונקס 0.5 כדור שתיים ולפעמים שלוש וארבע שזה לעיתים רחוקות השלוש וארבע לרוב אחד שתיים לא יותר ביום בזמן האחרון אני בתהליך של ירידה מהכדורים בהדרגה עד להפסקה שלהם לגמרי האם אחרי תקופה כזאת ארוכה של לקיחת הכדורים האלו אפשר להפסיק ? יצא לך לשמוע על מקרים שאנשים אחרי לקיחה ארוכה הפסיקו אם הכדורים האלו והכול חזר לקדמותו וחלפו התופעות לוואי ועוד או שבגלל לקיחה ארוכה של הכדורים האלו שמלכחתחילה הם לזמן קצר אז זה בעיה ? או שאפשר לרדת מהם לחלוטין ממה שאתה יודע שמעת ?

שלום רב. טיפול בתרופה קלונקס מומלץ לתקופה קצרה בלבד עד מספר שבועות. שימוש ארוך טווח בתרופה עלול להביא לתופעות לוואי כמו סכנת נפילות ונזק קוגניטיבי וכן סכנת התמכרות. כדאי להפסיק טיפול בקלונקס באופן הדרגתי ואיטי תחת פיקוח רפואי. ניתן להחליף טיפול כזה בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה לא ממכרות ובטיפול פסיכולוגי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה