איתור הגורם המרכזי להחמרה בתחושת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/12/2020 | 21:39 | מאת: עומר

שלום ד"ר. הפסיכיאטר המטפל בי עקב חרדות חזקות חרף טיפול תרופתי בויאפקס XR במינון 300 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג המליץ על 2 צעדים במקביל: 1. הוספת סרוקוול 25 מ"ג כחיזוק. 2.הפחתת קלונקס ב- 0.5 מ"ג (לא ברור מדוע בוצע צעד זה כאשר אני סובל עדיין מחרדה ולא מאוזן?) חלף חודש ואני סובל עדיין מחרדות חזקות. הסרוקוול עזר לי להרגעה בשינה (שזה לא עיקר הבעיה שלי)אך לא תרם משמעותית לשיפור הפרעת החרדה וגרם לתשישות במהלך היום ולכן הופסק. א. האם יתכן כי ההחרפה כעת בחרדות היא עדיין תסמיני גמילה מהפחתת מינון קלונקס הממכר? ב. הפסקתי את הסרוקוול 25 מ"ג עקב התשישות ובגלל שלא עוזר לחרדות. האם הפסקת התרופה ידועה כמחמירה זמנית חרדות עקב השפעות על הקולטנים של הסרטונין והדופאמין במוח?

שלום עומר. אם אתה סובל מחרדות פעילות זה לא הזמן להפחית או להפסיק תרופות הרגעה כמו קלונקס. הפסקת הסרוקוול אינה מגבירה חרדות ולא גורמת לתסמיני גמילה. ייתכן ויש צורך להחליף טיפול בוויפאקס לאור חוסר יעילות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה