רגיעון לטיפול בעייפות כרונית על רקע הפרעה דו קוטבית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/11/2020 | 11:25 | מאת: מקס

שלום. יש לי עייפות כרונית כשנתיים, קושי רב בביצוע משימות יום יומיות, מערכת עצבים מתוחה כל הזמן, צלצול באוזניים, כאבי פרקים. אני מטופל נגד הפרעה דו-קוטבית (ביפולרית) כ10 שנים בתרופות האלה: Seroquel 200 mg Lamodex 100 mg אני ברמיסיה מלאה כ-5 שנים. מבחינת דו-קוטביות אין לי בעיה, אבל העייפות הכרונית הפכה לבעיה אמיתית ופוגעת קשה בתפקוד היום יומי שלי. גיליתי שרגיעון של הדס עושה פלאים למערכת העצבים שלי. אני מפסיק להיות עייף ומתפקד ממש טוב כשאני נוטל מינון מומלץ פעמיים ביום. שאלה 1: האם זה בטוח להשתמש ברגיעון לתקופות ארוכות? שאלה 2: אם אני אנוטל רגיעון 5 ימים בשבוע ועושה הפסקה בסופש, האם זה עדיין בטוח? שאלה 3: האם יש לך המלצה אחרת לטיפול בעייפות כרונית? תודה מראש על התשובה, זה ממש מדהים שאפשר לשאול שאלות בנושאים האלה דרך האתר!

שלום רב. רגיעון הינו תוסף מזון המבוסס על צמחי מרפא. יעילותו הקלינית המדעית לא הוכחה האופן מובהק. לאור זאת אין להתייחס אליו כאל תרופה ולדאוג בקשר לשימוש כזה או אחר. אם המצב הנפשי שלך יציב לאורך זמן הייתי שוקל להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל ולהוריד בהדרה ובזהירות מנון סרווקול אשר עלול לגרום לתופעות לוואי של עייפות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה