ירידה הדרגתית למינון נמוך יותר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/12/2020 | 14:51 | מאת: אלי

שלום ד"ר. שנים הייתי מטופל בויאפקס XR במינון 150 מ"ג. תחת טיפול זה מצב החרדה היה סביר אם כי השיפור לא היה מדהים. בחצי שנה האחרונה אני נוטל מינון כפול (300 מ"ג) מתוך ניסיון לבדוק אם יחול שיפור נוסף. כיון שלא חל שיפור ואפילו החמרה של אי שקט הוחלט להסתפק במינון של 150 מ"ג ולהוסיף CBT. לפני שבוע ירדתי במינון של 300 מ"ג ל-225 מ"ג כתחנת ביניים. האם בעת ירידה מינון יש תסמינים כמו עליית מינון? (התגברות זמנית של חרדות למשך מספר ימים/שבועות, כאבי ראש מידי פעם וכו') תוך כמה זמן אגיע ליציבות מרגע ההגעה ל-150 מ"ג כדי שיהיה ניתן לבחון איך אני מרגיש תחת מינון זה?

שלום אלי. אם מצבך יציב לאורך זמן לא צפויה החמרה בתסמיני חרדה עם הורדת מינון. כל שינוי במינון מחייב תקופת ביניים של חודש עד חודשיים בה בוחנים את יעילות ואפקט השינוי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה