חרדה וקושי להירדם - התאמת טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/12/2020 | 22:24 | מאת: אייל

שלום, טופלתי במספר תרופות נגד חרדה ציפרלקס , ויאפקס , פריזמה וההשפעה פחתה עם הזמן . בנוסף לזה נוספה לי בעיית שינה וקושי להירדם. מעדיף לנסות לא להיכנס כרגע ליותר מידי שילובים של תרופות ולנסות אולי עוד אופציה שטרם ניסיתי למשל פבוקסיל או סרוקסט . מבין שתייהן איזה תרופה יש לה אפקט יותר מרדים שתוכל לעזור גם בשינה וגם בחרדה?( העדפה שלי גם לתרופה שתגרום קצת לקהות רגשית כי אני רגיש ופגיע ויוצא מאיזון בקלות, אני יודע שזה אינדיוודואלי ולא ניתן בוודאות לדעת מראש את ההשפעה עליי אבל אולי ניתן להעריך מה כדאי)תודה רבה

שלום אייל. אם אתה צריך לבחור בין סרוקסט לפבוקסיל באפקט מרגיע ומרדים אז כדאי לבחור בסרוקסט. זוהי תרופה נוגדת דיכאון, יעילה כנגד חרדות וכן בעלת אפקט מרדים. נהוג לקחת אותה בערב לאחר אוכל. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה