תרופה קמדרין במקום דקינט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/11/2020 | 11:12 | מאת: אבי

שלום רב. הבן שלי לאחר התקף פסיכוטי ומטופל כרגע בפרפנאן 24מג וזריקה של פלודיקט 25מג פעם בשבועיים. עקב תופעות הלוואי של התרופות,הבן שלי מטופל בדקינט 6מג ביום כבר חודשיים. אתמול הרופא החליט להחליף לו את הדקינט בקמדרין 5מג שלוש פעמים ביום כי עדיין יש לבן שלי תופעות לוואי אקסטרה פירמידליות. כשקראתי את עלון התרופה של הקמדרין נחרדתי לקרוא שדווקא התרופה הזאת יכולה לגרום לשלל תופעות לוואי קשות ורשום שם שמטופל שיש לו מחלת נפש שלוקח את הקמדרין זה יכול לגרום לו להתקפים פסיכוטים מה שמרתיע אותי מאוד לתת לו את התרופה שכן אני מפחד שההתקף הפסיכוטי יחזור עקב השימוש בקמדרין. אשמח לשמוע את חוות דעתך בקשר לתופעות הלוואי של התרופה ובמיוחד בקשר לחשש שלי שהתרופה יכולה לגרום להתקפ פסיכוטי. תודה רבה ויום טוב.

שלום אבי. קמדרין היא תרופה אנטי-כולינרגית המשמשת לטיפול בתופעות לוואי של תרופות אנטי פסיכוטיות. נחשבת בדרך כלל לתרופה בטוחה יחסית. בדרך כלל אינה גורמת להחמרה פסיכוטית. יש לזכור כי הבן כבר מקבל תרופה אנטי פסיכוטי במנון גבוה. לדעתי אין מה לדאוג בנושא זה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה