סימבלטה - שינוי מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/12/2020 | 12:51 | מאת: יעל

במשך 6 שנים בערך נוטלת סימבלטה. בהתחלה 60 מ"ג ולאחר מכן הורדתי למינון 30 מ"ג. לאחרונה פניתי לייעוץ נוסף בהמלצת הפסיכולוגית שראתה כי יש שינוי במצב הנפשי. וגם רציתי לעבור ללוסטרל היות ואני רוצה להכנס להריון. נמצאת בטיפולי פוריות במשך שלושה שבועות נטלתי 30 מג סימבלטה + 50 מ"ג לוסטרל תופעות לוואי - עייפות קשה, סחרחורות, דכאון ופריחה קשה בכל הגוף. הפסקתי ליטול לוסטרל. מצב רוחי השתפר ותופעות הלוואי נעלמו. אני נוטלת 30 מ"ג וצריכה לעלות ל- 60 מ"ג חשוב לי לדעת האם אמורים להיות תופעות לוואי מהעלאה של המינון? תודה

שלום יעל. ראשית מומלץ לא ליטול צמבלטה ולוסטרל ביחד כאופן קבוע היות וזה עלול להביא לתופעות לוואי כפי שהיה במקרה זה. שנית, אכן לוסטרל בטוח הרבה יותר לשימוש בהריון ורצוי יותר לטיפול בהריון מאשר צמבלטה. אם נטילת צמבלטה 30 מ"ג היא ללא תופעות לוואי אז אין בעיה לעלות ל-60 מ"ג. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה