מה ההבדל בין ד' תגובתי לכרוני ואיך ב' לאומי מחשב נכות כשיש כמה הפרעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/11/2020 | 18:53 | מאת: שמיל

מה קורה מבחינת ביטוח לאומי כשיש גם דיכאון וגם הפרעת אכילה עם ירידה קלה בתפקוד . מה ההבדל בין דיכאון תגובתי לכרוני ואיך ביטוח לאומי מחשב נכות במקרה כזה?

שלום רב.כאשר קיימות מספר אבחנות פסיכיאטריות אז בועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי קובעים נכות עבור כל אבחנה ומסכמים לנכות כוללת. לגבי דיכאון אזי במקרים בהם נראה כי מדובר בדיכאון תגובתי המוסד לביטוח לאומי נוטה לקבוע נכות זמנית ואילו במחלת דיכאון כרונית תקבע יותר נכות לצמיתות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה