אחרי ניתוח של סרטן הארמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

11/07/2017 | 09:26 | מאת: פיני

שלום דוקטור. בחודש נובמבר 2016 עברתי ניתוח הסרת ערמונית בשיטה רובוטית. להלן תוצאה מיקרוסקופית. radical prostatectomy; prostatic adenocarcinoma gleason score;6(3+3) involving both lobes;40% of the rigth lobe and 30% of the left lobe,confined to the prostate. dominant nodule approximately 2.1 cm.in size present in the right lobe. tertiary pattern 4 involving less than 5% of the tumor volume present. perineural invasion identified. high grade PIN surgical margins;distal,proximal and lateralare free. no evidence of extraprostatic extention. no evidence of angiolymphatic invasion, both seminal vesicles are free. בחודש מרץ 2017 ביצעתי PSA=פחות מ 0.03. בחודש יולי2017 ביצעתי בדיקת PSA=0.04 הייתי מעוניין לדעת מה מצבי לפי התשובה הפטולוגית. האם יש משמעות לעליה של PSA מפחות מ0.03 ל0.04. האם ביצוע סקס או רכיבה על אופניים משפיעים על התוצאה? האם הזיכפה תשתפר בעתיד וכמה זמן מהניתוח זה קורה אם בכלל? היום אני לוקח סיאליס 5מג+ויאגרא 100מג ליפני הסקס. גילי הוא 56 עוסק ברכיבת אופניים וחדר כושר. סליחה על השאלות הארוכות אבל זה מאוד חשוב לי לדעת. בברכה פיני

פיני שלום, שאלותיך רלבנטיות ביותר עבור כל מטופל שעבר ניתוח כפי שאתה עברת: מבחינה פרוגנוסטית יש לך מחלה טובה. גליסון 6 זה טוב וגם אם הPSA יתחיל לעלות קצת עדיין מצבך טוב. אין כל כך משמעות לסמן שעולה מ0.03 ל0.04 וצריך להמשיך לעקוב כי זה במסגרת הטעות של בדיקת מעבדה. יחד עם זאת, אם תמשיך העליה אז יתכן שבעתיד כדאי יהיה לשקול הקרנות למיטת הערמונית אבל אתה לדעתי עוד לא שם. בנוגע לזקפה, קשה לאמר. כבר עברו 8-9 חודשים מאז הניתוח ויתכם שזה עוד ישתפר אך קשה לאמר. יחד אם זאת אין לך שום מגבלה, תמשיך להנות מרכיבה על אופניים, לעשות סקס וכל דבר אחר ללא חשש. סה"כ אתה איש בריא בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית