psa שמונה שבועות לאחר כריתת ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

23/10/2017 | 20:44 | מאת: ניר

שלום דר בהמשך לנתוני הביובסיה לאחר כריתה שפרטתי בשאלתי אליך מיום 3.9.17 , בדיקת psa אחרי 8 שבועות עומדת על 0.08 והייתי מבקש לשמוע דעתך בהזדמנות זו אני מבקש לחזור על שאלתי בנושא בדיקות גנטיות מיום 1.10.17 - פשוט רציתי לדעת אם יש בבדיקות אלה כדי להשפיע על מעקב בלבד ,או על צורך בהמשך טיפול תודה

שלום רב, בנוגע לבדיקה הגנטית פלוראליס, להערכתי בשלב זה היא לא תועיל לך. היא גם לא משפיע על עניין המעקב או הטיפול ההמשכי בעניינך. PSA=0.08 זו תוצאה שמראה שהסמן ממשיך לרדת אך היה מצופה ממנו להתאפס. לכן ישנה התלבטות אם לגשת כעת לטיפול נוסף בהקרנות או להמשיך לעקוב. מה שיכול לעזור בהחלטה זה מצבך הכללי והאם עוד יש בעיות שנובעות מהניתוח כמו דליפת שתן אימפוטנציה וכיו"ב. אני הייתי מציע שתגיע לאונקולוג המתמחה בתחום לקבלת החלטות מושכלות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית