קרינה סטריאוטקטית וטיפול Tookad

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

12/11/2017 | 19:25 | מאת: רמי

שלום ד"ר ברגר, גבר בן 75, PSA.5.5 , מימין גליסון 3+4 ב 4 מ 6 גלילים 50% ו 30% מהרקמה. משמאל גליסון 6 ב 3 גלילים מ 6 15-29%. נפח ערמונית 36 סמ"ק. פריצת קופסית בספק. לא נצפה פיזור משני ב PET psma 1. אבקש לברר האם למי שהומלץ טיפול בקרינה + הורמונים בתקופת הטיפול, ניתן לטפל בשיטת קרינה סטריאוטקטית? אציין כי מקבל מדלל דם ממשפחת ה NOAC. 2. האם הטיפול ב Tookad הוא כבר אופציה טיפולית מוצעת ויכול להחליף את ההקרנות? תודה רבה מראש

שלום רב, בנוגע לשאלתך הראשונה, התשובה היא שכן אבל רק במסגרת פרוטוקול מחקרי. אני יודע שבשיבא יש פרוטוקול כזה ויתכן שגם בבתי חולים אחרים. בנוגע לTOOKAD, מדובר בטיפול שהנסיון איתו עדיין די מוגבל. עד כמה שידוע לי הם בעיקר מטפלים במטופלים בסיכון נמוך אך יתכן שגם בגליסון 7. אינני בטוח. בכל מקרה שווה לדבר איתם ולברר את כל הפרטים כולל את נסיונם וכיו"ב. בברכה,

מנהל פורום סרטן הערמונית