סתירה בין mri לבין הבדיקה אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

30/07/2017 | 20:46 | מאת: ניר

תודה על תשובתך כאשר בין לבין התקבלו נתוני כל הבדיקות ואודה לשמיעת עמדתך . בתמצית נתוני הבסיס היו psa בסביבות 12 שצמח מסביבות 6 תוך שנתיים וכאשר בביובסיה פיוג׳ן נמצאו 2 גלילים עם גליסון 4+4 מימין כ 40% מכלל הרקמה ושלושה גלילים עם 4+3 משמאל כ 20% מכלל הרקמה נפח 54 סמק וקופסית שלמה עם הדגשה שבניגוד ל mri לא נצפו ממצאים לפריצה (שזה כבר סיפור נפרד ואין לי זמן וכח להתמודד כרגע עם טעות לכאורה שארעה עקב החלפת דיסק כי שום דבר אחר כולל נפח לא דומה ) . pet ct עם 68 psma בטן ואגן מלמד על קליטה פתלוגית של psma באונה הימנית והשמאלית של הערמונית באזור פריפרי בערך בשליש האמצעי . אין כל קליטה אחרת בראש , בצוואר , בחזה , ובעצמות . אני בן 65 שנים בריא לחלוטין ומבצע פעילות ספורטיבית של שעה על בסיס כמעט יומי שאלותי הן - האם להמתין ורק להיות במעקב , האם לבצע ניתוח רובוטי , האם הקרנה חיצונית או פנימית מתאימה לנתונים,האם הקפאה / חימום יכולים להיות מענה מתאים תודה ומתנצל על השאלה הארוכה,אך חברי לצרה בוודאי ימצאו עניין במצב ובתשובתך

שלום רב, עניין הMRI מול הסונר לא רלבנטי כאן כי בדיקת הMRI הרבה יותר מדויקת ויש לפעול לפיה ולא לפי הMRI בכל מקרה אתה מוגדר כמטופל עם סרטן ערמונית מקומי ועם סיכון גבוה להתפשטות. הנטייה שלי במצבים הללו בגבר בן 65 במצב כללי מצוין זה לפנות קודם כל לניתוח. זאת עקב העובדה שתמיד יש את האופציה להשלים עם הקרנות אם יהיה צורך בניגוד למצב ההפוך בו אין אפשרות לנתח אחרי הקרנות יחד עם זאת החלטה סופית מחייבת דיון מעמיק בין הרופא שלך לבינך לאחר מתן הסבר על כל היתרונות והחסרונות בכל שיטה בברכה

13/08/2017 | 21:41 | מאת: ניר

תודה ד ר כל הכבוד לך על ההשקעה בתשובה לשאלתי כמו גם בתשובות לאחרים אתה ממש ממלא את שליחות הרופא ותבורך

מנהל פורום סרטן הערמונית