מה לעשות עם עליה ב PSA

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

30/01/2018 | 14:56 | מאת: רחל

בעלי אובחן בסרטן הערמונית בתחילת 2014, גליסון 8 , PSA 37 לא ביצע PET CT אלא רק מיפוי עצמות ו CT לאחר הגילוי לא נמצאו גרורות. הוא קיבל 36 זריקות זולדקס ועבר 41 הקרנות, בבדיקת הדם שלו ב יולי 17 היה PSA 0.02 בבדיקת הדם שלו היום PSA 0.08 טסטטסטורון 1.36. מה מומלץ לעשות?

שלום רב, השאלה הבסיסית היא האם רמת הסמן עולה בכפוף לעלית הטסטוסטרון או ללא קשר. יכול לעזור אם אדע מה הייתה רמת הטסטוסטרון ביולי 2017 בכל מקרה וללא קשר לא הייתי עושה כעת כלום, אלא ממשיך לעקוב אחרי שני הערכים של הטסטוסטרון ושל הPSA. ההתנהגות העתידית תקבע את דרך הפעולה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית