טיפול ראשוני ב- Casodex

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

10/10/2017 | 19:26 | מאת: אור

שלום רב, אצל אבי בן ה-60 גילו לפני כחודש כי הוא חולה בסרטן הערמונית. בבדיקת PSMA ו- בדיקת MRI נראה כי הסרטן התפשט אל מעבר לערמונית באזור האגן, במיפוי העצמות לא נראו גרורות בעצמות. האורולוג הפנה אותנו לאונקולוג להמשך הטיפול אך בנתיים נתן לנו מרשם לכדורי Casodex 50mg. התור לאונקולוג בעוד כשבוע ורציתי לשאול מספר שאלות, 1. האם כדאי לקחת את הכדורים לפני הפגישה עם האונקולוג? 2. האם נטילת התרופה עלולה להשפיע על המשך הטיפול במידה והאונקולוג ואנחנו נחליט על טיפול שונה? 3. במידה והאונקולוג ידרוש בדיקות נוספות הכדורים עלולים להשפיע על התוצאות? 4. אבי נוטל מדלל דם מסוג cartia האם ניתן לקחת במקביל? 5. במידה ויוחלט על טיפול שאינו הורמנלי ניתן להפסיק את נטילת הכדורים? תודה מראש, אור.

שלום רב. ראשית לא ברור לי באופן מלא מצבו של המטופל. יחד עם זאת ההחלטה על טיפול בקזודקס הינה שולית ואין לה כל כך משמעות על מהלך העניינים אצל אבא. כאן וצריך לבדוק אם הוא מתאים לטיפול בפירמגון שאם כן אז אין צורך בקסודקס. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית