בדיקת שתן ציטולוגית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

16/07/2017 | 20:20 | מאת: פז

בעלי בן 75. עקב דימום בשתן עשה בדיקה ציטולוגית 3 פעמים. שתי הבדיקות התוצאה הייתה במשטח תאים אטיפים חשודים ל Transitional cell carcinoma בבדיקה השלישית - נראו לויקוציטים ואין עדות לתאים ממאירים . מה המשמעות שהתוצאות שונות? ולמה יש צורך לבדוק 3 פעמים תודה

שלום רב, יש צורך בלחזור על הבדיקה כי לא תמיד היא מדייקת באבחנה יחד עם זאת, הבדיקה המתבקשת כעת עבור בעלך זו בדיקת ציסטוסקופיה לתוך שלפוחית השתן ודרכי השתן. מדובר בהכנסת צינור עם מצלמה שמאפשרת לאורולוג מבט לתוך השלפוחית ולזהות מוקדים פתולוגים לא תקינים בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית