סתירה בין mri לבין הבדיקה אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

08/07/2017 | 00:02 | מאת: ניר

בבדיקת mri של הערמונית נמצא ״ הודגמו גושים חשודים אזור פריפלי מימין בגובה mid gland תהליך בעל סיגנל נמוך בערכי w2t בגודל 2*1.5 פורץ קפסולה ומתפשט לשומן פריפרוסטטי מימין ״ וכן נרשם בפיענוח הדיסק ״ ממצא דומה משמאל ובאזור הבסיס פורץ קפסולה ויוצא לשומן פריפרוסטטי ״ . ואילו בביובסיה בבדיקת mrp fusion trus נרשם ״ קופסית של ערמונית - שלמה , לא נצפו ממצאים מעידים לפריצה קופסית״ . השאלה איך מתיישבת, אם בכלל הסתירה ומה גובר על מה - היש או אין פריצה של הקופסית אולי חשוב לציין שיש גם הבדל בממצאים של הנפח בשתי הבדיקות. תודה

מה שחסר לי בשאלתך זו התשובה הפתולוגית של הרקמה. בכל מקרה, תמיד MRI מדויק יותר בעניינים אלו מכל בדיקה אחרת. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית