הישנות???נסיקה בפיסיאי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

24/12/2017 | 20:05 | מאת: שושנקה

בעלי משה עבר ב2013 כריתת ערמונית גליקסון 9 , בנוסף הקרנות ןטיפול הורמונאלי במשך כשלוש שנים , במהלכן הפיסיאי ירד ל0.004 , היום כשנה אחרי הפסקת הטיפול ההורמונאלי פיסיאי תחילה עלה ל0.01 אחכ ל0.1 והיום ארבעה חודשים אחרי הבדיקה האחרונה נסק ל0.36. האם צריך לחזור לדקקפטיל?? האם פט ברמה כזאת יוכל להראות מימצאים?? מה נוכל לעשות כדי שלא ינסוק הלאה??

שלום רב, המצב של עלית PSA לאחר הקרנות וטיפול הורמונאלי הינו מוכר והאינטרפטציה שלו מורכבת כי ישנם מצבים רבים בהם הPSA עולה עקב ייצורו ברקמת הערמונית התקינה שנשארה בגוף. לכן יש צורך דבר ראשון למדוד רמות טסטוסטרון. אם הם עדיין בלתי מדידות (מצב סירוס) אז אין ספק שהממאירות היא הגורם לעלית הPSA והייתי דבר ראשון עושה PET. אם הטסטוסטרון החל לעלות, הייתי ממתין עוד 3 חודשים ואם הPSA ימשיך לעלות בקצב משמעותי ויגיע לרמות של מעל 0.5 הייתי עושה PET CT ולאחר מכן מקבל החלטה טיפולית בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית