תוצאות בדיקת psa לערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/08/2017 | 02:25 | מאת: שמואל. ס

אני בן 63 ב 12.2012 הייה לי אשך נפוח וטופלתי על ידי אנטיביוטיקה ב 11.2013 התחלתי להרגיש כאבים בעת פליטת זרע וגם הכמות ירדה לכמעט אפס. פניתי לאורולוג ולאחר בדיקת אולטרה סאונד  ערמונית בנפח 34 סמ"ק והתרוקנות שתן תקינה ב 02.2014 בדיקת psa 2.3 ב 04.2014 עברתי ארוע לב שבעקבותיו אני לוקח כדורים על בסיס יומי לוסק,אספירין,קרדיולוג, טריטייס ואדורווסטטין ב 07.2015 בדיקת psa 2.3 ב 07.2016 בדיקת psa 2.2 ב 01.2017 בדיקת psa 3.3 יש לציין כי לא הייתי מודע לבדיקת ה psa אבל לאחר שחבר הסב את תשומת ליבי לחשיבותה שמתי לב כי היית קפיצה של psa בבדיקה האחרונה.שאלתי היא האם יש משהוא מיוחד שעלי לעשות  בתודה שמואל

באופן כללי עלית PSA בבדיקה אחת לרמה הזו לא מחייבת אותך לכלום אם בהמשך המעקב תראה המשך עליה הדרגתית תפנה לאורולוג

מנהל פורום סרטן הערמונית