p s a גבוהה בתחיל מ 6 והגיע עד 28

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

02/11/2017 | 23:25 | מאת: צפריר

לפני כ 5 שנים עקב psa שהגיע ל 6 עשיתי ביופסיה לערמונית וגילו גידול סרטני [לא גדול] הביופסיה האחרונה היתה באפריל השנה ולא התגלה דבר עקב כך שה p s a קפץ ל28 הרופא חשש שזה בגלל הביופסיה שביצעתי באפריל לכן קיבלתי אנטיביוטיקה אך ה p s a נשאר 28 לפני כשבועיים עשיתי m r i של הערמונית ולדברי הרופא אין סימני סרטן [גודל הערמונית הוא 34X55X47 והנפח 45 סמק השאלה שלי למה ה psa קפץ ל 28

אינני יודע מדוע קפץ הPSA מה שכן, הייתי עושה בירור נוסף. תעשה בדיקת PSA חוזרת בעוד חודש ואם עדיין גבוה הייתי מבצע בדיקת PET Ga68 PSMA להערכת מצב סיסטמית בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית