בדיקת PSA סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

19/07/2017 | 20:53 | מאת: מאיר

עברתי ניתוח בערמונית דרך השופכה עקב קשיים במתן שתן בבדיקת הביופסיה התגלה באחת הדגימות סרטן עשיתי בדיקת PSA התקבלה התוצאה 1 לפני הניתוח הייתה 2 האם יש אפשרות שהסרטן מתפשט בערמונית ולשאר הגוף למרות התוצאה הטובה של בדיקת הPSA ? האם יש עוד בדיקות שכדאי לי לעשות על מנת לבדוק מה מצב הסרטן בערמונית? בתודה לתשובה מאיר

שלום רב, בד"כ כשמתבצעת אבחנה בצורה בה אתה מתאר, הסיכויים להתפשטות הממאירות מאד נמוכים. יחד אם זאת לא תיארת את דרגת המחלה (מה הגליסון) ככה שאם במקרה יצא גליסון 9-10 אז צריכים להיות יותר זהירים. בנוגע לבדיקות נוספות, צריך להתייעץ עם אורולוג ועם אונקולוג בהתאם לפרמטרים נוספים כולל דרגת המחלה, סימפטומים וגיל

מנהל פורום סרטן הערמונית