עליה בערך ה psa לאחר ניתוח רדיקלי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

14/12/2017 | 12:51 | מאת: eduardo

שלום דר ברגר , אני בן 72 . לפני שנה וחצי עברתי ניתוח רובוטי של סרטן הערמונית . ה psa לפני הניתוח היה 3.1.בדוח הפתולוגי שלאחר הניתוח צוין שהגידול היה נוכח בשני צידי הבלוטה . נמצאו שני foci . הגידול נגע בקופסית הבלוטה אבל לא חדר דרכה . לא נמצא פיזור מישני או נוכחות גידול בבלוטות . גליקסון סופי היה 3+4 .מאז הניתוח בדקתי psa כל 3 חודשים והערך תמיד היה 0.00 . אתמול בבדיקת שיגרה לאחר 3 חודשים ה psa עלה ל0.04 . 1.משמעות הדבר שיש הישנות המחלה ? מה הצד הבא שאני צריך לעשות ? הקרנות , טיפול הורמונלי , מעקב בלבד - עד מתי ? 2. רציתי לציין שבטופס של תשובת המעבדה נרשמה הערה הבא : psa קטן מ0.04 .השווה לערך קודם שבוצע במכשיר קובס אי - 601 . בכל הבדיקות האחרות שביצעתי מאז הניתוח לא נרשמה הערה כזו . יתכן והבדיקה שלי נשלחה למעבדה אחרת אולי חדשה שעובדת עם ק"ח כללית ? תודה רבה ,

שלום רב, קרוב לוודאי שהתוצאה לא השתנתה. ישנם מעבדות שתשובה של רמת PSA בלתי מדידה מבוטאת כ<X או במילים אחרות, רמת PSA קטנה מ.... במקרה שלך 0.04. במילים אחרות, הערך הנמוך ביותר אותו יודע המכשיר לזהות הינו 0.04. בכל מקרה, עליך להשאר במעקב בלבד ובטח שלא להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית