פורום נוירוכירורגיה

נוירוכירורגיה הינו מקצוע העוסק בטיפול ניתוחי במחלות של מע' העצבים המרכזית (מח וחוט שידרה) כולל האברים התומכים אותה (גולגולת ועמוד השדרה) ומע' העצבים הפריפרית (עצבי הגפיים לדוגמא). בפורום זה ייענו שאלות בתחומים הבאים: * גידולי מח בסיס גולגולת ועמוד השדרה * מחלות ניווניות של עמוד השדרה דוגמת מחלת הדיסק המותני או הצוארי. * מחלות כלי דם של המח * הידרוצפלוס לסוגיו * הפרעות פונקציונליות של מע' העצבים דוגמת כאב כרוני, הפרעות תנועה ואפילפסיה. * טראומה למח ועמוד/חוט השדרה ועצבים פריפריים * מומים מולדים של מע' העצבים המרכזית
7547 הודעות
6941 תשובות מומחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה

22/05/2018 | 23:29 | מאת: חוה

שלום עשיתי מאריי מוח והתגלה כולסטרול גרונולומה האם זהו שם אחר לנוירומה ? כרגע במעקב אצל נוירוכירוג וכל 3חודשים מאריי חדש הגודל הוא 10ממ

לחוה בוקר טוב, לא

22/05/2018 | 12:51 | מאת: יאיר

שלום עשיתי סיטי מוח רשום עמדה גבולית של טונזילים ואני חש כאבים גם בחלק התחתון האחורי של המוח mri מוח תקין איך אני יכול לדעת שהמצב הזה לא מצריך ניתוח כי יש כאבים גפ בחלק התחתון של המוח ולחץ שם ולפעמים מרגיש מעופף ושקוע בעולם משלי ומנותק מהסביבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאיר שלום, תלונותיך מתאימות לממצא המתואר בפענוח ה-CT. יתכן שהמצב מצריך ניתוח מתבקשת בדיקה נוירולוגית מתבקש עיון ב-MRI שפוענח כתקין וב-CT עם הממצאים המתוארים. בברכה

האם זה גורם לחוסר תחושה בגפים גם וחולשה בשרירים??ואיך מגיע אליך תודה

אפשרי אך טעון בדיקתך ועיון בהדמייה כדי להתייחס פרטנית. תתקשר 0508946000 :טלי-מתאמת בברכה

22/05/2018 | 12:46 | מאת: שמעון

שלום עשיתי בדיקת mriמוח רשום בבדיקה חריצין תקינים ללא ממצא מוחי מוקדי ורשום בדיקה לא אופטלימית האם רצוי לעבור שוב את הבדיקה עם זזתי הרבה ??

לקריאה נוספת והעמקה

לשמעון, לא ציינת תלונותיך שבגינן בוצעה הדמיית המוח עי MRI.. יש כמובן לעיין ב-MRI כדי להתייחס לשאלתך. בברכה

שלום אני חש חולשת שרירים חזקה בחיצי שנה אחרונה בידים והרגלים וחוסר תחושה בגפים תחתונות בלבד ויש לי דופק בגב העליון ולחץ בגב העליון בדיקת סיטי גב לא הראתה שום לחץ או פריצת דיסק בגב בצוואר יש שתי פריצות דיסק לא רצינים בקעים עם חולשת שרירים נגרמת עקב בקע דיסק שנושק לשקק הטקליי רשום הרי דיסק אחורי נושק בשק הטקלי סי5סי6??יש לי דופק בגב חזק והרגשה של משו שיושב וזז לי בגב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טןב מתן, התלונות אל מול ממצאי ההדמייה (CTעמ"ש גבי ו-MRI עמ"ש צווארי)אינן תואמות: מתבקש ייעוץ שיכלול הארה נרחבת יותר של תלונותיך,בדיקתך-בדיקה נוירולוגית והתוויית השלמת אבחון כפי שישתמע בברכה

22/05/2018 | 10:33 | מאת: מרים

בקשה לפיענוח אם אר איי. הודגם מוקד מואדר ברוחב כ- 4מ"מ, יתכן שמייצג נוירומה אקוסטית, ידוע לי אני נמצאת במעקב. בחומר הלבן בשתי ההמיספרות של המוח הגדול מפוזרים מוקדים קטנים בעלי אות גבוה בסדרות T 2 ללא דיפוזיה מעוקבת וללא האדרה. כנראה מייצגים שינויים מקרו-אנגיופאטיים. אין הגברה פתולוגית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום מה הפירוש למפוזרים מוקדים קטנים בעלי אות גבוה בסדרות T2, כנראה מייצגים שינויים מקרו אנגיופאטיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרים, המוקדים בחמר הלבן עליהם שאלת נתונים בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

20/05/2018 | 03:42 | מאת: יצחק

שלום רציתי לדעת עם בבדיקת סיטי מגלים גידול בעמוד השדרה או רק בבדיקת mriגב?

לקריאה נוספת והעמקה

ליצחק, בבדיקת CT ובפרט אם כללה הזרקת חמר ניגוד ניתן בחלק מהמקרים לגלות גידול שדרתי. בדיקת MRI מזהה גידול שדרתי ביתר דיוק ועם יותר פרטים חיוניים לטפול בו. בברכה

18/05/2018 | 16:50 | מאת: דןדן

שלום לכולם אני בן 39 ולאחר התקף פרכוס אושפזתי ושם בבדיקת MRI נמצאה ציסטה גודל 9 מ"מ. האבחנה של ה MRI הייתה : נגע ציסטי טמפורלי משמאל יכול להתאים ל neuroglial cysts פרט לכך הדמיית מוח בגדר הנורמה. מה הסבירות לחזור ולעסוק בספורט קרי ריצה (10-15 ק"מ ואימוני כח)

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב , קרוב לודאי אין קשר בין הארוע הפרכוסי לבין הממצא ב-MRI אין מניעה לעסוק בספורט בגין קיומו יש לעיין ב-MRI להערכת צורך במעקב MRI חוזר.

18/05/2018 | 18:16 | מאת: דןדן

מה יכולות להיות סיבות לאירוע פרכוסי שכזה אם לא אותה ציסטה?

קיימות מסםר אפשרויות . יש לקבל סיפור מלא על מצבך הרפואי כיום ובעבר כמוכן-מפרט על תרחיש הארוע הפרכוסי . אינני רואה תרומה בספקולציות שאינן מתאימות פרטנית אליך. בברכה

19/05/2018 | 18:25 | מאת: דןדו

אז אשאל אחרת. מדוע אמרת שקרוב לוודאי אין קשר בין הפרכוס לממצא ? מה אתה יודע על הממצא שלדעתך לא מקשר בינו לבין האירוע ?

ממדיו הזעירים

9 מ"מ נחשב זעיר ?הרי זה כמעט ס"מ

אכן כן

אוקיי שאלה נוספת למרות שאינני יודע אם יש לך מספיק נתונים בכדי לענות. מה הסבירות שיציעו לי או ימליצו לי להוציא את הציסטה הזו בשלב זה

אינני סבור שיש תרומה להשערה וירטואלית.

שלום יש לי חולשה בשרירים כמעט שנה כול השרירים בגוף חלשים ידים רגלים של הבליעה גם אוכל לא עובר טוב בגרון ונתקע שאוכל מרגיש כאבים בצוואר ושרירי הגרון כואבים וחלשים והפרעות בגפים חוסר תחושה שם עברתי סיטי צוואר פריצת דיסק בגובהסי5סי6 mriמוח תקין וצוואר גם בדיקות הדם כולל פאנל ראומטי תקין בדיקת דם של השרירים תקינה פלוס בדיקת הולכה עצבית של השרירים עם החשמל תקינה cnתקענים למה שאוכל גם מרגיש שאוכל נתקע ו הגרון מתעייף גם בזמן אכילה ??מה הכיון בבקשה תיעץ לי בבקשה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאיר בקר טוב, *בשלב המיידי אתה זקוק לבדיקת וייעוץ מאבחן נוירולוגי *כמו כן מתבקש במקביל בירור מנגנון הבליעה *ההתייחסות והטיפול ב"פריצת דיסק צווארי"שציינת -לאחר הנ"ל. בברכה

17/05/2018 | 01:19 | מאת: שלומי

שלום אני חש קוצר נשימה בזמן אחרון חודש בערך עם לחץ באזור גב אמצעי והפרעות בתחושה עברתי mriראש צוואר תקינים סיטי גב תקין ובדיקת emgתקין עם יש קשר בין הלחץ שחש בגב לקוצר נשימה ??עברתי צילום חזה תקין ובדיקות דם וסטורציה גם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב שלומי, הפרט החסר ב"תשבץ "הוא בדיקתך וממצאיה היא מתבקשת כדי לענות לשאלתך. בברכה

16/05/2018 | 12:04 | מאת: ש.

זלום רב בתי בת שנה ושלושה חודשים נולדה בשבוע 34 ללא סיבוכים למעט חסר עור הממוקם בגב תחתון ממש מעל עמוד השדרה ומספר המנגיומות שלטענת כל הרופאים יעלמו לקראת גיל שנתיים. ההמנגיומות עדיין שם. אולטרסאונד ראש ועומוד שדרה בפגייה תקין.מעקב נוירוכירורג ילדים אחר התפתחות תקין שבסיומו בגיל שנה נשלחה לבצע M.R.I עמוד שדרה שאלו תוצאותיו בקובץ המצורף. אשמח אם תוכלו להסביר לי את משמעות התוצאות

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, עלי לעיין בהדמיית ה-MRI ולבדוק את בתך כדי לענות באופן אחראי לשאלתך: בעיקר כאשר השיקול הוא צורך או העדר צורך בניתוח. פרשנות על סמך קריאת התרשמות מפענח שראה את ההדמייה ולהבדיל מנוירוכירורג שבדק את בתך וראה את ההדמייה -איננה תורמת ועשוייה אף להטעותך. בברכה

16/05/2018 | 16:20 | מאת: ש.

תודה רבה !

בתי בת ה 6 עברה בדיקת mri עמוד שידרה בגלל טונוס מוגבר ברגליים והתברר שיש לה ליפומה בחלק האחורי של ה FILUM בקוטר כ 2.5 ס"מ אני צירפתי את תוצאות הבדיקה כקובץ. שאלתי היא עד כמה הממצא הזה דחוף ומסוכן, כי הינו אצל נוירוכירוג שהמליץ על בדיקות ספינה במשך 3 חודשים, אז מפחדת שהבעיה תחמיר ואנחנו עדיין בבירורים .

לקריאה נוספת והעמקה

להאיא ערב טוב, אני מעריך שהבירור שהומלץ ייתבצע במסגרת מרפאת SPINA BIFIDA. הממצא המתואר למרות שידרוש ניתוח איננו בהול לניתוח. הוא מאפשר השלמת האבחון המקדמי סופ"ש נעים

האם יהיה בסופו של בירור צורך לניתוח ,או שיש סיכוי שתמשיך לחיות עם סוג כזה של ליפומה?? והאם ניתוח כזה מסוכן ? וביאלו מצבים ימליצו על ניתוח? ומה בדיקה של אורודינמיקה כוללת?

להאיא, *יש לבדוק את בתך בדיקה נוירולוגית ייעודית. *יש לעיין ב-MRI כדי להתייחס פרטנית: למשל,אם קיימת עגינה נמוכה של חוט השדרה באיזור הקונוס -בודאי שמתבקש ניתוח. *בדיקה אורודינמית בודקת את עצבוב ותפקוד מערכת השתן: למשל-באיזה נפח שתן בשלפוחית מתעורר צורך להטיל שתן,מה מידת ריקון השלפוחית ועוד. *גם לנתוני הבדיקה האורודינמית השפעה על החלטה על צורך בניתוח *הליפומה כשלעצמה איננה הממצא העיקרי:היא חלק ממום מולד באיזור המערב את מערכת העצבים השדרתית התחתונה בברכה

11/05/2018 | 02:43 | מאת: שמעון

שלום בן27 מרגיש שמשו לוחץ לי על הנשימה עם יש מאליעטעס סה יכול לגרום לקשי נשימה,?יש חולשה בשרירים ולחץ בעמוד השדרה באזור העליון לוחץ לי ו הגרון גם לוחץ לי ??mri ראש וצוואר תקינים בבדיקה הדמייה של הסיטי גב וmriצוואר לא הודגם לחץ על עמוד שדרה הצווארי וסיטי גב לא הודגם לחץ אבל חש לחץ בגב העליון לחץ וכאב והתחיל קשי נשימה לחץ על הגרון שגורם לי לשתעל גם??מזה יכול להיות ??

לקריאה נוספת והעמקה

לשמעון, מומלצת בדיקת רופא פנימאי מומחה ניתוב אבחון בהתאם לממצאי בדיקתו והתרשמותו. בברכה

רעייתי עם קשיים בהליכה לאחר ניתוח מיניסקוס. נשלחה לבדיקת EMG. התוצאות גיוס מעט ירוד, פוטנציאל מעט פוליפאזי (לא סבלה מפוליו). "בבדיקת EMG סימנים של נזק שורשי כרוני מותני מפושט L3 S1 דו צדדי". שאלותי בבקשה א. האם יש קשר לניתוח המיניסקוס בברך ימים (שעברה) ? ב. במה מדובר וכיצד מטפלים ? בתודה מראש, משה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב משה, אין קשר לניתוח המניסקוס. שאלותיך בתחום ההתמחות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

תודה

09/05/2018 | 01:26 | מאת: לירון

שלום, אני בת 26 מיזה תקופה יש לי כאבים בגב מאחורה בין שני השכמות ולפעמים כאבים ביד שמאל, וכאבים באגן וירך שמאל. בוצע MRI ע"ש צווארי ללא ועם חומר ניגוד. בגובה C5-6 משמאל תהליך מתאדר מתאים לשוונומה בפורמן שמאלי בגובה C5-6 בקוטר כ 32 מ"מ עם מרכיב אפידורלי דוחק את הקורד ימינה, תהליך פורמינלי קטן יותר בגובה זה בקוטר כ 21 מ"מ שאינו מתאדר. תהליכים דומים קטנים יותר בקוטר כ 71 מ"מ משמאל ו 8 מ"מ מימין בגובה C6-7. בקוטר כ 5 מ"מ דו"צ בגובה C4-5. ובקוטר כ 61 מ"מ בגובה T1 פאראורטברלי מימין וקטן יותר משמאל ללא חדירה אפידורליתסירינגס מרכזי קטן בגובהC6-T1 התירואיד בעל מראה נודולרי - מומלץ US מכוון לסיכום - שוואנומות פורמינליות בילטרליות- כמתואר 1. מה המשמעות של תהליך מתאדר- שוואנומה עם מרכיב אפידורלי דוחק את הקורד ימינה? מה הנזק ממקרה כזה? דרוש התערבות? 2. סירינגס מרכזי קטן בגובהC6-T1. למעקב או התערבות? 3. מה זה התירואיד בעל מראה נודולרי? 4. הכאבים שתיארתי מתאימים לממצאים? אשמח להסברים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון, בתשובה לשאלותיך: 1.המדובר בגידול לא סרטני =SCHWANOMA,שחלקו נמצא פנימה למעטפת חוט השדרה=DURA וחלקו האחר מחוץ למעטפת החוט. דחיקת החוט הוא הממצא העיקרי,שמשמעותו לחץ על החוט השדרה. מצב זה מחייב ניתוח. ללא ניתוח יווצר נזק עצבי משמעותי שיחמיר בהדרגה. 2.המענה בסעיף 1 לעיל "מכסה "גם שאלה זאת:הסירינקס הוא תוצאה של הפרעה בזרימת הנוזך המוחי-שדרתי שנובעת מהשוואנומה בC5-6. 3.תירואיד =בלוטת התריס וממצאיה:לייעוץ מומחה אף אוזן וגרון. 4.כן בברכה

09/05/2018 | 15:40 | מאת: לירון

תודה על תשובתך. האם יש לך נסיון קליני בנושא הנ"ל?

בקר טוב לירון, בהחלט,נסיון רב. בברכה

08/05/2018 | 20:59 | מאת: יוני

שלום האם עמדה גבולית של טונזילים יכולה לגרום לקשי נשימהה

ליוני שלום, לא. בברכה

08/05/2018 | 03:21 | מאת: יתיר

שלום הגב שלי משמיע רעשים כמו בנאדם שרעב אבל הרעשים האלה נשמעים מהגב כמו קרקורים בנוסף חולשה בשררירים וקושי בהליכה מזה הרעשים הקולות שהגב שלי משמיע

לקריאה נוספת והעמקה

ליתיר, מומלצת בדיקה עי אורטופד ועי נוירולוג. ניתוב אבחון בהתאם להתרשמות הבודקים המומחים בברכה

08/05/2018 | 03:19 | מאת: שמעון

שלום האם במחלת גיאן ברה מופיעה שיתוק האם מחייב שיופיע שיתוק במידה וייש את המחלה הזו??

לקריאה נוספת והעמקה

לשמעון שלום, שאלתך בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם בברכה

07/05/2018 | 19:32 | מאת: שואלת

הי ערב טוב, אני צריכה לעשות MRI מח (כל שנה). לפני חצי שנה בערך יצאה כתבה ב ynet- אני יודעת שזה לא כל כך אמין אבל בכל זאת- בכתבה כתוב שהחומר שמוזרק במהלך הבדיקה לא מתפוגג אלא נשאר במח ולא יודעים עדיין איך בדיוק ישפיע לטווח הארוך... האם לרופאים יש ידע נוסף בקשר להשפעה של זה? האם הסיכון גדל אם עושים את הבדיקה שוב ושוב? איך אפשר לשקול ברצינות האם התועלת של הבדיקה עולה על הסיכון אם לא יודעים בדיוק מה הסיכון? והאם יש חדש עם המחקר הזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב, נזק: נכון להיום אין מידע מבוסס עובדות אודות נזק קונקרטי הנגרם עי גדוליניום-החמר המוזרק בעת הדמיית MRI. תועלת: התועלת תלוייה כמובן בסוג הבעייה=האבחנה בגינה מבוצעת כדברייך הבדיקה מידי שנה ובמידע שמתקבל עי ההדמיות הנוספות.

שלום ביצעתי בדיקת MRI ותוצאות הבדיקה הם שקיימת ציסטה ארכנואידלית גדולה טמפורלית משמאל קוטר קדמי אחורי 5.5 ס״מ רוחב 4 ס״מ וגובה 5 ס״מ האונה הטמפורלית לחוצה וקטנה .. אפשר הסבר בבקשה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאביב בקר טוב, המדובר בממצא קרוב לודאי מולד! מדובר בשק נוזל סגור עטוף באחד מקרומי המח,היוצר לחץ מקומי על המח בסביבתו-באונת הרקה השמאלית הצורך לטפול בו=ניתוח נקבע עפ"י מידת ההפרעה-הסבל שנגרם בעטיו וע"פי בדיקתך במסגרת ייעוץ פרטני לא כל ציסטה ארכנואידלית טעונה ניתוחץ בברכה

תודה רבה על התשובה ! מה ז״א האונה הטמפורלית לחוצה וקטנה ?

לאביב, שק הנוזל תופס את מקום האונה הרקתית=הטמפורלית בצד שמאל של המח. כיוון שהמצב ותיק-מלידה-האונה הדחוקה נותרה קטנה מבת זוגה בצד ימין שלהמח. בברכה

בנוסף כתוב שיש עיבוי נוזל קל במעטפת עצבי הראיה ובסוף המסמך כתוב קטגוריה 2 אשמח להסבר גם לזה דר אוריאל

לאביב, יש לעיין בהדמייה +להקביל תלונותיך שבגינן בוצעה לממצא המתואר: קיימת אפשרות שיש לו משמעות או שחסר משמעות . בברכה

07/05/2018 | 16:22 | מאת: ירין

שלום עשיתי סיטי מוח בגגל לחץ בראש כאבי ראש ועוד רשום שם עמדה גבולית של נוזילים בגובה 6ממ לפני שנתים עשיתי גם ולא היה את הממצא הזה מימה זה יכול לתפתח הדבר הזה

לקריאה נוספת והעמקה

לירין ערב טוב, *יש לקבל ממך מפרט תלונות מלא+לבדוק אותך נוירולוגית. *יש לעיין ב-CT לפני שנתיים *יש לעיין ב-CT עתה קביעת אבחנה ו-או בצוע השלמתה וטפול-כפי שישתמעו בברכה

07/05/2018 | 10:44 | מאת: נעמה

אימי ביצעה CT בשאלה של נגעים ליטים בעצמות בחשד ל MM . ב CT רואים נגעים אקסטרה אקסיאלים בחלקם מסוידים טמפורלית דו צדדית ייתכן מנינגיומות . חדרים וסולצי מורחבים בהתאם לאובדן נפח . יש שקיעת דם מוגברת וכן CRP . כבר כמה ימים סובלת מכאבי ראש . מה זה אומר ? תודה הבת הדואגת

לקריאה נוספת והעמקה

לנעמה בקר טוב, *ההפנייה ל-CT העלתה חשד לנגעים בעצמות הגולגולת של MULTIPLE MYELOMA=MM. *פענוח הבדיקה איננו מזהה נגעים אלה. *פענוח הבדיקה מצביע על נגעים מוחיים שפירים באיזור הרקות,דו צדדית *ייעוץ לאימך ללא ראייתה,בדיקתה,עיון בהדמיית ה-CT הנ"ל וקבלת סיפור מחלתי=אנמנזה מלא איננו מומלץ ואף עשוי להטעות. בברכה

07/05/2018 | 21:34 | מאת: נעמה

ראשית. תודה רבה על התשובה המהירה. אני מבקשת לשאול אם יש צורך בבדיקת mri או ביקורת ? יכול להיות שזה הגורם לכאבי הראש ? תודה נעמה

לנעמה, *נא עייני שוב בהגדרת הצורך המשתמע מממצאי ההדמייה *יתכן בברכה

יש סיכוי עדיין שצד הראש המעוך הסתדר?

בקר טוב, ניתן להתייחס עפ"י ראייה והתרשמות המומחה בברכה

שלום ד"ר. אבא שלי בן 75 מטופל בשיבא. רקע של קרצינומה בריאות - לפני 5 שנים עבר טיפול יעיל של כימו והקרנות ותודה לאל המחלה אינה פעילה. עד לא מזמן תפקוד סביר + לפני שנתיים התגלתה גרורה בראש- בצרבלום. לא הגיבה טוב לקרינה ולפני 3 חודשים עבר ניתוח להסרה. הניתוח הצליח אך לצערי לאחר כשבוע התגלה זיהום -צמיחה של P.ACNE ומננגיטיס. טופל באנטיביוטיקה אך השיקום היה איטי ולא סביר. חזרנו לבי"ח ולפני כשבוע עבר ניקור מותני בו ניקזו CSF במהלך יומיים מחשש ללחץ (לא גדול). לא הורגשה הטבה משמעותית מהניקוז והוחלט להסיר את הנקז. בינתיים הנוזל נשלח לתרבית והמדדים לא היו חד משמעיים "אינם תקינים לחלוטין ואינם סוערים". ולא בהכרח תהליך זיהומי אך לא ניתן לשלול. בשתי תרביות נראו קוקים גרם חיוביים ובשניה מתגים גרם חיוביים. בכל מקרה תמונה אינה סוערת ואופיינית קלינית וגם מיקרוביולוגית לחיידקים כגון P.ANC או CONS/ נשלחנו הביתה לאחר שבוע להמשך טיפול אנטביוטי לוריד - ונקומיצין למשך שבועיים. מאז השחרור המצב הפיזי מדרדר ונחלש, המון הקאות, גם במצב שכיבה לאחר שינה, בלי קשר לתזוזה. הסיטואציה קשה מאד והשאלה אם יש איך לטפל בבחילות, מה מקורן? האם קשורות לניקוז וללחץ התוך גולגלתי? האם ברות טיפול? סליחה על האורך, אני מנסה לתת את כל הפרטים כדי להקל על הסבל.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב גלית, שאלותיך ברורות. *יש איך לטפל בבחילות *אני מבין שיש גם הקאות *המצב הנוכחי כלל איננו מתאים לטפול בבית *המצב איננו מתאים לדיון וירטואלי כאן כיוון שלא כל הנתונים הנדרשים עומדים לרשותי *יתכן שבחילה-הקאה קשורה למצב לאחר ניקוז CSF *יתכן שהמצב בכל זאת משני לזיהום קיים עתה(לא בהכרח זהה לקודמו )שטופל באשפוז הקודם *יתכן גם הסבר אחר. *המצב איננו מתאים ליתר לחץ תוך גולגלתי בסיכום: מומלץ עתה על אשפוז חוזר,בו יש לדייק שוב את הבדיקות ויתכן להרחיבן המלצה זאת בעינה גם אם הגורם המטפל איננו שש לקראתה בברכה

05/05/2018 | 20:02 | מאת: אילן

שלום דר בעבר התייעצתי איתך לגבי ניתוח שעשיתי הניתוח יצר אצלי בעיות הסברתי לי לבצע mri נוסף ב10 לאוקוטבר עברתי ניתוח שדרה צווארי עקב מילופאתיה אצל אורתופד ברקע סוכרת ודלקת מפרקים פסוראיטיסית שמטופלת ביולוגית לטענת האורתפד שניתח אותי הסביר שלוקח זמן שיעבור אני עדיין סובל יש לציין אני תבעתי ביטוח לאומי השאלה היא כזאת האם תוכל להסביר לי מה הmri אומר לאחר הניתוח. פחת לחץ על חוט השדרה בc5 c6 שנגרם על ידי בלט דיסקלי אחורי ורטרוליזטזיס של c5 האות הגבוה בסדרת t2 בחלקו השמאלי של החוט בגובה c5/6 גבר כביטוח למיאלופתיה בנוסף הופיע הפעם אות גבוה בt2 בחלקו השמאלי של החוט c6\7 בלט דיסקלי קטן לצד ימין c3\4 אוסטיאופיט קטן לצד שמאל c3\4 אוסטיאופטיים לטרלים בc4/5 יותר בולטים משמא

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב אילן, אינני רואה טעם בהתייחסות להדמייה שנראתה עי המפענח ואשר לא נראתה על ידי: כדי לאפשר תשובה אחראית לשאלתך עלי לעיין בשתי ההדמיות: MRI טרום ניתוחי ו-MRI לאחר הניתוח. בברכה

02/05/2018 | 15:34 | מאת: מה אפשר לבדוק ב CT ראש

שלום האם בבדיקת CT של הראש במנח אקסיאלי, בודקים גם אם יש קרישי דם או ארועיים בעבר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת CT,במנח קסיאלי ובמנחים אחרים יכולה להדגים ארוע מוחי בעבר היא יכולה להדגים גם קרישי דם בברכה

02/05/2018 | 15:28 | מאת: תוצאות CT

שלום, בת 63, סובלת מאפילפסיה עקב דלקת קרום המח בילדות, עכשו , עקב פגיעה בעיצבי הראייה נשלחתי לCT של הראש במנח אקסיאלי, הכל נראה בסדר, חוץ מ "בחלון עצמות מודגמת היפראוסטוזיס פרונטליס אינטרנה" מה זה אומר? זה מסוכן/ נדיר? זה יכול לגרום לנזק בעיצבי הראייה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, הממצא חסר משמעות מחלתית כל שהיא איננו טעון טפול היום לא יהיה טעון טפול בעתיד ניתן להתעלם מקיומו. בברכה

שלום לוחץ לי חזק עמוד השדרה בין הגבי לצווארי עשיתי mriצוואר היה תקין וסיטי גב גם לא הראה לחץ ומרגיש לחץ בצוואר עליון או באזור הגב העליון מזה יכול להיות

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב שי, מומלצת בדיקת אורטופד ניתוב מאבחן נוסף יותווה עפ"י התרשמות המומחה בברכה

01/05/2018 | 01:06 | מאת: יניב

שלום דר, באוקטובר 2015 אבי (68) עבר ניתוח להסרת מנינגיומה ונמצא עפי האבחנה: Ki-67 positive in about10% of cells Cd34, bcl2 are negetive, Who2 atypical , Ema is positive. לאחר בדיקה היום הגידול חזר, אולם הגידול עדיין קטן והומלץ להקרין ונאמר לנו שלא ניתן להקרין יותר מפעם אחת. האם הקרנה מומלצת על ידך במקרה שכזה? והאם בכל פעם שיחזור נצטרך לעבור ניתוח שכן לא ניתן להקרין או שיש פיתרון אחר? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

ליניב שלום, לא ברור מפנייתך האם יש MRI לאחר ניתוח שהדגים כריתה שלמה של המנינגיומה, וכי בהמשך המעקב הגידול צמח שוב,או שנותרה שארית מנינגיומה בתום הניתוח . הדיון אודות הקרנה הוא דיון ניורו-אונקולוגי. סוג ההקרנה קובע האם ניתן להקרין פעם יחידה או יותר. אם הגידול נכרת במלואו(לפי MRI בתר ניתוחי) וצמח שוב=הישנות , ההקרנה מומלצת. בשלב זה מומלץ ייעוץ רדיוכירורגי=התחום הייעודי בברכה

תודה רבה על המענה המהיר ד"ר!!! אזור הניתוח נוקה במלואו וכעת חזר וגדל בשנית אולם הגידול כעת קטן מהמצופה (כך לפי הדר /אונקולוג)ולכן המליץ להקרין, ברצוני לדעת מה נעשה בפעם הבאה שיגדל וזאת בהתייחס לדברי האונקולוג שלא ניתן להקרין יותר מפעם אחת? בתודה מראש

מה מימדי הגידול עתה? מה סוג ההקרנה שהומלץ: רדיוכירורגיה ? הקרנה פורמלית:רדיותרפיה? להקלת מענה-תוכל להתקשר היום בין 13:15 ל-14:00 :0542-29-10-46 בברכה

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים. מעל חצי שנה מתלוננת על כאבים בגב. הולכת על קצות האצבעות הרבה. היינו בייעוץ אצל שני אורטופדים שמבדיקה גופנית טענו שהכל תקין. היום נגשנו לחוות דעת נוספת של אורטופד. לטענתו יש לפנות לנוירולוג ולבצע mri לצורך שלילת עגינת חוט שדרה. מרפרוף באינטרנט הבנתי שאם זהו המצב אז מבצעים ניתוח. האם הניתוח מורכב? האם הוא מסוכן? אנחנו מאוד לחוצים.

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב אירית, *מתבקשת בדיקת נוירולוג ילדים *סביר שתתבקש הדמיית MRI לעמוד-חוט השדרה בשאלת קיום עגינה נמוכה של קצה חוט השדרה. *עפ"י נתוני 2 הנ"ל ייקבע אבחון ויוגדר צורך או העדר צורך *בניתוח. דיון אודות ניתוח יתאים כאשר יהיה מידע על איזה ניתוח מדובר ומה הממצאים הבדיקתיים וההדמייתיים במקרה המסויים של ביתך. בברכה

אכן האורטופד הפנה לנוירולוג בשאלה האם צריך mri לצורת שלילת tethered cord. אני מבינה שעוד אין ממצאים. אך אשמח אם בכל זאת ניתן לתת לי קצת פרטים על הנושא. הילדה נולדה בשבוע 36+2 בדיקות הריון היו תקינות ואין כל סממן חיצוני למום הנל לכן גם שני אורטופדים שלחו אותנו הביתה בטענה שאין כלום . האורטופד השלישי החליט לבדוק את הנושא לעומק. יש לנו בקרוב תור לנוירולוג. במידה וכן נצטרך ניתוח. במה זה כרוך? ניתוח מסוג זה יכול לגרום לנכות? למרות שהילדה כבר הולכת מגיל שנה ו3 חודשים. מדי פעם ההליכה על קצות האצבעות ומתלוננת על כאבי גב כפי שציינתי בפניה הקודמת.

29/04/2018 | 23:45 | מאת: אבנר

שלום בחודש האחרון הגב שלי משמיע רעשים קרקורים כאלה כמו בנאדם שרעב רעשים כאלה מהגב ויש חוסר תחושה ברגלים ותחושה של זרמים בידים והרגליםmriצוואר תקין וסיטי גב תקין גם יש דופק בגב הרבה פעמים וכן נוחות בגב סיטי גב תקין גם חולשה בשרירים מרגיש אני בן42הבדעקה של השרירים גם תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

לאבנר שלום, *אתה זקוק לייעוץ נוירולוג מומחה: למסור מכלול התלונות שפרטת להבדק בדיקה נוירולוגית לנתב אבחון כפי שישתמע *בנוסף:תחושת הדופק בגב טעונה ייעוץ רופא פנימי מומחה. בברכה

שלום לך, לאחר שנמצא בסטי ממצא של גלומוס בבסיס גולגולת ימין והאוזן. אני מבקשת לדעת מי המומחה בעניין רופא אף אוזן גרון או נוירוכרורג? כרגע אני במרפאת אף אוזן גרון . מחכה לתשובה של סיטי אנגיו.

לקריאה נוספת והעמקה

לאילנה שלום, בד"כ נוירוכירורג. יש לעיין ב-CT,MRI וב -CT ANGIO ובהתאם להתייחס פרטנית למקרה שלך. בברכה

27/04/2018 | 20:38 | מאת: מוטי

שלום האם גילאן ברה גורמת לשתוק בסופו של דבר עם לא מטפלים??

למוסי, בהחלט אפשרי. הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. סופ"ש נעים

26/04/2018 | 01:38 | מאת: אבשלום

שלום תמיד שאני שוכב במיטה על הגב לא מצליח לירדם ככה וזה עושה לי סחרורות בחלק האחורי של הראש התחתון ואני לא מצליח לירדפ ככה על הגב בגגל הסחורורת האלה שיש בראש סיטי מוח יש עמדה גבולית של טונזילים זה מאוד מפריע לי אשמח לייעוץ יש שתי פריצות דיסק במעבר של המוח לצוואר ואחת בצוואר עצמו אשמח לייעוץ

26/04/2018 | 01:39 | מאת: אבשלום

mriמוח גם תקין

לאבשלום, יש צורך לבדוק אותך לעיין בהדמיות הקיימות שהזכרת קרוב לודאי לבצע MRI צווארי משלים ייעוץ טיפולי כפי שישתמע בברכה

שלום רב. בן 46 בריא בד"כ. לפני כשנה תאונת אופנוע עם נזק צווארי לחוט השידרה באזור c-4 c-5. לאחר שיקום מוצלח נותרתי עם: אצבעות זרת ואמה ימין ושמאל עצלות. עצירות-שיחרור עם מרככים. העדר תחושת חום קור בגפיים. כאבים בידיים. רגלים ימין קופצת בשינה. רגל ימין נגרר לעיתים בהליכה. מטופל בליריקה. מעבר לחיזור השרירים השונים פעילות ספורטיבית וכו האם יש עוד מה לעשות? טיפולים נוספים החלפת טיפול תרופתית וכן אן שעלי להניח שהתופעות יחלפו עם השנים או ישארו? האם יש מה להיוועץ בנויירולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליריב שלום, מומלץ ייעוץ עם נוירולוג שיקומי,=נוירולוג עם התמחות בשיקום נוירולוגי. למשל ,פרופ גבי זייליג בשיבא או פרופ זאב מיינר בהדסה הר הצופים. בברכה

מה זה דמם אינטרה פרנכימטי? עברתי CT מוח ונמצא ממצא של מבנה היפרדנסי פריאטלי אחורי מימין 5 מ"מ, סמוך לפאלקס, מנינגיומה, איזור דמם אינטרה פרנכימלי לא רציתי להתאשפז וחתמתי סרוב והלכתי הביתה כי הרגשתי יותר טוב. אני בת 50. יש מקום לדאגה? לחץ הדם שלי היה 150/80 וכרגע יש לי כאבי ראש קלים שלא מצריכים לדעתי לגשת למיון...

לקריאה נוספת והעמקה

לגלית שלום, ממצא בגודל 5 מ"מ הוא ממצא זעיר. מנינגיומה הוא גידול שפיר. דמם אינטרה פרנכימלי הוא דמם לתוך רקמת המוח. יש לבדוק אותך+לעיין בהדמיית ה-CT כדי לאפשר התייחסות, וכדי להמליץ על השלמת אבחון וטיפול כפי שישתמע. ייעוץ זה יכול להתבצע במסגרת בדיקה במרפאה. בברכה

24/04/2018 | 13:28 | מאת: עירית

שלום רב, בעקבות כאבי תופת, וחוסר יכולת להזיז כף יד, נשלחתי לMRI צווארי - הממצאים אומרים ש: C56 בקע דיסק שמאלי גדול הסוגר את הרצס הלטרלי השמאלי ואת קדמת שאמל השק הדורלי ואת הכניסה לתעלת השורש השמאלית בגובה זה. אפשר בבקשה הסבר בעברית קלה? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב עירית, השלד כולו,לרבות באיזור הצוואר מורכב מחוליות(עצם) ודיסקים (סחוסים) כאן מתואר קרע בסחוס=דיסק בין חוליה 5 לחוליה 6 בצוואר החומר הפרוץ לוחץ על עצב שיוצא מחוט השדרה ליד שמאל זה ההסבר לתלונות ביד שמאל במקרים אלו חלק נכבד מהחולים זקוקים לניתוח בו מורחק הדיסק הבקוע. כדי לענות פרטנית יש לבדוק אותך ולעיין בהדמיית ה-MRI בברכה

אהלן דוקטור שמי אמיר אני בן 22 היום נולדתי עם מצח בולט מאוד (יוצא החוצה) ראש ארוך. עכשיו השיער עוד יחסית מסתיר את זה. מה אפשר לעשות בנוגע לזה אם שיוף של עצמות המצח יעזור או שיש שיטות אחרות?

לאמיר בקר טוב, יש לראותך ולהתרשם יתכן צורך בהדמיית גולגולת+מח ייעוץ טיפולי כפי שישתמע בברכה

נראתה בבדיקת u.s הרחבהדו צדדית של הקרניים הפרונטליים, מצד ימין הרחבה של 16 מ״מ מצד שמאל שךל 16.6 מ״מ. הודגמה הרחבה של סוב ארכויינד עד 8.3 מ״מ. הקפלים וחריצי המוח נראים תקינים, אין תהליך מוקדי או דימום. הילד אסימפטומי ואין ממצאים חריגים בבדיקה ניורולוגית והתפתחותית. אני מאוד דואגת, יש לנו תור לניורולוג רק בשבוע הבא...האם מדובר בעודף נוזלים במוח? אם כן מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לקריס ערב טוב, ממצאי ה-US המתוארים אינם מציעים מצב של עודף נוזלים מוחי הטעון ניתוח. יש בדיקות הדמייה מפורטות ומדוייקות יותר כ-MRI מח בהתאם לפנייתך צויין שנעשתה בדיקה נוירולוגית והתפתחותית שנמצאו תקינות: לפיכך סביר שמעבר למעקב לא יהיה עתה צורך בהתערבות טיפולית. שאלותיך בתחום התמחות נוירולוגית לילדים מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

20/04/2018 | 17:24 | מאת: שיר

שלום רציתי לדעת איך מגלים גידול בעמוד השדרה גבי ??האם סיטי מגלה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשיר ערב טוב, גידול בעמוד שדרה גבי יכול להתגלות ולהראות ב-CT גידול בחוט שדרה גבי ייראה ברור יותר +מפורט יותר עי MRI בברכה

23/04/2018 | 20:23 | מאת: שיר

ועם הבעיה בעמוד שדרה התחתון המותני מה הסימנים הנירגולים לכך ??מאוד חשוב לי לדעת תודה שיר

לשיר שלום שוב, מומלץ ייעוץ בפורום נוירולוגי. בברכה

שלום. בהמשך לשאלה ששאלו על פרוצדורה נוספת לאחר ניתוח קרניוסנוסטוזיס, גם לי יש בת שעברה ניתוח קרניוסינוסטוזיס (התפר הסגיטלי) בגיל 5 חודשים. העצם עדין לא נסגרה יש לה ממש "בור" בראש בגודל של 8 ס"מ (יותר משנה וחצי אחרי הניתוח). לנו הרופא אמר לחכות עוד שנתיים . למרות שאין שום תזוזה כבר שנתיים. האם כדאי להמשיך ולחכות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני סבור שהחסר הגרמי המתואר במימדים אלה לא ייסגר עי המתנה. מומלצת בדיקה עי מומחה נוסף +ייעוץ עפ״י התרשמותו

17/04/2018 | 20:36 | מאת: האיא מסארוה

שלום רב בתי בת ה 6 עברה mri עמוד שידרה ונמצא ליפומה בחלק האחורי של ה Filum בקוטר כ 2.5 ס"מ אורך הממצא מגובה L2 עד קצה התעלה הספינאלית. מה הממצא הזה אומר? והאם יש צורך לפנות לנוירוכירוג??

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב, הממצא המתואר בפנייתך איננו ממאיר,קרוב לודאי מולד. יש להפנותה לבדיקה עי נוירוכירורג. מממצאי הבדיקה+עיון בהדמייה ב-MRI תגזר ההמלצה הטיפולית בברכה

שלום הנירוגלית שהיתי אצלה היום שלחה אותי למיון אחרי שעברתי בירור של בדיקה של עצבים של השרירים אמרי ראש וצוואר תקינים וסיטי מוח תקין כי יש לי חולשה השרירים וקושי בהליכה שלחה אותי למיון לעשות ניקור מותני האם יש תחליף לבדיקה הזאת בדיקה אחרת בדיקה הזאת מאוד מלחיצה אותי יש תחליף לבדיקה אחרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

לניצן שלום, כדי לאפשר התייחסות לשאלתך: *רצוי לבדוק אותך *לעיין בבדיקת "עצבי השרירים " *לעיין ב-MRI ראש וצואר בברכה

15/04/2018 | 09:29 | מאת: אמיר

שלום לפני מס' חודשים עשיתי MRI בענין כאבי גב מאוד חזקים רצ"ב תוצאות ה MRI הייתי כמעט בשלב לתאם עבורי ניתוח אך לאחר מס' טיפולי כירופרקטיקה וזריקה תחת שיקוף הכאבים השתפרו ולשמחתי כמעט ואין כאבים מה שלא עבר לי זה תחושה של שריפה ברגל ימין לאורך כל הרגל ממש עד המפשעה תחושת השריפה היא במהלך כל היום האם זה קשור לתוצאות ה MRI המפורטות ? אודה מאוד לחוות דעתך מה מומלץ לעשות עם זה מודגם בלט דיסק דיפוזי כולל אינרופורמינלי ימני עם לחץ על השק ולחץ על - L4-L5 השורשים והיצרות של הפורימנה נוירלית מימין. מודגם דיסק פרוץ פוסטו-לטרלי וסאברטיקולרי שמאלי עם לחץ ניכר על השק - L5-S1 בצידו השמאלי ועל השורשים משמאל כולל לחץ ניכר על השורש בריצס הלטרלי משמאל והדיסק נמשך אינטרא-פורמינלי משמאל ומצר גם את הפורמינה הנוירלית משמאל.

לקריאה נוספת והעמקה

לאמיר שלום, תודה על פנייתך המפורטת. *השרפה ברגל ימין שייכת לדיסק בגובה L4-5 +לחץ על מוצא שרש העצב מימין.בגובה זה. *עפ"י ממצאי המפענח מתוארים ממצאים משמעותיים גם בגובה L4-5 וגם בגובה L5-S1. יש שוני באם אתה מסוגל כיום לכל פעילות לרבות ספורט או שעתה אין כאב ויש שרפה וקיימת מגבלה תפקודית מסויימת: ממולצת בדיקתך+עיון ב-MRI וייעוץ עפ"י ממצאי הבדיקה+התרשמות מההדמייה. בברכה

15/04/2018 | 12:11 | מאת: אמיר

"ר ולד שלום תודה על תשובתך המהירה והיסודית איני עוסק יותר מדי בפעילות ספורט לשמחתי כפי שציינתי הכאסים בגב התחתון ניתן לומר שכמעט לא קיימים אני מתפקד רגיל ככל שניתן אך התחושה של רגל שורפת כל היום היא ממש לא נעימה והשאלה במקרה כזה האם להכנס להרפתקה של ניתוח נוסף (עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח עמ"ש צווארי C4-C7 עם שתל ) או פשוט להמשיך ככה ואולי יש כדורים/ משחה מסויימת שיכולים להפחית את התחושה תודה שוב אמיר

לאמיר, כלל לא בטוח שיש כורח בניתוח: יש צורך כאמור לבדקך יש כדורים שיכולים להקל או לעמעם משמעותית את תחושת השרפה ברגל. יש גם אמצעים חלופיים שאינם ניתוח. משחה לא תסייע בברכה

14/04/2018 | 18:37 | מאת: משה

שלום חוט השדרה נמצא גם במותני או רק גבי וצווארי

14/04/2018 | 20:27 | מאת: גיל

חוט שדרה נמצא גם בגבי, חוט שדרה מתחיל מגזע המוח ונמשך בק ישר עד עצם הזנב

בוקר טוב, בהמשך לפניותיך הקודמות בנדון: חוט השדרה מתחיל בצוואר בגובה חוליה ראשונה=C1. הוא נמשך כלפי מטה ומסתיים בגובה החוליה המתנית הראשונה=L1. בשאר האיזור המתני=דהיינו חוליות L2 עד S1 אין חוט שדרה בברכה

שלום,שבוע שעבר בוצע lp בגלל חשד למנינגיטיס,שהתברר ששגוי.עבר כבר שבוע והכאבי ראש מאוד חזקים,בהליכה או ישיבה,מרגיש כל פעימה,ראש כבד,כזה כאב לא הרגשתי אף פעם.2 שאלות. 1.האם זה יכול להיות כתוצאה מנזילה של csf. 2.מה הסכנות שיכולות להיןת אם לא אלך לטפל בזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לדימה , בתשובה לשאלותיך: 1.כן-דליפה באתר ה-LP 2.לא מדובר ב"סכנות": בחלק מהמקרים הדליפה נאטמת עצמונית בחלק אחר היא נמשכת וגורמת לכאבי ראש כפי שתארת ההחלטה על טיפול תלוייה במידת הסבל ו-או בהמשכו. בברכה

13/04/2018 | 01:42 | מאת: עדי

שלום, כשאני בשכיבה על הגב יש לי כאבים בגב באמצע בין שני השכמות והכאבים מתעוררים גם בפיהוק ועיטוש. יש לי שוואנומה בעמו"ש צווארי באיזור חוליות c4, c5 שעד כה הייתה במעקב mri בגדר יציבות בדיקה אחרונה מלפני שמונה חודשים. הכאבים שמהם אני סובלת מיזה חודשיים. האם השוואנומה גורמת לכאב שתארתי? ואם לא מה יכול להיות לכאב מסוג זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי בוקר טוב, יש יותר מהסבר אפשרי יחיד לתלונתך השוואנומה היא אחת מהאפשרויות כדי להעריך השפעתה וכן את מידת הלחץ שלה על המבנים העצביים יש צורך לבדוק אותך+לעיין בהדמיות ה-MRI בברכה

שלום אני רוצה לעשות mri לכול העמוד השדררה איך זה נקרא רוצה לעשות את זה באופן פרטי יש דבר כזה לכול הגב גם הצווארי גם הגבי וגם המותני בצילום אחד?

לקריאה נוספת והעמקה

לגדי, ניתן כמובן לבצע MRI של כל עמוד השדרה:צווארי-גבי-מתני-עצי. מכוני ההדמייה מגדירים אותה בד"כ כשתי בדיקות (למשל C1-T6 ו-T7-S5 ). אין מניעה מבצוע הדמיית כל עמוד השדרה בהזדמנות אחת. בברכה

שלום אןבחנץע עם פריצת דיסק בין המוח למעבר של הצוואר האם זה יכול לגרום לסימנים של בעיות בתחושה והליכה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לזוהר שלום, כן. בברכה

11/04/2018 | 21:01 | מאת: יונתן

שלום עשו לי אמרי ראש וצוואר מי שפענחה את התשובה רשמה 3 משפטים רק ללא עדות לממצט מוחי או ממצא בחוט ויש שתי פריצות דיסק איך לא ראו את זה באמרי?בבית החולים ראו פריצת דיסק שתים והיא לא רשמה את סה הריגודלגית ?ממש פיענוח של שלוש משפטים רשמה..על הבדיקה של הראש והצוואר

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב גדי, כדי לאפשר מענה לשאלתך יש לעיין בהדמיית ה-MRI בברכה

ליונתן,השם שובש בטעות. התשובה מתאימה.

11/04/2018 | 19:14 | מאת: איציק

שלום מה זה אומר טונסיל צרבלרי ימני בעמדה גבולית? תודה, איציק

לאיציק ערב טוב, הקצה התחתון של המח הקטן מכונה שקד -TONSIL,עפ"י צורתו. אצלך השקד הימני עומד מעט נמוך מבן זוגו השמאלי. ברב המקרים הממצא חסר משמעות הטעונה טיפול. בברכה