בלאד פאץ שנכשל אחרי דיקור מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/01/2024 | 12:46 | מאת: דניאל

שלום רב אני בן 32 לפני יותר מחודש הגעתי לבית חולים בגלל כאבי ראש עזים . הרופא ביצע לי דיקור מותני בגלל חשש לדלקת קרום המוח הוא ביצע את הדיקור מספר פעמים עד שהצליח להוציא את הנוזל . יצא שיש לי ויראלי . כאבי ראש המשיכו ולא פסקו שחררו אותי לבית כדי לנוח שבועיים ולא לזוז . לא היה שיפור וכאבי ראש גברו חזרנו לבית החולים והגיעו למסקנה שיש דליפה חיברו אותי לאינפוזיה עם קופאין למשך יומיים ולא היה שיפור והחליטו שחובה לעשות בלאד פאץ . ביצעו אותו ורגל ימין שלי הייתה משותקת למשך למשך שלושה ימים . כאב הראש רק גבר והבלאד פאץ לא עזר כלל . שחררו אותי אחרי שבוע וחצי וביקשו שאשכב במשך שבועיים ואין להם דרך לפתור את זה מכיוון שאסור לי לעשות בלאד פאץ שוב . מה לדעתך הפתרון חוץ מבלאד פאץ ושכיבה ממושכת ? האם יש סטוראידים או משהו שיעצור את הסבל הנוראי הזה? תודה רבה

לדניאל שלום, *הרוב המכריע של הניקורים מתבצע בגובה חוליות L4-l5 או בגובה L5-S1. *אם אכן-ניתן לבצע כעת Blood Patch חוזר בסיוע כניסה ממרווח אחד גבוה יות-דהיינו L3-L4. *מרדים מנוסה יוכל ללא קושי לבצע כנ״ל. *סטרואידים במקרה זה כלל לא יועילו. *לציין:אם הBloodPatch באופן זה הצליח אין צורך בשכיבה

21/01/2024 | 14:31 | מאת: דניאל

תודה רבה דוקטור . האם יש אפשרות לעשות את הבלאד פאץ בהרדמה מלאה? כי אני לא חושב שאצליח להחזיק מעמד אחרי הפעם הקודמת. והאם רלוונטי לעשות שוב כשעבר למעלה מחודש מהניקור המותני ?אין טעם לשכב כמו שהמליץ הרופא למשך שבועיים ואולי ייסגר לבד?

ערב טוב דניאל, *הרדמה כללית אפשרית,או לחלופין להעזר טשטוש כללי (להבדיל מהרדמה מקומית באיזור הדיקור) *כפי שציינתי:המרדים צריך להיות מנוסה. *יתכן שהעוזרות במרדים מנוסה במסגרת פרטית תקל על בצוע אופטימלי. *הסיכוי עתה שהשכיבה תביא לסגירת הדליפה נמוך מאד

מנהלי פורום נוירוכירורגיה