בעיות זכרון וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/11/2023 | 07:40 | מאת: הילה

בוקר טוב, אמי בת 69, לפני כ-3 שנים החלו בעיות זיכרון שהלכו והחמירו מאוד בחודשים האחרונים, בשבועות האחרונים היא סובלת מכאבי ראש כל יום למשך מספר שעות. ביצענו MRI ולהלן הפענוח. אשמח לדעת מה זה אומר . להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המוח: הבדיקה בוצעה ברצפים של SWI ,FLAIR 2,T 1,T , דיפוזיה ולאחר הזרקת גדוליניום. התווית הבדיקה: כאבי ראש. קו האמצע שמור. חדרי המוח ברוחב שמור. חריצי המוח מורחבים במידה מתונה לגיל בשל אטרופיה קורטיקלית היקפית. מזוהים מוקדים היפראינטנסים ברצף ה- FLAIR 2T בחומר הלבן הפרי- ונטריקולרי, בקורונה רדיאטה, בצנטרום סמיאובלה ובמיקומים תת קליפתיים בעיקר פרונטלים ופריאטלים. מבני הגומה האחורית שמורים. אותות זרימה שמורים מכלי הדם התוך גולגלתיים. לציין שמזוהה עורק ורטברלי משמאל מאוד מפותל גורם לאפקט לחץ קל על קדמת גבול המדולה והפונס. ממצאים שנצפים לעיתים בדרך כלל ללא משמעות קלינית. המעבר הקרניו צרביקלי נראה שמור. לא מזוהים תוצרי פירוק דם. ללא הגבלה בדיפוזיה. מודגם מוקד אקסטרה אקסיאלי פסי עדין באזור פרונטלי- PTERION מימין )סידרה 1003 חתך 80( ממדיו כ- 0.3X1.1 ס"מ, אין לזהות אפקט לחץ או בצקת. לסיכום: מוקדים בלתי ספציפיים בחומר הלבן הסבירות הגבוהה ביותר שמדובר בשינויים על רקע של נזק איסכמי- מיקרואנגיופתיה. אבחנה מבדלת של נגעים דמיאלינטיביים או שינויים על רקע דלקתי ישן נראית לי נמוכה יותר. תהליך דק אקסטרה אקסיאלי מימין קרוב לוודאי שמדובר במנינגיומה פרונטלית אין לראות אפקט לחץ למעקב נוירוכירורגי. תודה רבה, הילה

בוקר טוב הילה, *מודגם דלדול =אטרופיה ברקמת המח,בהיקפה(החומר המוחי האפור) *מחלת כלי דם מוחיים זעירים בחומר הלבן של המוח=מיקראנגיופתיה ^נדרש ייעוץ ותכנון טיפול בסיוע נוירולוג. *הממצא הזעיר שתואר-מנינגיומה איננו טעון ניתוח בשלב זה אלא רק מעקב הדמיית MRI בעוד שנה:הוא כלל איננו במרכז הבעיות של אימך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה