OSTEOMA במצח, האם יש בזה סיכון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/12/2023 | 13:30 | מאת: אלירן

שלום לפני כמה שנים עשיתי CT והתגלה אוסטאומה בגבה, 2 מ"מ, ללא פגיעה סטטית, מרגיש לי שהיא גדלה, זה לא כואב. חוץ מהעניין הקוסמטי. יש בזה סיכון? האם כדאי להוציא את זה? איך מוצאים? תודה.

לאלירן שלום, מדובר בנגע קטן מאד במימדים שתארת אין שום סיבה להוציא אותו מבחינה רפואית למעט קוסמטית. אתה כמובן רשאי לחזור כעת על CT ולבצע השוואה ל-CT הקודם. קצב צמיחת אוסטאומה הוא לרוב מאד איטי

26/12/2023 | 14:13 | מאת: אלירן

היי דר ראשית תודה על המענה. לפי דעתי זה גדל אבל מעט מאוד. באופן כללי אין בזה סיכון? אם רוצים להסיר מה התהליך? זה בהרדמה מלאה? איך מוציאים?

לאלירן, אני סבור שהמענה שנתתי עונהלשאלת סיכון. הוא לא דן באופן הרחקת האוסטאומה: אם תדגים צמיחתה ב-CT נוסף ותהיה מעוניין בהסרתה-אדריך אותך

26/12/2023 | 15:25 | מאת: אלירן

תודה רבה דר

מנהלי פורום נוירוכירורגיה