מה הסיבוכים של ניתוח שאנט

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/11/2023 | 00:54 | מאת: ענת

הייי שמי ענת בת 34 כמעת 4 שנים אני סובלת מדליפת נוזל עמוד השדה CSF מהאף,אחרי שני ניתוחים לסגירת דלף (סגירת בסיס גולגולת ) עדיין אני סובלת מדליפה ,אחרי ישיבת רופאים הוחלט לכניס שאנט בבדיקות אין לחץ גולגלתי אך יש מליאות נוזל המוח האם כדאי לנסות הניתוח כי אני לא מסוגלת לחיות כרגיל, תמיד עם כאבי ראש חזקים , בחילות , חולשה

לענת שלום, שאלתך ברורה יש צורך לראותך,להשלים מידע תסמיני לבדוק אותך לעיין בהדמיות ולייעץ כפי שישתמע

23/11/2023 | 08:16 | מאת: ענת

תודה על המענה מה הסיכוי שהדליפה מהאף תעלם אחרי ניתוח שאנט ?

הסיכוי שונה ממקרה למקרה בהתאם למספר משתנים : עצמת הדליפה סיבת הדליפה המקורית מה שהתבצע בניתוחים הקודמים ועוד

מנהלי פורום נוירוכירורגיה