פורום נוירוכירורגיה

נוירוכירורגיה הינו מקצוע העוסק בטיפול ניתוחי במחלות של מע' העצבים המרכזית (מח וחוט שידרה) כולל האברים התומכים אותה (גולגולת ועמוד השדרה) ומע' העצבים הפריפרית (עצבי הגפיים לדוגמא). בפורום זה ייענו שאלות בתחומים הבאים: * גידולי מח בסיס גולגולת ועמוד השדרה * מחלות ניווניות של עמוד השדרה דוגמת מחלת הדיסק המותני או הצוארי. * מחלות כלי דם של המח * הידרוצפלוס לסוגיו * הפרעות פונקציונליות של מע' העצבים דוגמת כאב כרוני, הפרעות תנועה ואפילפסיה. * טראומה למח ועמוד/חוט השדרה ועצבים פריפריים * מומים מולדים של מע' העצבים המרכזית
7643 הודעות
7033 תשובות מומחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה

21/02/2019 | 17:38 | מאת: קרן

שלום הבן שלי בן 14 מקבל הורמון גדילה ושלחו אותנו לmri היום קיבלנו את התשובה יש צניחה משמעותית של טונזילים תרבלריים מה זה אומר אני ממש בלחץ אודה לתשובתכם .

לקריאה נוספת והעמקה

לקרן שלום, *מדובר במום קרוב לודאי מולד בו הקצה התחתון של המח הקטן=שקדי המוחון חורגים מהגולגולת לכיוון חוט השדרה הצווארי העליון. *שמו הרפואי CHIARI MALFORMATION:יש יותר מסוג יחיד של מום זה. *חלק מהמקרים איננו תסמיני ואיננו טעון טיפול *חלק אחר טעון ניתוח לשחרור-מניעת לחץ השקדים הצנוחים על חוט השדרה הצווארי *יש לעיין ב-MRI +לבדוק את בנך כדי להתייחס פרטנית. בברכה

21/02/2019 | 13:42 | מאת: שרה

שלום , אבא שלי בן 72 , לאחרונה שוכח שמות , מתבלבל , פעמים שלא מוצא מקומות . רופא המשפחה שלח אותו לעשות סיטי ובפענוח של הסיטי רשום ט.מ מוח ללא ח. ניגוד IV פרטים קליניים: STATE CONFUSIONAL תאור הממצאים: המבנה הגרמי שמור חדרי המח, ציסטרנות בזליות, החללים התת עכבישיים וסולצי המח מעט מורחבים. שינויים מיקרואנגיופתים בחומר לבן משני הצדדים לסיכום: שינויים מיקרואנגיופתים בחומר לבן משני הצדדים מצב לאחר תיקון היפרדות רישתית מימין והוצאת קטרקט משמאל .אשמח לדעת מה זה אומר . תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לשרה שלום, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תןאם. בברכה

שלום ביצעתי בדיקת סיטי ראש ורשום בממצאים dva פרונטלי ימני. מה הכוונה?

לרינה שלום, *ממצא ורידי,קרוב לודאי מולד. *לא טעון טיפול *לא טעון ניתוח *לא טעון מעקב * ממצא אקראי שאיננו אמור להטרידך בברכה

20/02/2019 | 21:46 | מאת: ג׳נט

האם מניניגיומה עמוד שדרה שהתגלתה שנה אחרי תאונת דרכים היא כתוצאה מהתאונה

שלום ג'נט, *לא בהכרח *קרוב לודאי שלא בברכה

19/02/2019 | 20:55 | מאת: קטי

שלום ד"ר יש לי ילדה בת שנתיים ויש לה מום עורקי של AVM שיושב על עמוד השידרה ,הממצע הגיע אחרי שעשינו MRI באסותא ,ומשם הפנו אותנו ישר למיון של איכלוב ,ומשם פרופסור רות יונתן ממחלקת נוירוכירורגיה טען שאין הרבה מידע בארץ לגבי ניתוח ,האם אתה מכיר רופא מהארץ או מחול עם נסיון בניתוח כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לקטי שלום, *כדי לסייע בקבלת החלטה יש לעיין ב-MRI: להתרשם ממיקום ה-AVM ,מהכלים המזינים והמנקזים אותו. *יש מקום לייעוץ אנדו-וסקולרי לבדיקת התכנות צנתור לאיטום המום בברכה

17/02/2019 | 00:54 | מאת: אביטל

שלום. לפני כחודש ביצעתי בדיקת mri. בסיכום רשום בדיקת מוח תקינה פרט לdva פרונטלי שמאלי. אשמח לדעת מזה אומר? והאם dva וקרנובה זה אותו דבר. או שאם היה קרנובה היה רשום? כמו כן יש קשר לאפליפסיה? כי בעיקרון הופנתי לבדיקה עקב חוסר יציבות ונימולים אודה לתשובותייך תודה

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2019 | 00:55 | מאת: אביטל

ועוד משו- לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת ct והממצא של dva לא הופיע שם. איך אתה מסביר זאת?

DVA הוא ממצא מולד איננו טעון טיפול ו-או ניתוח איננו מהווה גורם לאפילפסיה איננו זהה לקברנומה אם לכך היתה הכוונה בפנייתך

17/02/2019 | 09:56 | מאת: אביטל

אז איך לא ראו את זה בct שעשיתי לפני חצי שנה?

MRI מדגים ממצאים שלא תמיד מודגמים בהדמיית CT

16/02/2019 | 21:03 | מאת: ארז

מזה חודשים אני חווה תחושת חוסר יציבות (כאילו על אנייה) מלווה מידי פעם בזרמים בראש. עשיתי לפני כחודש MRI שהיה תקין. ENG זיהה בעיה באוזן הימנית (80% פגיעה שאולי מסביר את חוסר האיזון / יציבות).אני בתהליך של פיזיו וסטורבלארי. לאור היסטוריה משפחתית בנושא לב עברתי כל בדיקה אפשרית והכל תקין, כולל דופלר צווואר שפרט לעורק שמאלי שהוגדר חסימה עד 50% הכל תקין. תחושת הזרמים / סוג של כבידות בראש מטרידה אותי והשאלה ממה זה נובע והאם ייתכן שחל שינוי אחרי ה MRI האחרון שעשיתי לפני כחודש ימים שהיה תקין. מה עוד אני אמור לעשות על מנת להבין את המקור לנימולים / זרמים האלו? נוירולוגית שהייתי אצלה לפני כחודשיים לא ראתה כלום בבדיקה. אני בן אדם בריא וזה ממש מטריד אותי.... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לארז שלום, מתבקשת חוות דעת נוספת על סמך: *יש לקבל ממך ספור מפורט יותר של אופי תלונותיך. י*ש לבדוק אותך שוב,בדיקה נוירולוגית ייעודית *יש לעיין בMRI שפוענח לדבריך כתקין *יתכן צורך בהשלמת עזרי אבחון עפ"י סך הנ"ל בברכה

16/02/2019 | 10:09 | מאת: כאב ראש עם זרמים פתאומיים

מזה יומיים מופיע כאב ראש פתאומי עם זרמים.רגישות בראש,אוזן,לסת.הכאב לא פוסק אך הזרמים מופעים מדי פעם שנמשכים מספר שניות.האם לפנות לרופא המשפחה ? אודה מאוד על התשובה שאקבל

לקריאה נוספת והעמקה

מומלצת בדיקת נוירולוג בברכה

14/02/2019 | 00:13 | מאת: ורד

בהתחלה הבחנו את זה כורטיגו עשיתי פיזיותרפיה לא עזרה ,נתנו לי 3 סוגי כדורים לא עזרו. בדיקות דם תקינות mri מוח תקין אני עם תחושת שיוט מרגישה שכמו במעלית שרק יורדת אי שווי משקל קשה לעמוד ללכת לשכב במיטה הכל מלווה בבחילות מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

לורד שלום, להשלמת אבחון: *יש לבדוק אותךבדיקה נוירולוגית *לעיין ב-MRI שפוענח כתקין *להוסיף עזרי אבחון כפי שישתמע במידת הצורך אשמח לסייע בברכה בברכה

13/02/2019 | 11:51 | מאת: רחל

מהם שינויים מיקרואנגיופתיים? ומה המשמעות של "התקדמות במוקדים בלתי ספציפיים בחומר הלבן"

לרחל, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

13/02/2019 | 11:15 | מאת: חן

היי, לפני כמה ימים התחלתי להרגיש תחושת נימול בקרקפת וגם באזורים בגוף כמו הרגליים כאילו נמלים הולכות עליי ובקרקפת כאילו האזור רדום ,זה לא ברמה קיצונית אבל התחושה כן מפריעה אציין שאני בת 26 בריאה ובחורה די לחוצה מה זה יכול להיות? ללכת לרופא או לחכות עם זה? כי זה תופעה חדשה של שלושה ימים

לקריאה נוספת והעמקה

לחן שלום, מומלצת בדיקת נוירולוג. בברכה

11/02/2019 | 19:25 | מאת: טניה

להלן סיכום פיענוח MRI: שינויים דיסקוגניים, היצרות ספינלית במספר מרווחים, לחץ משמעותי על החוט בגובה C4-C5 מלווה באות מיאלופתי חריג בתוכו. האם חובה ניתוח? ואם כן האם ניתן לעשות אנדוסקופי? וכמה דחוף הניתוח ? יש לי קצת חולשה ביד שמאל ונימולים כאבים חלשים בין השכמות וכתף שמאל,

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב טניה, שאלותיך ברורות. *קיום לחץ על חוט השדרה הצווארי דורשת ניתוח. *אם מודגם אות מיילופתי בחוט ,באיזור קיום הלחץ-משמעותו שכבר נדרם נזק לחוט :הצורך בניתוח כולל גם עצירת החמרת הנזק. *כדאי שיתבצע בקרוב. *ההחלטה על סוג הניתוח :אנדוסקופי? פתוח? נגזרת מממצאי בדיקתך+עיון בהדמיית ה-MRI בברכה

11/02/2019 | 08:53 | מאת: דנה

שלום, התינוק שלנו בן שנתיים כשהוא שוכב והפנים מוטות לצד שמאל שאני מעבירה לו יד על צד הראש מעל האוזן לכיוון המצח יש כמו הר קטן של גבשושית קשה. האם זה מבנה תקין לראש של תינוק? מציינת שמתנהג כרגיל ולא נראה שמפריע לו בכלל.

לדנה שלום, מומלץ שייראה וייבדק עי רופא הילדים המטפל ככל שייידרש בירור-תנותבי בברכה

11/02/2019 | 08:52 | מאת: ברק

שלום, בן 23, בדר"כ בריא, בעל עודף משקל (30 BMI) ופלטפוס בכפות רגליים דרגת חומרה בינונית, מזה כחודשיים סובל מכאבים בכפות רגליים(בדגש על העקבים) ובברכיים בעיקר בהליכה ובמאמץ, נשלחתי לבצע בדיקת מיפוי עצמות להלן התוצאה: מיפוי עצמות : חומר הזרקה : המטופל קיבל 00mCi.27 של MDP Tc99m. סיבת הפניה: כאבים בכף הרגל. ממצאים : קיימת קליטה מוגברת ולא הומוגנית בעצמות הטרסוס של כפות הרגליים, בקרסוליים יותר משמאל, קליטה מעט מוגברת בברך שמאל, בכתפיים, בחלק תחתון של סקרו-איליאק דו-צדדי ואי סדירות בקליטה בע"ש. סיכום : קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים נווניים או דלקתיים. יש לציין בנוסף שמאז החלו הכאבים אני מרגיש תחושות נימול, רעד, " שריפה" ודקירות בכף הרגל(כולל באצבעות) באופן כרוני וכמעט ללא הפסקה אשר מקרין לאורך כל הרגל והשוק אל הגב והתכווצויות שרירים מידי פעם דבר אשר פוגע בי משמעותית בתפקוד היום יומי ובמהלך השינה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא, מה עושים במצב שכזה? טיפולים? בדיקות נוספות? האם זוהי פגיעה אורטופדית/נוירולוגית? יש מקום לבדיקת EMG? יש קשר לכאבי דורבן?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב ברק, *אתה זקוק לבדיקה וייעוץ נוירולוג *כמוכן מתבקש ייעוץ אורטופד *השלמת בירור מאבחן -כפי שישתמע ממסקנות 2 הבודקים. בברכה

09/02/2019 | 10:00 | מאת: צפי

שלום סיימתי טיפולי כימותרפיה ביוני 2018. בטיפול החמידי לפני האחרון נרדמו לי כפות הרגליים ועקב כך בטיפול השישי לא ניתן לי הטקסול שגרם לכך. עברתי טיפולי דיקור סיני ויפני וכן רפלקסולוגיה במשך תקופה. חל שיפור מינורי. שאלתי אם זה חולף? ידוע לי שזה לוקח זמן רב. האם יש תקווה? אני חוששת לקבל תרופות בגלל תופעות הלוואי

לקריאה נוספת והעמקה

לצפי בוקר טוב, שאלותיך ברורות. *עדיין קיים סיכוי שהנוירופתיה תיסוג עוד:אין בטחון שבמלואה,יתכן שבחלקה. *גם שנה לאחר הפסקת טיפול בTAXOL נצפה שיפור בנוירופתיה. *אם ההפרעה עתה קלה-מתונה:אין הכרח בשימוש תרופות בברכה

09/02/2019 | 19:20 | מאת: צפי

מודה לך נאד על התשובה המהירה שנותנת לי תקווה שהתופעה המציקה תחלוף. שבוע מבורך

08/02/2019 | 23:19 | מאת: לעאת

שלום, התייעצתי איתך לפני מספר שבועות לגבי קברנומה שהתגלתה אצלי לפני שבועוצץת אחדים בבדיקת mri בעקבות כאבים ולחץ בראש. 1. האם יש מניעה מנטילת גלולות? האם מוטב ליטול גלולה עם פרוגסטרון בלבד או שאין קשר? 2. האם ישנה בעייה עם נטילתANafrnil 75 mg? האם מעלה סיכון לדמם? ומה לגבי כדורים SSRI? 3. האם יש סיכון מוגבר לדימום עקב פעילות גופנית? 4. האם יש קשר בין גודל הקברנומה לבין הסיכון לדימום? 5. מה הסיכון לדימום ראשוני מקברנומה בפונס? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, *שאלות 1 ו-2 בפנייתך מתאימות לייעוץ המטולוגי *פעילות גופנית רגילה(לא מדובר בתרגולי extreme) איננה אמורה להגביר סיכון לדימום *גודל הקברנומה-אם מעל 18 מ"מ קוטר -עם סיכון מוגבר לדימום *הסיגון לדמם ראשוני מקברנומה ב-PONS גדול מהסיכון לדמם ראשוני מקברנומה המיספרית בברכה

08/02/2019 | 16:25 | מאת: שרה

שלום רב דוקטור אני בת 70 ועברתי בדיקת mri עקב כאבים בפנים אשמח אם תסתכל על התשובה שקיבלתי ותסביר לי בעברית פשוטה מה רשום שם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לשרה שלום, מומלץ דיון עם המומחה המפנה לבצוע ההדמיה:היכרותו עם תלונותיך+ממצאי בדיקתך+עיונו ב-MRI יתנו לך שרות ישים ואמין לשאלותיך, להבדיל מ"תרגום"פענוח עי מומחה שאיננו מכיר אותך ואשר לא עיין בהדמייה. בברכה

שלום דוקטור האם עיינת בתצלום תשובת הmri שצירפתי לשאלתי? ואם כן אשמח אם תחווה את דעתך על התשובה

לשרב בוקר טוב, אנא עייני בתשובתי הקודמת לפנייתך. בברכה

08/02/2019 | 14:00 | מאת: משה

אשמח לקל הסבר על הבדיקה סיבת הפנייה כאב ראש בצד שמאל. בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים ללא סטיות. מערת ספנואידלית, תאי האטמואידים ללא סטיות. האוכף התורכי הגרמי, הפרמידות ותעלת השמע הפנימיות הגרמיות בממדים תקינים. חדר רביעי בגודל תקין, בקו האמצע. ציסטרנות באזליות ומרווחים תת עכבישיים שמורים. בחתכים העל טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבזאליים ללא סטיות. התלמוס הודגם ללא סטיות. חדר שלישי וחדרי המוח הצדדים לא מורחבים. קו האמצע שמור. אין עדות לתהליך מוקדי ממוקם או אפקט מסה. סוליצי המוח שמורים. אין עדות להרס גרמי. התרשמות ללא ממצא פתולוגי. האם הבדיקה תקינה, דורשת עוד בירור או מעקב? אין חשש חילילה לגידול? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

למשה ערב טוב, הבדיקה מפוענחת כתקינה. בברכה

07/02/2019 | 14:59 | מאת: אבירם

אבי בן 70, היה מעורב בתאונת דרכים, שברים בפנים, בעמוד השידרה (ללא נזק לחוט, או צורך בהתערבות כירוגית), צלעות ויד, נראו גם שתי המטומות קטנות במח, שנספגו ונעלמו אחרי שבוע. לאחר שבועיים, נותק מההרדמה ומכונת הנשימה (נושם דרך פיום קנה), וכבר יותר משבוע לא קם , או מגיב לדיבור,. זז כל הזמן, כל הידים והראש, אבל לא מתעורר, רוצים להעביר למוסד סיעודי. מה יש לעשות? והאם יש סיסה שלא מתעורר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אבירם, *יש לחזור על הדמיית המח טרם העברתו *מתבקשת בדיקת נוירולוג +עיון בהדמייה החדשה. *עם 2 אלה סביר שתתברר סיבת אי התעוררותו וחסר התקשורת איתו: המסקנות הטפוליות-כפי שישתמע. בברכה

05/02/2019 | 20:13 | מאת: תמי

לאחר בדיקת mri , המלצה לניוכירוג . לפי הפיענוח ישנו תהליך אקסטראקסיאלי בשמאל היכול להתאים למנינגיומה שדוחק את עצב 5 ... בנוסף נראת הגברה מוקדית זעירה בסדרה t1 .... תיתכן שוואנומה זעירה לאור הממצאים הנל נה עליי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב תמי, עליך להבדק עתה עי נוירוכירורג+להביא לעיונו את דיסק ה-MRI המלצה טיפולית: *ניתוח? *טפול רדיוכירורגי? *מעקב בשלב זה? עפי ממצאי בדיקתך והתרשמותו מממצאי ההדמייה. בברכה

בתוצאת סי טי מוח אחרי ניתוח קיבוע הכל היה תקין פרט להרחה קלה של חדרי המוח.מה הכוונה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב נועה, *באיזה איזור בעמוד השדרה הקיבוע? *מדוע בוצע CT מח? אתייחס. בברכה

תודה בנתיים.הניתוח בוצע בעמוד שידרה תחתון מותני. .. הסיטי בוצע בגלל החלמה איטית L3 L4

לנעהבקר טוב, תודה על השלמת המידע. *אין כל קשר בין ניתוח הקיבוע לבין הממצא המוחי.הוא איננו משפיע על קצב ההחלמה מהניתוח . *ההתייחסות לקצב ההחלמה צריכה להידון עפ"י ממצאי מעקב עי המנתח. *מומלצת הערכת נוירולוג בהיבט הרחבת החדרים הקלה :האם קיימים תסמינים מוחיים אפשריים הנובעים ממנה בברכה

01/02/2019 | 18:28 | מאת: ניב

שלום ד"ר אני ניב בן 23 אני רוצה בבקשה שתרגיע אותי. מאחר ואני סובל מזה מעל ל - 4 שנים בכאבים חוזרים ונשנים של כאבי קרקפת, כאבים בלחיצה מעל איזורי האוזניים, ומאחורי הראש, הוחלט שאני סובל מחרדה, נכון אני אדם חרדתי מלידה, אבל לא הייתי שקט ולאחר מכן עברתי CT ראש עם ובלי חומר ניגוד באסותא. האם CT היא הבדיקה הנכונה השוללת גידול בראש ? מכיוון שהבדיקה יצאה תקינה, הכאבים עדיין נותרו, הנוירולוגים משייכים את זה לחרדה, אשמח לעזרה. ואשמח לדעת אם בדיקה חד פעמית בראש מעלה סיכון לחלות בסרטן. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניב, *CT מח ללא ועם חומר ניגוד הוא בדיקה טובה לשלילת גידול מוחי ברב מוחלט של המקרים ברפואה אין 100% *"בדיקה חד פעמית בראש" איננה מעלה סיכון לחלות בסרטן בברכה

31/01/2019 | 21:38 | מאת: האם הרחבת שרוול עצבי הראיה היא מסוכנת ???

לפני 3 שבועות נחבלתי בראש ואובחנתי כהרחבת שרוול עצבי הראייה בדו צדדי . ורציתי לדעת מה זה ? האם זה מסוכן ??

*לא מסוכנת. *מומלץ ומתאים לייעוץ עם נוירואופטלמולוג בברכה

31/01/2019 | 10:48 | מאת: לירון

אתמול בטעות נתקלתי בחלון המרפסת, קיבלתי מכה במצח מהחלון. הרגשתי כאב מקומי וקצת כאבי ראש. היום אני מרגישה כאב ראש מדי פעם, הכאב עמום ולא חזק מדיי. לא חשתי סחרחורות או בחילות וכו. האם יש צורך לפנות לטיפול רפואי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון,בשלב זה -לא באם תופיע בחילה ו-או הקאה, התעצמות כאבי הראש, ירידה בעירנות, טשטוש ראייה, אז כן בברכה

01/02/2019 | 10:33 | מאת: לירון

תודה. עברה יממה נוספת, עכשיו כאבי הראש נעלמו אך במקומם מרגישה מעט לחץ בראש באזור המכה (תחושת משיכה כזו) ..האם זה טבעי?

30/01/2019 | 19:47 | מאת: אסף

פורומים שלום רב. בן 41. בריא מאוד, אתלט. לאחר 2 איבודי הכרה עם פרכוס. יש הפרש של חצי שנה בין המקרים. לאחר בדיקות לא אובחנה אפילפסיה. נעשתה לי כל בדיקה אפשרית כולל mri,ct בדיקות דם מכל סוג אפשרי. EEG, הולטר לב. מה לא. הכל תקין!! לפני איבוד ההכרה הראשון ובמהלך כל התקופה עד לאיבוד ההכרה השני אני סובל ממעין הרגשה של ירידת לחץ דם/סף עילפון, רעד והזעה. מחייב אותי לשכב להירגע. אחרי 10 דק. אני בסדר. במהלך התקף כזה לחץ הדם נבדק מספר פעמים ונמצא תקין. תדירות ההתקפים האלו היא 2-3 ביום. יש קלים ויש חזקים יותר. הם כן נרגעו סביב איבוד ההכרה והאישפוז השני אך חזרו בצורה קלה לקראת השחרור והתגברו יומיים לאחר השחרור וממשיכים כעת. לרופאים אין עדיין כיוון. נרשמו לי כמה סוגי כדורים וכמובן שישנן עוד בדיקות בדרך אבל אולי יש עוד כיוון נוסף או רעיון כלשהו?? ממש עובד עצות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אסף, "כיוון נוסף או רעיון כלשהו" יתאפשרו לאחר בדיקתך,ועיון בסך נתוני הבירור המאבחן האשפוזי והבין-אשפוזי בברכה

30/01/2019 | 18:55 | מאת: Ct מוח

שלום, מה הכוונה בתוצאות סיטי מוח-" מוקד גרמי לוסטני קטן אוקסיפיטלי משמאל, בעל מאפיינים שפירים" המשך בירור בmri? מה הכוונה? והאם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לעיין בהדמיית ה-CT כדי להתייחס

03/02/2019 | 12:01 | מאת: המשך טיפול

האם צריך לפנות לנוירולוג או לנוירוכירורג להמשך טיפול ואבחון לאחר בדיקת ה ct וה - mri?

לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח ראש , הוצאת המנגיומיה גידול שפיר בכלי דם. mri האחרון בחודש אוקטובר תקין. עברתי טיפול לייזר במקום מוכר בעורף להורדת שיער (זה טיפול חוזר)האחות שטיפלה בי הורידה לי שיער לאורך קו העורף של הראש מהקרקפת באורך של 22 ס"מ. זה היה טיפול כושל מאז יש לי כאבים חזקים בעורף שמקרין לראש . איך להתייחס לבעיה של הכאבי ראש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בירור כאבי הראש עתה בסיוע בדיקה וייעוץ נוירולוג בברכה

29/01/2019 | 13:09 | מאת: תאונת דרכים

לאחר תאונת דרכים הופניתי לביצוע MRI כעת ללא יכולת להזיז את כף הרגל, האם לאור תוצאות MRI מדובר במצב הפיך?איזה טיפול אפשרי למצב? לפי התוצאות יש נזק לעצב? האבחנה היא לקרע כמעט מלא צולבת קדמית,קרע תלישה כמעט מלא של LCL באחיזה לראש פיבולה המטומה ברקמות רכות סביב ראש צוואר ופיבולה רושם שללא לחץ ישיר על עצב פרוניאלי שנראה שמור הדמייתית

לקריאה נוספת והעמקה

הנושא בתחום ההתמחות האורטופדית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

28/01/2019 | 13:40 | מאת: גלינה

שלום רב אני בת 35 שנה שעברה עברתי שני הפלות ,את ההפלה האחרונה עברתי ב17/10 (אני מטופלת IVF) לאחר מכן התחילו כאבי ראש ו כבר קרוב לחודשיים סובלת מהם , בוצע סיטי ב01/01 ולא ראו כלום , כאבי ראש לא מפסיקים הם מתבטאים בלחץ על קודקוד כאילו שמו לי משקולת גדולה , או לפעמים יש כאבים בצד ימין ואז זה יכול לעבור לעורף , לפעמים זה מתבטא ברקה הימנית מקרין לעין ימני ,לפעמים זה בשני הרקת , היתי אצל אורטופד שאמר שיש לי שרירים נורא תפוסים בצוואר (האם זאת יכולה להיות הבעיה ?), רופאת משפחה שלי נתנה לי לפני שבוע אלטרולט,אני שותה כל לילה פחות מ10 מ"מ , כאבים טיפה פחתו אבל עדיין כל יום יש את הלחץ הזה על ראש , כל מי שראה אותי מהרופאים אומר שזה נובע ממתח , אני כבר לא יודעת מה לחשוב , למה זה לא עובר לי ? האם יש סיכוי שיש לי לחץ גולגולתי? (אני לא מקיאה ) או שאני סתם מכניסה לעצמי דברים לראש ופשוט צריכה לשחרר ? חשוב לציין שאני רואה טיפה מטושטש למרחק היתה לי את הבעיה הזאת אבל עם הכאבי ראש זה טיפה התגבר , אולי זה נובע מכל הרגיעונים שאני לוקחת ? האם עלי לדעתך לבצע בדיקות נוספות ? חשוב לציין שהתחלתי להתאמן , אתמול הייתי בשיעור ספינינג , באמצע השעור היו לי טיפה כאבי לחץ בראש סליחה על כל המלל הזה אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב גלינה, מתבקשת עתה בדיקת נוירולוג מומחה. ניתוב מאבחן עפ"י ממצאי בדיקתו והתרשמותו. בברכה

28/01/2019 | 16:20 | מאת: גלינה

תודה על התשובה המהירה , אני קבעתי תור רק שהוא בעוד שבועיים, שאלה האם אני לפי ממצאים שלי צריכה להילחץ למרות שעשו לי סיטי או שמה שאני מתארת זה כן יכול להיות כאב ראש תעקותי ? כמו שנאמר לי

בוקר טוב גלינה, אם בדיקת ה-CT כללה הזרקת חומר ניגוד לוריד ופוענחה כתקינה-התור בעוד שבועיים מספק. בברכה

29/01/2019 | 07:56 | מאת: גלינה

זה היה ללא חומר ניגוד, אמרו שאין צורך , חשבתי שסיטי כן משקף דברים חמורים עם קיימים חס וחלילה, עכשיו אני באמת לא מבינה למה עושים סיטי, חשוב לי לציין שאיך שאני מרגישה עכשיו לעומת נגיד חודש קודם יש שיפור לטובה , ואני מבינה שעם היה חס וחלילה בעיה גדולה אז לא היה שיפור אלה להפך אני מקווה שאני לא טועה

לגלינה, בדיקת CT ללא חומר ניגוד הינה בדיקה חלקית קביעת צרכי האבחון תנותב עפ"י בדיקתך הנוירולוגית בקרוב. בברכה

27/01/2019 | 13:16 | מאת: שאלה

אמא שלנו בת 73 לאחרונה יש לה בליטה קשה ולא רכה ולא כואבת בעורף לכיוון הראש האם אפשרי לדעת מה זה? האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי. לשם כך עלי להבדק עי רופא משפחה ניתוב מאבחן ככל שישתמע-עפ"י התרשמותו בברכה

27/01/2019 | 09:13 | מאת: רחל

מה זה ניתוח לדה קומפרסיה + דורו פלסטיה של הגומה האחורית. האם זה ניתוח מסובך ומה סיכויי ההחלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל, *דקומפרסיה של הגומה האחורית=שחרור לחץ באיזור הגומה האחורית של המוח. *הוא מתחיל בכריתת עצם באיזור. *בהמשך מתבצעת דורופלסטיקה=תיקון פלסטי של מעטפת המוח (DURA)באותו איזור לאחר שנפתחה בניתוח,נפרשה לצדדים ועי כך נוצר בה חסר המגושר עי טלאי דורה מלאכותי=דורופלסטיקה *מידת הסיבוך,סיכונים,סיכויי החלמה חייבים להידון חזיתית עם המנתח המיועד שבדק אותך ועיין בהדמיית ה-MRI: *קיים שוני מאדם לאדם בחומרת תופעת הCHIARI ובהתאם הדיון אצל פרטים שונים איננו זהה. בברכה

26/01/2019 | 18:38 | מאת: לין

שלום, לבן שלי בן ה11 יש בליטה בחלק האחורי של הראש מאז שנולד. ככשאלתי את רופא המשפחה אמר שזה מבנה הגולגולת שלו ושאין מה לדאוג, אך שמתי לב היום כי הבליטה גדלה (ומגרדת אולי נעקץ)זה לא מפריע לו ולא כואב. השאלה אם צריך לבצע ברור נוסף? קצת מודאגת . האם יש צורך לבצע בדיקה מסויימת? תודה מראש על תשובתך

בוקר טוב לין, אם הבליטה האחורית אמצעית(לא משמאל ולא מימין)-סביר שמדובר במבנה גולגולת תקין. אם עפי התרשמותך הבליטה גדלה +מגרדת כדאי להראותה שוב לרופא המשפחה ולקבל המלצתו לבירור נוסף באם ישתמע צורך בברכה

20/01/2019 | 00:26 | מאת: יפית

אשמח אם מישהו יוכל לפענח לי בבקשה את ביקורת MRI לאחר הניתוח שעברתי בעמוד שדרה צווארי.. מצב לאחר למינקטומיה בחוליות C1,C2 מודגמת שארית קטנה אינטרה דורלית של התהליך הראשוני בגודל 2X12 מ"מ בתוך השק הדורלי מימין בגובה C1, ללא לחץ על החוט. האדרה קלה בשרירים פאראספינליים מימין באיזור הניתוח. חוט השדרה שמור, ללא עדות לאותות חריגים בתוכו. מוקדים בודדים לא ספציפיים של סינגל חריג בחומר לבן תת קורטיקלי פרונטו פריאטלי דו"צ. מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. לאח הזרקת גדולניום לא ניתן לראות האדרה פתולוגית בפרנכימה מוחית. החזר אות תקין מכלי דם גדולים אינטרה קרניאליים. ללא עדות להפרעה בדיפוזיה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב יפית, בהיבט הניתוח שעברת : *מתוארת שארית גידול במימדים שצויינו *לא ניכר לחץ של השארית על חוט השדרה *לא מודגמת פגיעה במרקם חוט השדרה. *המוקדים המתוארים במוח,בחומר הלבן באיזור פרונטו-פריאטלי=באיזור מצחי-קודקודי נתונים בתחום ההתמחות הנוירולוגית. בברכה

20/01/2019 | 06:58 | מאת: יפית

תודה רבה על התגובה המהירה!מקווה שעל פי תשובתך, איני צריכה לחשוש🙏

ליפית, מתבקש כמובן המשך מעקב בדיקתי והדמייתי אותו יש לתאם עם המנתח. בברכה

19/01/2019 | 12:50 | מאת: נועם

שלום, אימי, בת 72, עברה לאחרונה MRI אשר גילה מנינגיומה באזור C1-C2. הלכנו להתייעצות של שני נוירוכירוגים אשר שניהם המליצו על ניתוח. רופא אחד טען כי "ב MRI נראה תהליך של גידול אקסטרה-מדולרי, אינטרה-דורלי, בגובה C2-C1 , מצד ימין, הדוחף בצורה קשה את חוט השדרה. התהליך נראה כמנינגיומה, יש האדרה הומוגנית של התהליך, אין יציאה דרך הפורמינות." הרופא השני כתב כי "ב MRI מנינגיומה של פורמן מגנום יותר מימין עם לחץ עם גזע המוח. ליסטזיס וסטנוזיס 1-2T." שאלותיי: 1. להיכן הגידול "משויך"? האם לבסיס הגולגולת (וגזע המוח) או לתחום עמוד השדרה? 2. כפועל יוצא של השאלה הראשונה, האם נכון יותר לחפש נוירוכירורג המתמחה בניתוחי בסיס הגולגולת או נוירוכירורג המתמחה בעמוד השדרה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לנועם שלום, שאלותיך ברורות *ניתוחי עמוד שדרה הם תת-התמחות *עליך להבין שלא כל מנתח עמוד שדרה מגיע מתחום הנוירוכירוגיה: יש אורטופדים שהתמחו בניתוחי עמוד שדרה ויש נוירוכירורגים שהתמחו בתחום *המנתח הנדרש כאן צריך להיות נוירוכירורג בהתמחותו הראשונית תת התמחות בניתוחי גזע המח בודאי שתועיל בגישה למיקום המתואר. בברכה

17/01/2019 | 05:22 | מאת: ניסים גבאי

להלן ממצאי בדיקת CT של המוח בוצעה בדיקה לאחר הזרקת חומר ניגוד (הוזרקו כ CC 50 של IOPAMIRO ). סיבת הפניה: בירור. ממצאים: בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים ללא סטיות. מערת ספנואידלית , תאי האטמואידים ללא סטיות. האוכף התורכי הגרמי, הפירמידות ותעלת השמע הפנימיות הגרמיות בממדים תקינים. חדר רביעי בגודל תקין, בקו האמצע. מעל החדר הודגם נגע רקמתי מעט דנסי עובלי כ 2.0*1.3 ס"מ ציסטרנות באזליות ומרווחים תת עכבישיים מוצרים . בחתכים העל – טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבאזליים ללא סטיות. התלאמוס הודגם ללא סטיות. חדר שלישי וחדרי המוח הצדדים מוצרים. קו האמצעי שמור. אין עדות לתהליך מוקדי ממוקם או אפקט מסה. לא הודגמה העשרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד. סולצי המוח מוצרים הדגמה תקינה של הסינוסים הורידיים התוך גולגולתיים. ללא עדות לפקקת. אין עדות להרס גרמי. התרשמות: נגע סולידי מעל חדר רביעי. הצרות חדרי המח וחריצי המח בהמיסטפרות והמוחון מומלץ להשלים בירור ע"י בדיקת MRI מח. האם יש חשש לגידול?

לקריאה נוספת והעמקה

לניסים שלום, *זו אחת מהאפשרויות *עלי לעיין בהדמיית ה-CT כדי להתייחס *סביר שתדרש השלמת אבחון בסיוע MRI בברכה

17/01/2019 | 00:33 | מאת: שירה

פעם בכשבועיים בערך אגודל יד ימין שלי מתחיל לרעוד רעד בלתי רצוני רק בעת הפעלה של האגודל זא כשאני באה להתכתב בטלפון.. ודברים בסגנון זה פשוט עובד אחרי כמה זמן וכשאני מרפה אין רעד זה לא כואב פשוט מטריד מה זה יכול להיות למה זה קורה? אני בת 19.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב שירה, מומלצת בדיקת וייעוץ נוירולוג ניתוב מאבחן עפ"י התרשמותו בברכה

16/01/2019 | 13:20 | מאת: אסתר

היי שלום אני במעקב עקב מנינגיומה קונווקסיטלית משמאל פראיטלית כרגע לאחר שנתיים בmri הראשון התגלתה בקוטר 1.1 לפני חודש קוטר מקסימלי 14.5 נוזל יוצא לי מהנחיר השמאלי בהטיית הראש קדימה (דבר שקיים כבר 4 שנים) עוד לפני גילוי המננגיומה כרגע במעקב עד לעוד שנה לבדיקת mri נוספת (חשוב לציין כי לא אמרתי לנוירוכירורג לגביי הדליפה מהנחיר מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לאסתר שלום, *אין קשר בין קיום המנינגיומה במיקומה המתואר לבין הדליפה האפית. *יש לבצע בדגימה מנוזל הדולף בדיקת בטה-2-טרנספרין *החלטה טיפולית -כפי שישתמע בברכה

אתמול חטפתי מכה בראש ממיטת ברזל ועבר יום ועדיין כואב לי האם יש סיבה לדאוג? אשמח לעצתך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, אם הכאב במגמת החמרה,ו-או קיימת בחילה ו-או ירידה במצב העירנות ו-או טשטוש ראייה- מומלצת בדיקת רופא. בברכה

12/01/2019 | 18:37 | מאת: אביטל

האם ניתן לעשות mri בו זמני למוח ועמוד שדרה צווארי?

לקריאה נוספת והעמקה

לאביטל, ניתן. יש לתאם מראש עם מכון ההדמייה המבצע בברכה

12/01/2019 | 11:14 | מאת: עישון סיגריות לאחר ניתוח המטומה סובדוראלית

שלום רב! אשמח לייעוץ: אמא נפלה במדרגות וקיבלה חבלה טראומטית עם דימום סובדוראלי. היא נותחה לפני כשבועיים + . מחלימה , החלה מעט לאכול , ללכת , אבל כמובן שיש לה דלוזיות שמתוחזקות במיוחד בלילות ונושא הסיגריות מטריד אותה מאוד. (בחייה שלפני הנפילה והניתוח היא אדם מעשן. ) מטריד בצורה שהופכת לרגזנית כועסת ולא נרדמת בלילות , חוזרת על אותם הדברים, מחשבות על עישון בלתי פוסקות . היא לא נינוחה כלל בגלל הנושא. אנחנו, המשפחה מאוד מוטרדים מעניין האובססיה לעישון. וחוששים מזה שברגע שלא נהיה לצידה( כרגע 24/7 לידה), היא גם תמצא מקור לעישון. שאלתנו היא, האם ניתן לתת לה מדי פעם לעשן סיגריה? אם כן, כמה ? מה הסיכונים? תודה , המשפחה המוטרדת

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, שאלתכם מובנת. רפואה איננה מתימטיקה אין בה קוים לבנים או שחורים בלבד אינני רואה סיבה להיותכם מוטרדים מרצונה לעשן: כדאי שתהיו מרוצים מהתאוששותה מהנפילה צהדמם הסובדורלי ומכך שהניתוח עבר בשלום. לראייתי בהחלט אפשר לתת לה לעשן סיגריה מידי פעם מזה היא לא תמות.. סופ"ש נעים

12/01/2019 | 04:32 | מאת: יוסי

היי דוקטור קיים אצלי בקרקפת שתי בלוטות קשות זה לא כואב שנוגעים אחת נמצא בצד שמאל למעלה ואחת מאחורה בצד ימין אני לא מרגיש שום או כאבים הייתי שמח לגעת מה אתה חושב תודה מראש

עיין לעיל

12/01/2019 | 04:32 | מאת: יוסי

היי דוקטור קיים אצלי בקרקפת שתי בלוטות קשות זה לא כואב שנוגעים אחת נמצא בצד שמאל למעלה ואחת מאחורה בצד ימין אני לא מרגיש שום או כאבים הייתי שמח לגעת מה אתה חושב תודה מראש

ליוסי שלום, כדאי להבדק עתה עי רופא משפחה: ניתוב אבחון ככל שיידרש-עפ"י התרשמותו בברכה

10/01/2019 | 23:37 | מאת: שיראל

האם אפקטיבי? נדלחתי לעשות mri עקב לחצים בראש כבר שלושה חודשים שלא עוזבים אותי מלווים בבחילות. האם גם בלי חומר הניגוד יראו את הצילום בבירור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיראל, MRI ללא חומר ניגוד הוא בדיקה חלקית. מומלץ לבצעה עם הזרקת חומר ניגוד כדי שהמידע המתקבל יענה בבירור האם קיימת בעייה מוחית הגורמת לתלונותיך. בברכה

10/01/2019 | 21:51 | מאת: עינבל

אמא שלי עברה דיקור מותני מאז לא מסוגלת לעמוד על הרגליים רק שוכבת ועם היא במצב של ישיבה אז הכאבים מחמירים לה בצוואר ולחץ בעיניים היא מושבתת לגמרי אני ממש חסרת אונים אני חיבת עזרה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב ענבל, הבעייה ברורה ופתירה: *עליה לחזור עתה לביה"ח בו בוצע הדיקור המתני. *שם צריכים המבצעים להזריק לאיזור הדיקור דם שילקח מהוריד שלה *הפעולה קרוייה BLOOD PATCH=טלאי דם.באתר ההזרקה יווצר קריש שאוטם דליפה של נוזל המח והשדרה =CSF, באתר הדיקור וגורם לתסמינים הקשים מיהם היא סובלת. הפעולה פותרת את הבעייה ברב המכריע של המקרים בברכה

10/01/2019 | 16:15 | מאת: דינה

שלום רב! בעלי בן 57.,חולה סרקואידוזיס ברמסיה ואנקילוזינג ספונדילייטיס,סוכרת ויתר לחץ דם. לאחרונה ב-MRI: מודגמת הרחבה של חדרי מוח,ציסטרנות וחריצים.קומפקסים 7,8 נראים סימטריים,CPA תקינים דו-צדדי ללא עדות לאדרה.מודגמים מספר רב של מוקדי ואיזורי אות חריג בחומר הללבן הפריוונטריקולרי והתת קורטיקלי דו-צדדי,קרוב לוודאי על רקע מחלת כלי דם קטנים,הפרעות קרישה או ארועים טרומבואמבוליים.קרוב לוודאי על רקע גורמי סיכון. אטרופיה מוחית וצרברלית יחסית לגיל הנבדק. אני מבקשת לדעת מהו פשר הדברים? במיוחד לגבי האטרופיה.האם מדובר בדמנציה מוקדמת?האם יש טיפול תרופתי או ניתוחי לדברים הללו. אני מאוד,מאוד מודאגת ואני זקוקה להכוונה. בתודה מראש, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

לדינה שלום, דמנציה מוקדמת?-יתכן ממצאי ה-MRI והדיון בנושאים המשתמעים- בתחום המומחיות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ ,בדיקה ואבחון תואמים בברכה

10/01/2019 | 14:47 | מאת: כאבי גב כתוצאה מתאונת דרכים

ד"ר ולד שלום נפגעתי לפני 4 חוד' בתאונת דרכים ומאז אני סובל מכאבי גב תחתון וצוואר תכופים עם תחושת צריבה. טופלתי בפיז' בגב תחתון עשיתי צילום CT ובדיקת EMG עם ממצאים של חוסר תחושה באזור השמאלי של הגוף.אני מתקשה בעמידה/הליכה/ישיבה ממושכת מה לדעתך האבחנה? האם ישנם דרכי טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב , *הדרישות שתאפשרנה אבחון מדייק והמלצה על טפול כפי שישתמע: *לבירור איתך-"חסר תחושה באזור השמאלי של הגוף "הינו תאור מיקום לא מוגדר * יש לבדוק אותך *יש לעיין בהדמיית ה-CT יש לעיין בנתוני ה-EMG בברכה

10/01/2019 | 13:05 | מאת: מעיין

היי נפל עלי לפני עשרה ימים מוט משקולות על הראש ששוקל 12 קילו לא איבדתי הכרה , הקאתי 3 פעמים לאחר המכה ואיבדתי שיויי משקל במשך כל העשקה ימים הייתי במיון עשיתי סיטי יצא תקין הייתי אצל הרופא שנתן כדורים וזה עוד ממשיך ועכשיו הייתי אצת נירולוג ואמר שהכל תקין יש לי לחצים בראש כאבים ממש חזקים בפנים וכל אחד אומר לי שזה כלום אבל מאוד מאוד לי זה מלווה בכאבים בעניים יש לי סחרחורות והקאות שאני .תמיד עוצרת .......

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מעיין, כדילסייע: *ש לראות אותך ואז לתשאל נפרטים נוספים *צריך לבדוק אותך *יש לעיין בהדמיית ה-CT ואולי להשלים בדיקות מאבחנות נוספות בברכה

08/01/2019 | 19:03 | מאת: ליאת

שלום רב, רק רציתי להסב את תשומת ליבך לשאלה נוספת ששאלתי באשר לתשובתך מיום 7.1 תודה מראש

נא עייני לעיל בתשובתי לשאלתך הנוספת

10/01/2019 | 08:53 | מאת: שירה

תודה רבה על התשובות. מלחיץ לחיות בחשש גדול :-(

שלום ד"ר אבקש הסבר לתשובת הסי טי תודה מעל הטנטוריום ובגומה האחורית הודגם אבדן נפח פרנכימטי קל ללא ממצא פתולוגי פןקאלי תוך מוחי או מוחוני ללא אפקט מסה או לסטייה של קו האמצע ללא האדרה פרנכימטית פתולוגית עצמות ללא הרס גרמי אוסטאומה זעירה בגודל 0.3 ס"מ בתא אטמוייד קדמי ימני מבנה תקין של הסינוסים , ארובות העיניים, הפירמידות ובסיס הגולגולת

לקריאה נוספת והעמקה

לע.ט., *הממצא המוחי "אבדן נפח..." ומה משתמע בהתייחסות הרפואית לממצא זה -נתון בתחום המומחיות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ תואם. *אוסטאומה-ממצא חסר משמעות,חוץ מוחי.לא טעון טפול כלשהוא בברכה

07/01/2019 | 20:34 | מאת: אמא לחוצה

היי.. בני בן ה שנה ו7 חודשים התפתחות תקינה, עוד מאז שהיה בבטני עברתי mri עוברי ויצא שיש לו עודף נוזל... מאז נוירולוגית אמרה לי להיות במעקב טיפת חלב כרגיל.. במעקב טיפת חלב אמרו שהיקף הראש גדול הרבה מעל האחוזון. בגלל כל העבר שלו הרופא משפחה שלח את בני לעשות mri.. להלן התוצאות: הצטברות נוזלית בפוסה האחורית בעובי 50 מ"מ מתאימה לציסטה ארכנואידלית, אפקט מסה על הצרבולם ללא סימני הריאנציה וללא דימום ללא מלפורמציה חריגה בפוסה האחורית. הפנו אותי לנרוכירוגיה..אני חייבת לציין שוב שההתפתחות של בני תקינה ואין שום סימן למשהו לא תקין... האם יש סיכוי לניתוח? מה התוצאות אומרות?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, *עליך להגיע עם בנך לבדיקת נוירוכירורג לילדים *ממצאי בדיקתו והתרשמות היועץ מעיון ב-MRI ומידת הלחץ של הציסטה על המוחון ינווטו טיפול: האם מעקב בלבד? האם מתבקש ניתוח? קיצורי דרך לא יועילו ואינם מומלצים בברכה בברכה