פורום נוירוכירורגיה

נוירוכירורגיה הינו מקצוע העוסק בטיפול ניתוחי במחלות של מע' העצבים המרכזית (מח וחוט שידרה) כולל האברים התומכים אותה (גולגולת ועמוד השדרה) ומע' העצבים הפריפרית (עצבי הגפיים לדוגמא). בפורום זה ייענו שאלות בתחומים הבאים: * גידולי מח בסיס גולגולת ועמוד השדרה * מחלות ניווניות של עמוד השדרה דוגמת מחלת הדיסק המותני או הצוארי. * מחלות כלי דם של המח * הידרוצפלוס לסוגיו * הפרעות פונקציונליות של מע' העצבים דוגמת כאב כרוני, הפרעות תנועה ואפילפסיה. * טראומה למח ועמוד/חוט השדרה ועצבים פריפריים * מומים מולדים של מע' העצבים המרכזית
7545 הודעות
6937 תשובות מומחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה

30/11/2018 | 15:48 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאליהו שלום, כל עוד זרימת הדם תקינה אין מקום לשקול התערבות ניתוחית. כנראה יתבקש טיפול מניעתי במדלל דם(אספירין במינון נמוך)לשם מניעת החמרה עתידית. כמוכן-דורש מעקב דופלקס עורקי צואר בעוד שנה בברכה

30/11/2018 | 12:56 | מאת: ציסטה ע"ש שמורל חוליה c3

מה הם איזורים ליטים וסקלרוטים ומה היא ציסטה ע"ש שמורל תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בממצאי הדמייה: !לא צויין איזו הדמייה *איזורי הרס עצם+הסתיידויות *חסר משמעות קלינית ו-או טיפולית בברכה

שלום רב דר אשמח לחוות דעת אני בת 27 עם שני ילדים . לפני כחודש התחיל אצלי תחושה מוזרה בצד שמאל של הראש , תחושה שקשה לתאר אותה זה לא ממש כאב אבל מין אי נוחות זה התחיל קודם כשרפה בקרקפת ולאחר מכן הפך לתחושה קבועה של לחץ או שריר תפוס פנימי בראש בצד שמאל למעלה בקודקוג ובכל הצד שמאל,התחושה ליוותה אותי שבועיים ואז עבר לי , כרגע התחושה כבר שבוע וחצי שוב חזרה אותה תחושה מעצבנת שגורמת לי לא להתרכז אני פשוט מרוכזת רק בתחושה הזו . הייתי אצל נוירולוג לאחר הפעם הראשונה של התחושה כאשר היא נעלמה כבר הנוירולוג בדק בפטיש מיוחדאת הרגליים ובדק את חוזק השרירים בידיים והכל היה בסדר . הייתי אצל רופא משפחה שלא התייחס ואמר לחץ נפשי כיוון שאני בן אדם שמאוד דואגת לבריאותי אז הרופא משפחה מייחס זאת תמיד ללחץ נפשי , הייתי אצל נויראופטלמולוג ואצל רופא עיניים וגם הכל תקין . שאלה : האם במידה וזה גידול הייתי מרגישה עוד תסמינים ? האם בדיקת נוירולוג אמינה ? אני מפחדת שמתפספס משהו .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליה, *אינני הכתובת המתאימה למענה האם בדיקת הנוירולוג אמינה *ממליץ עתה עח ייעוץ נוירולוג+בדיקתו *נקיטת בירור מאבחן כפי שישתמע בברכה

שלום ד״ר ולד, בת 39. בעקבות כאבים עזים, חדים וממוקדים בצד ימין של הראש מאחורי האוזן בשבועיים האחרונים, יחד עם חולשה ביד ורגל ימין, כמו גם ירידה בראיה (ראיתי 6/6 עד לפני כשלושה חודשים)- לא בטוחה שקשור, ביצעתי MRI מוח. הבדיקה סה״כ תקינה מלבד: 1.DVA זעיר בצרבלום ימין 2. סוספטביליות בולטת מעט בגרעיני הבסיס, דו״צ, קרוב לוודאי שקיעת תוצרי פירוק ברזל ו/או הסתיידות. מה המשמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

1.. ממצא מולד חסר משמעות רפואית 2.אין משמעות לציין:2 ה"ממצאים כלל אינם מסבירים את תלונותיך ואינם קשורים ,כך שרצוי המשך בירור סיבתי להופעתם בסיוע נוירולוג. בברכה

27/11/2018 | 18:03 | מאת: Hasan

אני סובל כבר מזה כשבועיים מכאבים ברקה ובאזור העין ( לא פעם ראשונה) רק שהפעם זה ארוך מהרגיל עשיתי כל בדיקה אפשרית סיטי mri נוירולוגים שונים וכו.. אך לא נמצא מקור הבעיה השבועיים האלה זה הזמן הארוך ביותר שסבלתי מכך אשמח לכיווני בדיקה נוספים

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב חסן, כדי להתייחס פרטנית יש לראותך,להשלים מידע על תלונתך,לבדוק אותך,לעיין בבדיקות ובהדמיות שבצעת: ייעוץ כפי שישתמע בברכה

26/11/2018 | 14:01 | מאת: ורדית

שלום רב, בעלי עבר לפני שנה ושמונה חודשים ניתוח להסרת גידול מנינגיומה מכנף הספנואיד. הגידול הוא דרגה 1 ונשארו שאריות ממנו. אתמול היינו אצל מנהל מחלקת נוירוכרורגיה בבית חולים שהוא נותח בו והוא חושב שיש צמיחה של מילמיטר בmri שבעלי עשה לפני שבוע לעומת הmri שנעשה לאחר הניתוח קרי לפני כשנה וחצי. הוא ממליץ על טיפול fsr. הוא רוצה להתייעץ עוד עם קולגות שלו לגבי מספר הטיפולים אבל זה בגדול הכיוון. אנחנו מאוד בלחץ כי הקרנות זה נשמע משהו מאוד מלחיץ ומאיים. מה עושה הטיפול? והאם הגידול לא יצמח בסופו?

לקריאה נוספת והעמקה

לורדית שלום, התלבטותכם מובנת. יש לעיין בשתי הדמיות ה-MRI כדי להתייחס פרטנית: הנקודה העיקרית בשיקול היא מיקום השארית . בברכה, ד"ר ולד

22/11/2018 | 19:59 | מאת: רוזלין

ערב טוב בת 35 בבדיקת mri ציסטה של הפינאליס 12 מ"מ ) ציסטה של בלוטת האיצטרובל Fsh נמוך 1.3 סובלת מכאבי ראש, ומרגישה גם סחרחורת בבוקר נוטלת ( תרופה עקבות התקפי מגרינה אלטריפטן תרימה 40 mg) מה הן אפשריות הטיפול בציסטה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוזלין ערב טוב, *הציסטה איננה הסיבה לכאבי הראש ו-או לסחרחורת הבוקר *היא איננה טעונה טפול בשלב זה. *יש לחזור על ה-MRI בעוד 6 או 12 חדש:אם אין שינוי במימדי הציסטה ו-או במרקמה-מדובר בציסטה מולדת קרוב לודאי+באי צורך בטיפול כלשהוא בברכה

22/11/2018 | 23:23 | מאת: רוזלין

תודה רבה שאלה נוספת האם דכאון קשור לממצא ? האם בעיות שינה קשורות ?

לרוזלין, דכאון-לא בעיות שינה-אפשרי סופ"ש נעים

סוף שבוע נעים ד"ר האם ציסטה קשורה ל עצבנות? אי סבילות לאור/רעש ? צבע כהה מסביב לעיניים? בזמן מנוחה , מרגישה כמו זרם נימול ? מה יכולה להיות המלצות הנירוכררוג ?

לרוזלין, לא קשור לעצבנות,רגישות לרעש ואור, לצבע כהה סביב לעיניים תחושת זרם -נימלול. אין מקום למעורבות ניתוחית -נוירוכירורגית בשלב זה,אלא כאמור- לבצע MRI עוקב בברכה

תודה רבה המשך עבודה נעימה

22/11/2018 | 13:37 | מאת: גל

צהריים טובים לאחר mri מותני ברקע NFL.מודגמות נקודתיות ופסיות לאורך הקאודה והשורשים מותני בגובה L1-L2 L3-L4 L2 L3 מדובר באדרות זעירות שיכול להתאים נוירופיברומטוזיס זעירות שמצוות את השורשים להמשך בירור. ההאדרה של השורשים בולטת יותר יתכן נוירופיברומות זעירות להמשך מעקב.נוירוביפרמות לאורך השורשים הסקרלים ובגלוטאוס מימין שגדלה. מוקדגמים תהליכים זעירים מרובים ברקמות הרכות התת עוריות ובשרירים הפרא ספינליים מוקדם גם תהליך השרירים הפרא ספינלים בגובה הסקרום בגובה L5-S1 משמאל שמתאים ל nf עם תהליכים מרובים שמתאים נוירופיברומטוזיס ברכות התת עוריות דו"צ ובשרירים הפרא ספינליים לכל אורך עמ"ש גבי תחתון מותני וסקארלי. נסיים זעירים לאורך השורשים בחלקם לסיים ובחלקם נקודתיים שעוברים האדרה לאחר הזכרה.מודגמים תהליכים מרובים בארצות הרכות התת עוריות ובשרירים הפרא. תודה והמשך יום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

לגל שלום, הצורה הנכונה להתייחסות להדמיית ה-MRI עתה היא לעיין בה+להשוותה להדמיות קודמות. כל התייחסות אחרת איננה אמינה ואיננה מאפשרת הסקת מסקנות. בברכה

מה הן הדרכים הכי יעילות למעט ניתוח כדי לטפל בתסמונת העצב המשולש? האם ניתוח מסוג זה מסכן חיים? מה עושים שהטיפול התרופתי לא עוזר? אשמח לכל אינפורמציה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב קרן, *הדרכים שאינן ניתוחיות לטפול בתסמונת העצב המשולש מגוונות:בתחום המומחיות הנוירולוגית ולעיתים גם מומחי כאב במרפאות כאב. *כאשר מוצה טפול לא ניתוחי ושוקלים ניתוח:-MVD-ניתוח לשחרור העצב מלולאת כלי דם סמוכה הפוגעת במעטפת המיילין שלו,כאשר הוכח קיומה ב-MRI של לולאה כזאת= VASCULAR COMPLEX באמצעי הניתוח העומדים לרשותנו כיום הניתוח איננו מסכן חיים ושעורי הצלחתו גבוהים. בברכה

21/11/2018 | 19:35 | מאת: שני

שלום. אני בת 21, סובלת מזה כשנתיים מכאבי גב עליון/צאוור ושכמות... האופנתי לבדיקת MRI ואלו הממצאים- לסיכום: פרט לסירינקס קטן בגובה C6 או ממצא פתולוגי בבדיקה זו. אשמח להסבר... דרך מי את ממשיכה טיפול? אורטופדיה או נוירוכירורג? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לשני שלום, *לפי תאור המפעח שתמצתת-קרוב לודאי טפול לא ניתוחי, *כדי להתייחס פרטנית אליך-יש צורך לבדוק אותך נוירולוגית+לעיין בהדמייה עצמה,לראות האם איכותה מספקת,האם נשללה אפשרות של סירינגס(חלל מכיל נוזל בחוט השדרה הצווארי)כתוצאה מגידול או חולי נוסף אחר בחוט הצוארי. *אם לנוכח בדיקתך ועיון בהדמייה לא מדובר בממצא טעון ניתוח-המשך הטפול והמעקב הוא בתחום המומחיות הנוירולוגי. בברכה

20/11/2018 | 19:44 | מאת: תמי

האם בבדיקת mri מןח בןדקים גם את האוזן אם יש גידולים?

לקריאה נוספת והעמקה

לתמי שלום, איזור האוזן הפנימית ועצבוב שמיעתי-כן בברכה

20/11/2018 | 15:58 | מאת: גל

שלום רב .

20/11/2018 | 18:52 | מאת: גל

ערב טוב . לאחר mri מותני ברקע NFL.מודגמות נקודתיות ופסיות לאורך הקאודה והשורשים מותני בגובה L1-L2 L3-L4 L2 L3 מדובר באדרות זעירות שיכול להתאים נוירופיברומטוזיס זעירות שמצוות את השורשים להמשך בירור. ההאדרה של השורשים בולטת יותר יתכן נוירופיברומות זעירות להמשך מעקב.נוירוביפרמות לאורך השורשים הסקרלים ובגלוטאוס מימין שגדלה. מוקדגמים תהליכים זעירים מרובים ברקמות הרכות התת עוריות ובשרירים הפרא ספינליים מוקדם גם תהליך השרירים הפרא ספינלים בגובה הסקרום בגובה L5-S1 משמאל שמתאים ל nf עם תהליכים מרובים שמתאים נוירופיברומטוזיס ברכות התת עוריות דו"צ ובשרירים הפרא ספינליים לכל אורך עמ"ש גבי תחתון מותני וסקארלי. נסיים זעירים לאורך השורשים בחלקם לסיים ובחלקם נקודתיים שעוברים האדרה לאחר הזכרה.מודגמים תהליכים מרובים בארצות הרכות התת עוריות ובשרירים הפרא. תודה והמשך יום טוב.

שלום רב בעקבות עודף פרולקטין וכאבי ראש חזקים אני נמצאת במעקב אנדוקריני ומבצעת בדיקות MRI כל כמה שנים,בשתי הבדיקות הראשונות נמצא גידול של כ3 על 5 ממ.בבדיקה האחרונה לא נמצא הגידול בכלל אבל רשום שיש סטייה בגבעול ההיפופיזה לשמאל ממצא שלא היה בבדיקות קודמות. על מה זה יכול להצביע? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לאנה שלום, לא ברור מפנייתך האם את לוקחת תכשיר להורדת ערך הפרולקטין. אם הפרולקטין עתה תקין ואם לא הודגם ב-MRI לאחרונה גידול-אדנומה אין לסטיית הגבעול המתוארת בשלב זה חשיבות קונקרטית. בברכה

שלום והמון תודה על התגובה המהירה.לקחתי פרולקטין ודוסטינקס במשך כ20 שנה.כרגע לא לוקחת כמובן בהמלצת אנדוקינולוג כי הרמה תקינה כרגע גם ללא טיפול. פשוט לא ברור למה סטיית הגבעול הופיעה פתאום. תודה

בוקר טוב אנה, כל עוד המעקב האנדוקריני תקין+MRI איננו מדגים אדנומה-אין מקום לדאגה ו-או טיפול בברכה

15/11/2018 | 10:51 | מאת: יעל

גידול בקוטר 2סמ, דוחף את ההיפופיזה לאחור/מעלה,ונמצא מתחת להצטלבות. עצבי הראיה. התגלה בmri, בעקבות תלונה על הפרעות בראייה. בדיקות ראיה, דם,שדות ראיתי ב.מ.פ.הוצע טיפול בדוסטינקס חצי שנה עד בקורת. אני בת 64 לא מיניקה..האם זה מתאים?

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום, יש לראותך+לקבל מפרט אנמנסטי נוסף. יש לעיין בבדיקות ראייה,ממצאיהן,היקפן. יש לעיין בפרופיל הורמוני מלא של הבלוטה. ייעוץ טיפולי כפי שישתמע. בברכה

13/11/2018 | 17:11 | מאת: מורן

שלום דר, הגעתי למיון לפני 4 חודשים עקב טשטוש ראיה וכאבי ראש, אני סובלת מדי פעם מכאבי ראש . במיון עברתי בדיקת רופא עניים שיצאה תקינה , בעקבות כך נשלחתי לct , שיחררו אותי הביתה ואמרו לי שהכל תקין . היום קיבלתי את התוצאות רציתי לדעת מה הם אומרות , אני חיילת בבסיס סגור אז יקח לי זמן להגיע לרופא . גם כיום מדי פעם יש לי טשטוש ראיה וחוסר פוקוס בעיקר במקומות המוניים, ובעבודה מול מסך או טלפון . אשמח לדעתך , תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2018 | 17:19 | מאת: מורן

"סיכום: 1. אין דימום תוך מוחי או תוך גולגולתי. 2. ללא עדות לפקקת בסינוסים הןןרידים או במוקדי האדרה פתלוגית של המוח . 3. עיבוי דיפוזי קל של שרירי העיניים : שריר תחתון ולטרלי דו"צ : האם על רקע pseudo tumor או בסבירות נמוכה יותר TAO ."

13/11/2018 | 17:21 | מאת: מורן

בחודש וחצי האחרונים סובלת מכאבי לסת באים והולכים רציתי לדעת האם יש קשר , והאם בct ראש בדקו גם את שרירי הלסת. תודה

ערב טוב מורן, הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית והנוירו-אופטלמולוגית: מומלץ ייעוץ תואם בברכה

09/11/2018 | 04:23 | מאת: חנוך

שלום, אני בן 32 בדכ בריא, עם זאת אני סובל בשנה וחצי האחרונים מזרמים ותחושת דקירה וצריבה. זה התחיל בגפיים התחתונות עבר לעליונות ועכשיו עבר יש לי בבטן ובצוואר. הדבר הנל לפחות 4-5 פעמיים בשבוע וכל הזמן(החמיר), עשתי mri ראש וגב מותני שהיה תקין בדיקות דם רבות לb12 וכו תקינות. Emg ו ENG תקינות (לכלל הגפיים), בדיקה נוירולוגית תקינה משני רופאים שונים. מה עוד ניתן לעשות? עם מי כדאי להתייעץ?

לקריאה נוספת והעמקה

להשלים MRI לעמ"ש צווארי וגבי דהיינו לטווח הגבהים: C1-D12 להיוועץ שוב,עם סך הבדיקות וההדמיות שפרטת בפנייתך עם נוירולוג מומחה. בברכה

דר שלום כאשר נוגעים במקום מסויים על העור בגוף,ולא מרגישים את המגע באותו האיזור ,זה אומר שהעצבים שם מתים? מאידך-כאשר מקום מסויים שלוחצים עליו כואב (ללא חבלה גלוייה לעין על העור,וללא בעיות בעצמות -סדק או שבר),מה זה אומר שקרה לעצבים? אשמח לכמה שיותר פירוט זה יעזור לי מאוד! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחנוך שלום, שאלותיך בתחום המומחיות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם סופ"ש נעים

08/11/2018 | 17:32 | מאת: מאיה

בזמן פתיחת הדלת ברכב קיבלתי מכה באמצע המצח מהשפיץ בקצה הדלת העליון. כמובן שהתנפח המקום, המקום אדום ואף יש שטף דם במקום מהשפיץ. מה החשש? למה לשים לב?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב מאיה, *לתקינות מצב עירנותך והתמצאותך *האם מופיעה הקאה *האם מופיע טשטוש בראייה היה ואחד או יותר מהנ"ל חורגים מהתקין מתבקשת בדיקתך בחדר מיון. בברכה

08/11/2018 | 20:19 | מאת: מאיה

לא היה שינוי בעירנות מאז המכה (יותר מ 3 שעות) ללא טשטוש ראייה וללא הקאות האם י שצורך במעקב אחרי סימנים אלו לאורך 24 שעות?

24-48 שעות

תודה, במידה ועברו 48 שעות ואין תסמינים כפי שמוזכר אלא רק כאב במיקום המכה יש מניעה לעסוק בפעילות ספורטיבית?

שלום, לבני בן הארבעה חודשים יש ראש שטוח בצד ימין בעקבות העדפת צד שהייתה ועברה. השאלה שלי: האם זה יסתדר מעצמו ? שמעתי על טיפול בקסדה, האם כדאי? בנוסף, במידה וישן על הצד בצד שמאל , האם יכול להשטיח גם את צד זה בגיל שלו?

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום, *האם אני מבין נכון שהשיטוח בראש הוא באיזור האחורי-ערפי? *אם לא נבדק עד כה- מתבקשת בדיקת נוירוכירורג ילדים *צריך לראותו כדי להבין מה החומרה או הקלות של השיטוח:לרב ,לא"מסתדר מעצמו". *בחלק משמעותי מהמקרים- עם מניעת שכיבה על הצד השטוח חל שיפור חלקי *בתשובה לשאלתך לגבי הצד השני-לא. בברכה

04/11/2018 | 15:07 | מאת: טלי

צהריים טובים מזה כשבוע שאני סובלת מכאבים חזקים שהחלו בכתף ועברו לכל אורך היד. בביקור אצל אורטופד ניתנו לי זריקות קורטיזון בכתף ובמרפק. הזריקות לא עזרו לכאבים. כרגע יש לי חולשה נוראית בצד שמאל מהיד ולמטה. וחוסר תחושה בכלל באצבע של יד שמאל. ניגשתי שוב לאורטופד ששלח אותי לבדיקת emg ולאולטראסאונד כתף. יש כמעט 3 שבועות עד התור ואני ממש מודאגת מה גם שחוסר התחושה באצבע נמשכת כבר 5 ימים. אשמח לתשובהמה עליי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב טלי, *מתבקשת עתה בדיקה עי נוירולוג מומחה. *המשך אבחון עפ"י התרשמותו. *הבדיקות עליהן המליץ האורטופד בבדיקתך השנייה-לגיטימיות, *אינן מייתרות את הצורך לבדיקת נוירולוג. בברכה

04/11/2018 | 10:45 | מאת: לימי

הבת שלי בת 13 עברה ניתוח לפיום אנדסקופי בעקבות ציסטה היתה עם לחץ תוך גולגלתי מה הסיכוי שנגיע לשאנט לאחר פיום?ומה השלכות אשמח לתשובתכם בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים לימי, *הסיכוי לצורך בשאנט הוא 30-33% *בעניין השלכות יש לדון במידה ותדרש התקנת שאנט ביחד עם מידע מרווח-מפורט אודות הניתוח,סיכויי הצלחתו,סיכוניו,סיבוכים נוירולוגים אפשריים מיידיים ומאוחרים. *דיון זה צריך להיות חזיתי מול המנתח שייבחר. בברכה

01/11/2018 | 20:45 | מאת: עדי

אני בשיקום אחרי תאונת אופנוע לא פשוטה. בין היתר היתה פגיעת ראש עם שבר באורביטה ובעצם הטמפרלית (קו השבר עובר קרוב לאוזן ודפק לי את השמיעה) אבל השאלה שלי קשורה לסוגיה אחרת בשעות הראשונות סבלתי מדימום תוך מוחי ותת עכביש שנפ סקו ללא התערבות נוירוכירורגית האם פגיעות אלה מגבירות את הסיכון לדמם מוחי בעתיד? האם יש משהו שצריך להימנע ממנו או לשמור עליו?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב עדי, בתשובה לשאלותיך: *לא *לא המשך שיקום יעיל, בברכה.

01/11/2018 | 12:34 | מאת: אולגה

שלום רב ד"ר ולד, אני בת 32 וסובלת ממגרנות מגיל צעיר מאד. לרוב אני נוטלת רילרט או אקמול פוקוס כדי להקל על הכאבים. בשבוע האחרון החל כאב ראש שלא חשתי לפני כן. הכאב מתבטא בלחץ תוך גולגולתי ואינו פוסק בעקבות נטילת משככי כאבים. התייעצתי עם נוירולוג מומחה (מכתב מצורף) ולאחר צילום רנטגן ן CT שללנו בעיות סינוסיטיס וגידולים (ראה תוצאות מצורפות). קיבלתי טיפול בסטרואידים PREDNISONE כדי לטפל בכאבים. לא עברתי ניקור מותני עד כה כדי לאבחן לאפשרות סאודוטומור צרברי. האם יכול להיות שמזה אני סובלת? מודה לך מאד על התייחסותך. בברכה, אולגה.

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב אולגה, היכן בגולגולת את חשה בלחץ? הכאב רציף או בא וחולף לסירוגין? האם מתלווה בחילה? האם יש הפרעה מלווה בראייה ו-או בחדותה? האם את משתמשת בטבליות למניעת הריון? האם את משתמשת בויטמינים?אם כן באיזה? אתייחס. בברכה

01/11/2018 | 21:31 | מאת: אולגה

שלום ד"ר ולד, תודה רבה על התייחסותך המהירה. 1.הכאבים הם בכיפה העליונה של הראש, בצידי הראש, סביב המצח, עיניים ובגשר האף. 2. הלחץ קיים תמיד מזה שבוע, הכאב הוא חריף ומגיע בפתאומיות ולא דומה למגרנה. ביומיים האחרונים מטופלת בסטרואידים Prednisone וב NAXYN , מוקדם מידי לומר אם הסטרואידים + NAXYN עוזרים נגד הכאב. 3. בכאבים מאד חזקים, יש בחילה והקאות. 4. לא, בכלל לא. 5. משתמשת בגלולות מזה 14 שנה, ברצף עם הפסקות קצרות ב-2 לידות. 6. נוטלת ויטמין D במינון רגיל. מאד מודה לך על ההתייחסות.

לאולגה בוקר טוב, ההסתמנות איננה אופיינית לפסאודוטומור בברכה

30/10/2018 | 18:02 | מאת: אוראל

שלום, אני שלושה שבועות לאחר ניתוח עמו"ש צווארי, כריתת שוואנומה בc5-c6 בתוך האפידורל לוחץ על החוט. כריתה ונשראה שארית. לפני הניתוח כאבים יותר ליד שמאל ונימול קל. עכשיו לאחר הניתוח כאבים חזקים ליד ימין. עם זרמים חזקים הניתוח לא אמור לשפר כאבים ותחושת נימול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאוראל ערב טוב, בהחלט אמור לשפר. יש לבדוק אותך עתה+לעיין ב-MRI טרום ניתוחי וב-MRI חדש (אם אין יהיה צורך לבצע). יתכן שיהיה בנוסף צורך בבדיקת EMG-NCV : בדיקה המתייחסת לכל אחד משרשי העצבים הצוואריים בנפרד ועשוייה לאתר מי לא תקין ומה אופי הפגיעה בו בברכה

29/10/2018 | 17:52 | מאת: הראל

שלום רב בתאריך 3/10 התאשפזתי בבית החולים כתוצאה מהרדמות של כפות הרגלים שלאט לאט הרדם לי חצי פלג גוף תחתון כלומר עד הבטן. התאשפזתי עשו לי mri ראש צוואר ועמוד שדרה והתגלו נגעים בראש ובעמוד השדרה התחתון, סוג של דלקת, בראש זאת דלקת לא פעילה ובגב התחתון זו דלקת שכן פעילה. עשו לי ניקור מותני ונתנו לי סטדואידים ושלחו אותי לטיפול ממושך עם סטרואידים לבית, חשוב לציין שהרופא שעשה לי את הניקור מותני דקר אותי כמות פעמים שעולה על 15 פעמים בגב התחתון והוא לא הצליח למצוא את האיזור ולהוציא את הנוזל היו לי כאבים עזים במהלך הדקירה למרות שהייתי עם משככי כאבים, יום למחורת הגיע רופא אחר שהצליח בפעם אחת להוציא את הנוזל. מתאריך 9/10 ועד היום 29/10 התחילו לי כאבים עזים שעדין נמשכים בגב התחתון וזרמים ברגליים ובעמוד השדרה זרמים תמידיים כאלו. עדין ישנה תחושת הרדמות רק באיזור הרגליים אך לא חל שינוי כבר זמן מה וזה עומד באותו מצב. הבדיקה בעצם בודקת האם יש לי טרשת נפוצה או לא. -האם אחזור להרגיש את כל הרגלים במלואם? -האם כאבי הגב שנמשכו זמן כל כך ממושך זה בגלל הניקור מותני או שמה הרופא פגע לי אולי בעצב או משו כזה? -האם הזרמים האלו זה תופעת לוואי מוכרת כתוצאה מניקור מותני שצריכה להעלם או שזה סוג של פגיעה בעצב בעמוד השדרה? האם ישנה קשר בין הזרמים שאני מרגיש לטרשת נפוצה? -האם קיים מצב שמה שיש לי זה לא טרשת נפוצה?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב הראל, *הזרמים עפ"י התאור בפנייתך החלו כשבוע לאחר נסיונות הדיקור עי הרופא הראשון: תיאורטית-יתכן קשר לדיקור. *תחושת זרם יכולה להופיע גם כאחד מסימני התקף של טרשת נפוצה . *המחלה נתונה בתחום המומחיות הנוירולוגית ועל כן עיקר הייעוץ הוא עם מומחה תואם בברכה

29/10/2018 | 12:36 | מאת: תמר

עשיתי בדיקת מ.ר. י שלוש שנים לאחר ניתוח כריתת המנגיומיה בראש בצד שמאל של המוח. המעבר הקרניו ציברלי תקין גזע המוח המוחון והחדר הרביעי תקינים. הזוויות הצרבלו פוטניוטיות תקינות. מעל הטנטורים מצב לאחר כריתה חלקית של העצב הפרונטלי השמאלי. קיימים שינויים פוסט ניתוחיים בגולגולת. רקמת המוח והדורה תקינות. חדרים וחרצים בגודל ומיקום תקין. אין עדות לאפקט מסה, סטיית קו האמצע , האדרה פתלוגית או קולקציה אקסטרא אקסיאלית. אין עדות להפרעה בדיפוזיה. הבנתי מהפענוח שהבדיקה תקינה. מה זה אומר קיימים שינויים פוסט ניתוחיים בגולגולת? האם בגלל זה יש לי תופעות נורולוגיות כמו סחרחורות או כאבי ראש? תודה תמר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר, *בפענוח מתוארת הבדיקה מבחינת כריתת הגידול ואי הישנותו-כתקינה *השינויים המתוארים בגולגולת הם הסרה של חלק מעצם המצח במהלך הניתוח *קיום או העדר קשר סיבתי לתלונותיך עתה על סחרחורת וכאבי ראש:נדרשת בדיקתך+עיון ב-MRI כדי לאפשר התייחסות. *לא צריכה להיות סחרחורת ולא כאבי ראש שלש שנים לאחר הנתוח ולכן מתבקש אבחון סיבתי+טיפול כפי שישתמע. בברכה

תודה דוקטור על התשובה בהמשך לפענוח מצויין שאין זרימה בוריד הגוגולרי הפנימי משמאל. האם זה תקין? איך מטפלים בזה? למי זה קשור למנתח מוח? או כירורוג כלי דם? תמר

דוקטור נרגעתי הכול בסדר הפענוח תקין תודה

24/10/2018 | 23:16 | מאת: דניאל

מיזה כשבועיים אני מרגיש לסירוגין תחושת שריפה/צריבה במרכז המצח שאלתי היא מימה זה עלול לנבוע ואיזה בדיקות עלי לעשות נ.ב יש לי גם לעיתים הרגשת זרמים בפנים כאב ביד שמאל ובאיזור הלב והחזה אך ממש פעם או פעמים זה קרה אך תחושת השריפה במצח היא באופן יותר מוגבר משאר התופעות שציינתי תודה מראש על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב דניאל, בסדר זה: *בדיקה עי רופא מטפל *בדיקת נוירולוג בברכה

25/10/2018 | 13:32 | מאת: דניאל

תודה

24/10/2018 | 22:50 | מאת: ימ

שלום רב, אני בן 62 ועומד בפני ניתוח בעמוד שידרה מותני עקב היצרות וניוון בחוליות אלו. האם ניתן לקבל חוות דעת אובייקטיבית או קונצנזוס בין נוירוכירורגים בכירים לגבי שיטת הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, שאלתך ברורה. *חוות דעת מעצם טיבה איננה אובייקטיבית ב-100% כיוון שרפואה איננה מתמטיקה: קיימות מספר גישות קליניות ומספר שיטות ניתוחיות לגיטימיות. לא תמיד משך הנסיון הנצבר מכל גישה ומכל שיטה דומה. *הצורה המומלצת לצורך קבלת החלטה היא ייעוץ וקבלת חו"ד עי 2 נוירוכירורגים ביחד או כל אחד בנפרד. *יתכן ותזכה לקונצנזוס ויתכן שתזדקק לחוד שלישית כאשר הדעות תהיינה שונות בברכה

24/10/2018 | 13:12 | מאת: שמואל

שלום דר אני בצתי שוב בדיקה של MRIרוש למעכב שקיבלי תיפול של רדיוכירוגיה ב cavernous sinus לפני 9 שנים בבדיקה של אחרונה נימצה גם תהליך תופס מקום חדש ב ספנואורביטל מניגיואמה נגע חדש הגידןל של cavrenous גדל ומיג אפקס הארובה הים טות דיפוזי יש גם מורדים היפאינטנים בחומר בלבן פריוטליקולי במוח אותו דומה מספלניום של בקורפוס קולזום דר אפש לדע היםאפשר לבל תיפול נוסף ללגידול אני גם חולה בnf1מופשת הים גם סובל מי טרגימנל נארוגיה שמכל טגרתול דר הים אפר לקבל תיפול חוזור של רדיו כירוגיה בקרנה גיל 53 סובל גם מי עכמת קשה ולחץ דם בבדיה שלפני שנה נימצה גם גידול בלסת מי צתד שמאל לא מוכנים לתפל בו ביגלל הביה רפית שלnf1h

לקריאה נוספת והעמקה

לשמואל שלום, *זכורות לי פניותיך הקודמות. *החלק השייך לנוירוכירורגיה בפנייתך הוא צמיחת המנינגיומה החדשה וצמיחת המנינגיומה שטופלה רדיוכירורגית לפני 9 שנים . *כדי להמליץ על הטפול הנכון יש לעיין ב-MRI הנוכחי ובקודמיו+לבדוק אותך שאר הנושאים בפנייתך נמצאים בתחום המומחיות הנוירולוגית . בברכה

26/10/2018 | 17:41 | מאת: תודה דר

תודה דר ורק רצית לדעת הים מבחינה רפואית ניתן רק לחזור על תיפול רק את זה רצית לדעת הים קרו מיקרים שחזרו על טיפול שח רדיוכירוגיה תודה ושבת שלום

24/10/2018 | 08:32 | מאת: יחיאל

שלום וברכה דוקטור . אני עושה כרגע חיפוש על שאלה כדלהלן- מצאתי שאלה דומה ותשובות שלך . אשמח אם אקבל תשובה על כך . אני במשך שנים יד ימין היא היד שבא כתבתי , הכח שלי נמצא ביד שמאל , בין אם מדובר מבחינת כושר או סחיבת דברים . לעומת זאת רגל שמאל שלי היא הרגל הדומיננטית ללא כל ספק , בכל הנוגע לריקוד קפיצות וכדורגל. העיניים שלי אני לא יודע אם זה נכון , אבל לאחר שקראתי כרגע קצת , אני מנסה לשים לב ונדמה לי שאין שמאל שלי יותר שולטת . (אולי חשוב לציין שיש לי מספר גבוה בעיניים -פחות או יותר אותו מספר - אז ככה שאולי זה לא ראיה . אם תוכל לתת לי תשובה בנושא או איפה אני מוצא על זה תשובות . תודה מראש ויום טוב .

ליחיאל שלום, הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

יש לי שנט כבר שנתיים וכל בוקר זה היה עושה לי בחילה, התעייצתי ואמרו לי לישון גבוה על כמה כריות ובאמת זה עזר השאלה אם יש אך לגמור את הבחילות לגמרי/ או שבחילות בכלל לא קשורות לזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב רחל *בחילה איננה צריכה להיות מופע יומיומי בוקרי . *בהחלט קיים סיכוי שאין קשר בין הבחילות לבין קיום השנט. *מומלץ תחילה בירור עם מומחה גסטרו אם ההסבר לבחילה בתחום התמחותו-הטיפול יומלץ על ידו. *במידה ואין לו אבחנה שמסבירה בחילה יש לחזור להמשך בירור עי נוירוכירורג בברכה

לאחר כאבי ראש ממושכים בצעתי בי טי ראש בתשובה נכתב נגע מעוגל נצפה מתלבט ודוחק את הקרם הפרוובטלית של החדר הליטראלי משמאל ומומלץ לבצע מ. ר י אני בלחץ אטומי .. מה משמעות הפיענוח??

לקריאה נוספת והעמקה

לנורית שלום, המפענח חושד בגידול במוח השמאלי קדמי : *מומלץ לבצע עתה הדמיית MRI משלימה שצריכה לכלול הזרקת חומר (GAD)לוריד *בדיקת נוירולוג או נוירוכירורג עם 2 ההדמיות לצורך התוויית טפול כפי שישתמע. בברכה

22/10/2018 | 19:45 | מאת: לי

שלום דר , בזמן שלימדתי ילד שיעור פרטי השתמשתי בידיים וחשתי חולשה שאני לא מצליחה לשלוט בידיים כמו שצריך והחולשה המשיכה כל היום ביד שמאל וגם קצת ברגל באותו צד לא נפלו לי דברים מהיד ואני מתנהלת כרגיל אבל חשתי שאיני שולטת ביד שמאל כמו יד ימין ושהיא כבדה למיטב זכרוני זאת לא פעם ראשונה שיש לי חולשה ביד הזו . האם יכול להיות שזה תסמין התחלתי למחלת ה als ? ניוון שרירים !? הנני בת 27 . לפני יומיים הרמתי את בני ביד שמאל וביד ימין הרמתי כמה חפצים האם יום למחרת עלולה להיווצר כבדות ביד ? קראתי קצת חומר בגוגל כמו חצי מדינה ויש המון השערות שזו מחלת als וזה הלחיץ אותי.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לי, ממש לא מתאים ל-ALS. מאידך מתבקש עתה בירור נוירולוגי מאבחן: *בדיקת נוירולוג *הדמיית מח עי CT או MRI בברכה

22/10/2018 | 12:07 | מאת: ציפי

שלום. אמא שלי חולת אלצהיימר ומקבלת כלונקס 1.5 מג.ללילה. המליצו לה לקחת שמן קנביס להגעה נגד תזוזת יתר. היא הייתה כל הזמן מדברת ושזה בכיסא גלגלים. אבא הפסיק לתת כלונקס והתחיל את הקנאביס . אחרי 3 ימים היא קבלה תקף אפילפסיה ומצאו שיש לה חוסר נתרן בדם והמנגיומה במח. קבלה סירופ פנטואין.עכשיו יש לה מן רעידות בגוף והתייעצויות שרירים ספונטניות כל 5 דקות. היא נבהלת ולא יכולה לישון מתעוררת. התור לרופא נוירולוג לוקח הרבה זמן. רופא משפחה שלה בחופש. השאלה היא האם לחזור לקלונקס בנוסף לפנטואין או שזה מתנגש.

לקריאה נוספת והעמקה

לציפי ערב טוב, הנושא והטיפול נתונים בתחום המומחיות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ והכוונה תואמים בברכה

סובלת כבר חודשיים מדליפת csf שמנסים לטפל בה בדרך שמרני בבית כרגע לאחר כמה אישפוזים כולל הכנסת נקזים שלא הועילו יש לי נפיחות רצינית באזור פצע בעקבות הניתוח שעברתי לכריתת דיסק בL5-S1. האם בעקבות הדליפה אפשר להגיע למצב של דלקת קרום המוח? מאתמול יש לי קושי לכופף את הצוואר מתחיל כאב חד מהצוואר לגב עליון ובית החזה ולראש והכאב החד מלווה בדופק ומרגש של חנק.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב שני, הבעייה ברורה *ברגע שנוצרה או תיווצר דליפה חיצונית של CSF דרך הנפיחות באיזור הניתוח יש סכנה להתפתחות זיהום-דלקת קרום המח. *הדליפה עם הנפיחות המתוארת טעונה התערבות ניתוחית ואיטום הדליפה *אני סבור שהטיפול השמרני מוצה ואין הגיון רב בהמשכתו. בברכה

נמסר לי שהקרע גדול והסגירה שלי צריכה להעלות עם טלאי שגם לא בטוח שיחזיק על כן צריכה להיות מעורבות של פלסטיקאי שיזיז שרירים בגב לאזור בכדי שתהיה תמיכה לטלאי. הבנתי שהניתוח לא פשוט ומסובך על כן כדאי לחכות חודש במצב שלי שאולי הדליפה תסגור לבד. האם כל זה הגיוני? בפרט הסבל הגדול שאני עוברת

לשני, *ציינת שאת ממתינה כבר מזה חדשיים.! *לא ראיתי הדמייה וכל תכנון ניתוח מחייב ראייתה+בדיקתך. *עפ"י נסיוני הסגירה איננה מחייבת בהכרח שיתוף פלסטיקאי. *במצב שתארת הסיכוי לסגירה ספונטנית עתה נמוך.

16/10/2018 | 22:03 | מאת: עומר

ביצעתי בדיקת mri ואני מודאג מתוצאותיה אשמח להסבר אודות הממצאים

לקריאה נוספת והעמקה

לעומר, הפורום מיועד לדיון בניתוחי מח. הסבר ממצאי הדמייה ללא ידיעת תלונותיך שהביאו לביצועה ואי ראייתה,להבדיל מהמפענח שראה אותה לא יתרום להבנה קונקרטית אחראית. בברכה

16/10/2018 | 19:16 | מאת: דן

שלום רב, אתמול אמא שלי ביצעה סי טי מוח בעקבות כך ששנה שעברה היה אירוע של התעלפות/פרכוס ועשתה eeg לפני שנה שבה היה רשום גלים איטיים מחודדים בולטים מן הרקע באונה טמפורלית שמאלית. הנירולוג אמר שהממצא לא ספציפי ולא צריך לעשות כלום. הלכנו לרופא אחר לפני חודש והוא המליץ לעשות סי טי. חשוב לציין שאין שום אירוע של התעלפות או פרכוס, כאב ראש. אני העלה כאן את הבדיקה ואשמח לקבל תשובה כי אני מאד מאד מודאג ממצאים: מודגמת סטייה קלה של קו האמצע לימין עד 0.5 ס"מ סיבתה אינה ברורה. אין עדות לדמם תוך גולגלתי, חדרי המוח הציסטרנות והחריצים צרים מהצפוי לגיל הנבדקת בעיקר החריצים אין הדגמה אבחנתית של ממצא פוקלי ללא האדרה פתולוגית מערות הפנים מאווררות היטב, המבנה הגרמי שמור. התרשמות: מערכת החדרים והציסטרנות צרה מהרגיל קו האמצע סוטה מעט לימין להשלמת בירור על ידי mri גילה של אמא שלי 60. האם הבדיקה אומרת שיש חלילה גידול או עברה אירוע מוחי חולף? אני מאד מודאג ואשמח להסבר על התוצאות מה זה החדרים הצרים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2018 | 20:23 | מאת: דן

ועוד משהו קטן שרשום שאין הדגמה אבחנתית של ממצא פוקלי זה אומר שלא הצליחו לראות משהו כי זה סי טי או זה שלילי הכוונה שבאמת אין ממצא פוקלי

ערב טוב דן, *לא ברור מפנייתך האם בדיקת ה-CT כללה הזרקת חומר ניגוד לוריד? *בנוסף לנ"ל,יש לעיין בהדמייה כדי לאפשר התייחסות. בברכה

16/10/2018 | 21:37 | מאת: דן

הבדיקה אכן כללה הזרקת חומר ניגוד לוריד. פשוט עד שנגיע לנוירולוג ייקח זמן ואני מאד מודאג האם יתכן גידול או דברים כאלה ? מה הם החריצים והסטייה שמופיעים בבדיקה תודה רבה

אם אתה מאד מודאג -כדאי שתגיע מוקדם יותר לנוירולוג

16/10/2018 | 02:16 | מאת: פציינט

הי, שואל פה כי פורום נוירולוגיה סגור. התעוררתי הבוקר משינה כשכל השרירים שלי תפוסים וסוג של כואבים. רק כשמזיז אותם. למשל כשאני קם מהמיטה. כשאני יושב על כסא ומנסה להרים רגל או לכופף ברכיים. לא הייתה בעיה ללכת על הרגליים. כשאני מנסה להרים את היד אז השריר בכתף כואב והצוואר כשמסובב לאחד הצדדים. כאילו כמעט כל השרירים בגוף. במקביל, היה המון ריר מהפה שלי על הכרית. אני יודע שהאוטומט הוא לחשוב שזה שחס וחלילה היה פרכוס אך מה שאני שואל בעצם זה איזה עוד סיבות יכולות לגרום לזה כי בטח יש מלא. לא היה איבוד שליטה על הסוגרים. ולא ברח שתן. הייתי קצת עייף כולה בהמשך היום. המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מומלצת בדיקתך עי מומחה נוירולוג. בירור מאבחן עפ"י התרשמותו. בברכה

עשיתי MRI מח וזה התוצאות: ההיפופיזה מעט מוגדלת ואסימטרית, יתכן שינוי מבני בלבד. לקורלציה קלינית, מעקב. אשמח אם תוכל לעזור לי מה זה אומר תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב חן, לא מסביר כאבי ראש עזים חוזרים. לכן מתבקש המשך בירור מאבחן לסיבת כאבי הראש. בגין הממצא המתואר ב-MRI מומלץ ייעוץ אנדוקרינולוג מומחה. בברכה

14/10/2018 | 19:47 | מאת: אריאל

שלום רב, בפענוח של בדיקת סיטי מוח נכתב: בועות אוויר חופשיות בחלל המסטיקטורי משמאל וברקמות הרכות בנזופרינקס ובועות אוויר בסינוס קברנוזוס. לא זוהה שבר גרמי מה משמעות ממצאים אלה ומה הסכנות שבהם? האם זהו סוג של גידול?

לקריאה נוספת והעמקה

לאריאל , לא מדובר בגידול. הנושא טעון ייעוץ מומחה אף אוזן וגרון. בברכה

14/10/2018 | 14:37 | מאת: אילנית

בבדיקת סיטי לבני התגלתה אוסטאומה מזערית בתאים האטמואידילים מימין בגודל 0.5 ס"מ. גידול על עצם. האם מסוכן ? האם זה גידול ממאיר או שפיר? ומה הסיכוי שתגדל אם בכלל ומה עושים במצב כזה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב אילנית, לא מסוכן הגידול שפיר המשך מעקב עם הדמייה יקבע האם תתרחש גדילה או ללא גדילה הממצא הוא חוץ מוחי וטעון ייעוץ מומחה אף אוזן וגרון . בברכה

לפני חמישה ימים עברתי ניקור מותני ויום למחרת הרגשתי שיפור. מיומיים אחרי הניקור עד עכשיו אני לא מצליחה לקום ליותר מדקה, מסוגלת רק לשכב. כל ישיבה או עמידה מלווים בכאבים נוראיים שמתחילים בנקודה של הניקור עד העורף. אני שותה הרבה קולה ולוקחת משככי כאבים וכלום לא עוזר. אם זה נורמאלי? מה עלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לתומר שלום, *לא נורמלי. *יש לחזור למבצע הניקור ולבקש עתה: BLOD PATCH:=הזרקת דם שלך לאתר הניקור המתני . מטרתו לאטום דליפת נוזל מח-ושדרה=CSF דרך החור שנוצר ע"י הניקור במעטפת חוט השדרה וגורמת לכאבים במנגנון של תת-לחץ. *סיכוי הצלחת הטיפול מצויין. בברכה

13/10/2018 | 11:52 | מאת: דנה

שוב שלום דוקטור, שלום רב, אמא שלי אישה בת 74 הסובלת מפרפור פרוזדורים ומיתר לחץ דם התאשפזה בבית חולים עקב לחץ דם גבוהה ולחצים בראש במיון בוצע סיטי ונכתב: אין לראות דמם תוך גולגלתי שינויים איסכמיים דיפוזים כרונים בחומר הלבן הפריונטרקולרי משני הצדדים מלווים במרכיב לקונרי קו האמצע שמור לצין הרחבה של החללים התת עכבישיים, כמו כן של חדרי המוח, מתאים לאטרופיה קורטיקלית ומרכזית. בועות אוויר חופשיות בחלל המסטיקטורי משמאל מספר בועות אוויר חופשיות בתוך הקברנוס סינוס משני הצדדים ובגומה אחורית בציסטרנה פרהפונטינית, משמאל מבנה גרמי תקין מה משמעות הממצאים והאם צריך לעשות משהו בנידון? כמו כן מה הסכנות של בועות האוויר של ההרחבות ושל האטרופיה? ************* ענית לי שהממצאים חריגים אבל כשיחררו את אימי מהבית חולים אמרו אך ורק לבצע מעקב האם היא צריכה לעשות עוד משהו חוץ ממעקב? האם הממצאים מסכנים אותה?

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים טעונים הסבר ודיון עם נוירולוג מומחה האם מעקב בלבד או טיפול מניעתי להחמרה עתידית-בכלל זה. בברכה

שלום רב, אמא שלי אישה בת 74 הסובלת מפרפור פרוזדורים ומיתר לחץ דם התאשפזה בבית חולים עקב לחץ דם גבוהה ולחצים בראש במיון בוצע סיטי ונכתב: אין לראות דמם תוך גולגלתי שינויים איסכמיים דיפוזים כרונים בחומר הלבן הפריונטרקולרי משני הצדדים מלווים במרכיב לקונרי קו האמצע שמור לצין הרחבה של החללים התת עכבישיים, כמו כן של חדרי המוח, מתאים לאטרופיה קורטיקלית ומרכזית. בועות אוויר חופשיות בחלל המסטיקטורי משמאל מספר בועות אוויר חופשיות בתוך הקברנוס סינוס משני הצדדים ובגומה אחורית בציסטרנה פרהפונטינית, משמאל מבנה גרמי תקין מה משמעות הממצאים והאם צריך לעשות משהו בנידון? כמו כן מה הסכנות של בועות האוויר של ההרחבות ושל האטרופיה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב דנה, הממצאים המוחיים חורגים מהתקין כולם בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תןטאם. סופשבוע נעים

11/10/2018 | 22:12 | מאת: אירית

לאחר ניתוח צווארי לפני 3 וחצי חודשים ולאחר שיש עדין כאבים ולחץ והגבלת תנועה אילו תוצאות של mri שבוצע 3 חודשים לאחר הניתוח-אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו C3-c4 סימני ניתוח אשר כלל קיבוע קידמי ושתל דיסקלי ,ללא אפקט קומפריסיבי ניכר C5-c6 בלט ושינויים דיסקוגנחם,אימפרסיה מתונה בינונית של השק ושל הנקב השמאלי. הדגשה קלה של האדרה סביב הדנס,אולי ממעט דלקת אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי בהשוואה לבדיקה לפני הניתוח ללא חומר ניגוד-הניתןח ב c3-c4נעשה עם שיפור בהדגמת השק והסרה של אימפרסיה מהחוט האם משהו בתשובה זו מעיד על הכאבים והלחץ שישנו עדין ושחפור קל בתונעת הצוואר

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אירית, שאלתך טעונה הרחבה אנמנסטית מדייקת של תלונותיך השאריות+בעיקר בדיקתך. הקבלת ממצאי הבדיקה לעיון ב-MRI תאפשר הבנת המצב וניתוב הטפול כפי שישתמע. בברכה

11/10/2018 | 18:17 | מאת: מיה

שלום דר ותודה על המענה המהיר נבדקתי על ידי רופא משפחה שאמר שאינו רואה שום בליטה חריגה בעצם והכאב בראש נובע משריר תפוס כי הוא לחץ לי על כמה נקודות בצוואר בצד שמאל שהיו רגישים יש לציין שאני מרגישה שמשהו תקוע לי בראש ובצוואר זה לא ממש כאב אלא אי נוחות שמשהו לוחץ בפנים, האם שריר תפוס בצוואר מקרין לראש באותו צד ?? עוד שאלה ברשותך , האם יש סיכוי שיש לי חיידק במוח ?! יש לציין שאני עובדת עם חיות וביום ראשון ושני עבדתי עם צי'נצ'לה בבקשה דר תתייחס לשאלתי אני בלחץ היסטרי . חוץ ממה שסיפרתי אין לי עוד סימפטומים .

לקריאה נוספת והעמקה

למיה ערב טוב, האפשרויות שהעלית בפנייתך המקורית ובפנייתך עתה אכן משקפות מצב חרדתי קרוב לודאי חסר בסיס מחלתי. אפשרית בדיקת נוירולוג כדי לבסס את האמור לעיל. בברכה

11/10/2018 | 17:59 | מאת: אני

שלום רב, לאחר תלונות על כאבי ראש הופנה בני לבדיקת MRI, בתוצאות הבדיקה כתוב כי: שינוי ציסטי עדין בבלוטה פיניאלית אשר נמדדה בגודל גבולי 7ממ רוחב, 12 ממ גובה. בדיקת המוח בטווח התקין. בלוטה פיניאלית עם שינוי ציסטי ובגודל גבולי, מבנה מעט אנומלי של הדורסום סלה, יתכן ממצא חסר חשיבות. אנא תשובתכם, בכבוד רב ותודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאני, *הממצא בבלוטה הפינאלית טעון מעקב עי MRI חוזר בעוד כ-6 חדשים: אם אז אין שינוי -הממצא איננו מחלתי ואיננו טעון טעון טפול ו-או ניתוח. *הממצא השני המתייחס לדורסום סלה חסר משמעות בברכה

11/10/2018 | 19:37 | מאת: אני

תודה רבה על תשובתך המהירה והכנה.

שלום, קיבלתי תשובות MRI שדי מדאיגות אותי. קבעתי תור לרופא המפנה לשבוע הבא. אפשר בבקשה הסבר על הממצאים שכתובים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב רם, הפורום עוסק בניתוחי מח בברכה

שלום דר מאחורי הראש למטה כמה סנטימטרים מהעורף יש בצידי הראש מצד ימין עצם ומצד שמאל עצם אחרי שיטוטים באינטרנט ובדקתי אצל הילדים שלי זה שתי עצמות שהם חלק ממבנה הגולגולת נכון ? הקטע שאצלי העצם בצד שמאל יותר בולטת מצד ימין את זה מזמן הרגשתי אבל כבר כמה ימים שיש לי כאב בצד שמאל של הראש (כאב נסבל לחלוטין אפשר אפילו לומר אי נוחות) אני מרגישה שהכאב יותר בכיוון של משהו תפוס בראש כאילו לא כאב ממש פנימי . רציתי לשאול : האם יש סיכוי שבליטה בעצם ושוב אני מדגישה זו ממש עצם שלא זזה זאת אומרת שזו אינה בלוטה , האם יש סיכוי שזה דבר ממאיר ? אני מאוד חוששת בת 26

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב מיה, בתשובה לשאלתך הראשונה-כן. לשאלתך השנייה-טעון בדיקתך בברכה

08/10/2018 | 12:59 | מאת: ענבל

שלום רב דוקטור, אובחנתי לmri מוח בעקבות כאבי טרגימנל וחולשת שרירים התוצאות הם RI מוח ואוזניים: .T1, T2, FLAIR, VISTA בסדרות נעשתה הבדיקה לפני ולאחר הזרקת גדוליניום. סיבת הפניה: טריגמינל נאורלגיה. ממצאים: מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה. חריצים וציסטרנות תקינים, כולל ציסטרנות פונטו - צרבלריות. בסדרות T2 ו- FLAIR נראה מוקד היפראינטנסי פסי בגודל 5 מ"מ בחומר הלבן סוב קורטיקלי פרונטלי שמאלי. ללא רסטריקציה או האדרה. בלתי ספציפי. למעקב. נראית ציסטה פינאלית בגודל 1 ס"מ. קומפלקס עצבים 7 ו- 8 תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום. הדגמה תקינה של עצבים 5 בבסיס הגולגולת, בציסטרנה הפרה פונטינית ובמערה על שם מקל דו"צ. הנוירולוג שלי אומר שזה שום דבר אבל ברצוני בכל זאת לדעת ממה יכולים לנבוע שינויים אלה בחומר הלבן וממה נגרמת הציסטה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענבל, הנושא בתחום הנוירולוגיה. הנוירולוג שלך צודק הדיון בממצאים המתוארים בתחום ההתמחות הנורולוגית בברכה