מנינגיומה שעוטפת את עצב הראיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/01/2024 | 09:06 | מאת: יעל

בת 60 התגלתה באקראי מנינגיומה בטוברקולום סלה, העוטפת את עצב הראיה מימין בחלקו העליון. בגודל 9*9*6 מ"מ. בדיקת שדה ראיה תקינה וoct תקין. השאלה שלי, באופן כללי, האם יש מקרים בהם מומלץ במצב זה, שהגידול עוטף את העצב הראיה, להסתפק במעקב? או שנוטים להמליץ על טיפול מידי מחשש לפגיעה בראיה? תודה.

בוקר טוב יעל, במקרים אלה אין"באופן כללי": התכנות תשובה מבוססת עובדות דורשת בדיקת נוירואופטלמולג

26/01/2024 | 10:30 | מאת: יעל

תודה, יש מקרים שניורואופטלמולוג ממליץ על מעקב בלבד?

בהחלט. ממליץ שנשלים מענה מנומק לשאלתך לאחר ייעוץ נוירואופטלמולוגי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה