עשיתי MRI ולא הבנתי את התשובה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/12/2023 | 20:08 | מאת: פנחס

שלום דוקטור. ביצעתי בדיקת MRI. ראיתי בתוצאה של הבדיקה שנמצא - האדרה בפורמן מגנום ובנוסף Benign Enhancing Foramen Magnum Lesion 1. רציתי לדעת האם התוצאה מעידה על משהו? מה זה בעצם פורמן מגנום? 2.במידה ויש האדרה זה לא מעלה נורה אדומה? האדרה לא מעידה על משהו? תודה רבה.

ערב טוב פנחס, פורמן מגנום הוא פתח עגול בעצם ברצפת הגולגולת שמאפשר המשכיות בין רקמת המוח המאורך-המח האחרון שבתוך הגולגולת לבין תחילת רקמת חוט השדרה הצווארי. האדרה באיזור אינה בהכרח מאבחנת גידול. נגע מסוג 1 באיזור גם כן איננו בהכרח מאבחן גידול עלי לעיין בהדמייה עצמה כדי לאפשר להתייחס פרטנית

05/12/2023 | 06:37 | מאת: פנחס

תודה על המענה דוקטור, השאלה שלי היא למרות שהמפענח רשם שישנה האדרה בפורמן מגנום אני יכול להיות רגוע בגלל שבמקביל הוא רשם Benign Enhancing Foramen Magnum Lesion? או שזאת סתירה בין הדברים כי עדיין יש האדרה? תודה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה