במה זה בא לידי ביטוי? תודה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/11/2023 | 23:48 | מאת: שואל

שלום עשיתי סיטי ולא הצלחתי להבין את המשמעות של ירידה בנפח המוחי. למה בעצם מתכוונים התרחבות של החדרים ביטוי לירידה בנפח המוחי? זה טוב או לא? במה זה בא לידי ביטוי? תודה

יש פחות רקמת מוח=ניוון ברקמת המוח. המקום בתוך הגולגולת ש״התפנה-מתמלא ע״י יותר נפח וזל בתוך חדרי המוח . איבוד נפח רקמת המוח מתאים לייעוץ ולדיון טיפולי עם נוירולוג

26/11/2023 | 11:57 | מאת: שואל

תודה על המענה. אשמח רק להבין ניוון ברקמת המוח הוא ממצא מסוכן? אני בחור צעיר. וכיצד ניוון ברקמת המוח קורה כתוצאה ממה? תודה רבה!

ניוון בנפח רקמת מוח יתכן מסיבות שונות,למשל פציעה מוחית ופגיעה ישירה ברקמת המח. מגוון סיבות מחלתיות מתאימות לדיון במסגרת ייעוץ נוירולוגי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה