פורום נוירוכירורגיה

נוירוכירורגיה הינו מקצוע העוסק בטיפול ניתוחי במחלות של מע' העצבים המרכזית (מח וחוט שידרה) כולל האברים התומכים אותה (גולגולת ועמוד השדרה) ומע' העצבים הפריפרית (עצבי הגפיים לדוגמא). בפורום זה ייענו שאלות בתחומים הבאים: * גידולי מח בסיס גולגולת ועמוד השדרה * מחלות ניווניות של עמוד השדרה דוגמת מחלת הדיסק המותני או הצוארי. * מחלות כלי דם של המח * הידרוצפלוס לסוגיו * הפרעות פונקציונליות של מע' העצבים דוגמת כאב כרוני, הפרעות תנועה ואפילפסיה. * טראומה למח ועמוד/חוט השדרה ועצבים פריפריים * מומים מולדים של מע' העצבים המרכזית
7546 הודעות
6940 תשובות מומחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה

האם קמרוני=חדרי=ventricular?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב דודו, לא: VENTRICULAR=חדרי=חלל מוחי מכיל נוזל מוחי-CSF. קמרוני=ממוקם בהיקף המח . בברכה

21/08/2018 | 23:22 | מאת: שולמית

מה פירוש רומברג שלילי.ואיך צריך לטפל בו

כנ"ל

21/08/2018 | 23:19 | מאת: לביא שולמית

מה זה רומברג שלילי ואיך צריך לטפל אם ישנו

לשולמית שלום, לא מדובר במחלה מדובר בממצא בדיקתי המבטא הפרעה בתפקוד המח הקטן. הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגיהת. מומלץ המשך ייעוץ תואם. בברכה

20/08/2018 | 17:21 | מאת: אביטל

לבני בן ה 20 השתנתה לפתע בחודש אחד צורת הגולגולת: שקע רוחבי הופיע במרכז הראש, בין האוזניים, בחלק העליון של הראש. תופעה מוזרה ביותר, לא קדמה להופעה זו שום חבלה או טראומה פיזית, היא התפתחה בהדרגה במהלך כחודש יחיד. הוא אינו סובל מתופעות לוואי כגון הקאות, כאבים או שינוי דרסטי בקוגניציה. אנחנו מודאגים מאד! השקע משמעותי! כמו התכווצות או היצמדות של אזור מוגדר. מה יכול לגרום לתופעה זו? לאילו בדיקות יש לגשת? נודה בחום לכל הכוונה שתוכלו לתת.

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב אביטל, הבדיקה שתתן מענה לטיב הממצא היא הדמיית CT מח-גולגולת עם שחזור גולגולת תלת מימדי=3D. אינני רואה יתרון לספקולציות. להערכתי אין סיבה לדאגה בברכה

שלום, בת 36 .יש לי כבדות או קהות בראש . בנוסף כעת בחילות איומות כאשר בשכיבה התופעה נעלמת. ויש הקלה בבחילות. בדיקת עיניים פונדוס תקין.בדיקה נוירולוגית =תקין. שלחו לMRI. 1)איזה סוג רופא יודע להבדיל בין לחץ תוך גולגלתי נמוך או מוגבר על פי סוג הסימפטומים? 2)במידה וMRI לא יוכיח דבר-איזה רופא יכול לאבחן תת לחץ? 3)איזה רופא יכול להפנות לבדיקת כלי הדם בצוואר או באף ? האם מומחה לכלי דם ? 4)עשיתי ניתוח אנדוסקופי לפני כ5 שנים בהיפופיזה . ולדעתי MRI לא יראה כלום. עם זאת אחרי ניתוח קבלתי הוראות למנוחה .איך אוכל לקבל הוראות על נהיגה/ מנוחה . אני למעשה חולה בימים האחרונים לצערי אבל הרופא לא נותן אבחנה . תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל, בתשובה לשאלותיך: 1.נוירוכירורג 2.נוירוכירורג 3.כל רופא לרבות מומחה לכלי דם 4.בדיקתך+לימוד מדייק של הסימפטומים מיהם את סובלת+נתוני ה-MRI לכשיבוצע יסתכמו באבחנה. על פיה כפי שישתמע-יוכתבו הנחיות הקשורות במנוחה ו-או בנהיגה. בברכה

לד"ר אוריאל ,תודה על ההבהרה הנ"ל.

שלום רב בתי בת 7 הולכת בצורת intoing לפני יותר משנה התברר ב mri עמוד שידרה מותני קונוס מדולריס הודגם בגובה L1-D12 ללא עדות לסירינקס הודגם Fillum Terminale שומני מגובה L2 עד רצפת השק. הינו בבירור בשניידר שהעלו פתרון לניתוח אולם הרופאים אין להם מושג אם הניתוח יניב תוצאות או לא . הם רוצים לחתוך את FFT שאולי תשתפר ההליכה שלה או שלא יהיו לה בעיות בעתיד. הניתוח עוד כמה ימים ואני נורא מפחדת שהתוצאה תהיה הפוכה או שחלילה יהיה לה נזק מהניתוח אנא אני רוצה לדעת אם ניתוח כזה מסוכן או ההחלמה ממנו קשה או לא?? אנא דחוף

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב haya. התלבטותך ברורה. נא תשומת דעתך: 1.הסיבות השכיחות לINTOEING GAIT הן בתחום האורטופדי- *excessive femoral anteversion *internal tibial torsion *metatarsus adductus קיימות סיבות פחות שכיחות נוספות. 2.בהיבט נוירוכירורגי: *ה-MRI שצטטת פענוחו איננו מדגים מצב המכונה עגינה נמוכה של קצה חוט השדרה=TETHERRED CORD לכן כלל לא בטוח שהניתוח שהוצע לך ישנה את דפוס ההליכה של ביתך. 3.הניתוח לחיתך FFT: במידה ותחליטי לבצעו יכול להתרחש עכשיו או בעוד 2-3 חדשים ,ללא כל פגיעה בסיכוי הצלחתו: הוא איננו דחוף. יש לך זמן לייעוץ נוסף. המלצותי: 1.בירור אורטופד ילדים,המתמחה בבעיות הליכה,לאיתור סיבה בתחום האורטופדי להליכה המתוארת 2.קבלת חו"ד שנייה מנוירוכירורג ילדים, שיבדוק את ביתך ויעיין בהדמיית ה-MRI כדי להמליץ או לא להמליץ על הניתוח. בברכה

האם הניתוך לחיתוך ה FFT הוא דחוף או בכלל נחוץ? והאם תוכל לחיות עם ממצא כזה ללא השפעה בעתיד, אנא צריכה תשובה דחופה ומתלבטת נורא לגבי הניתוח, הניתוח בעוד כמה ימים

18/08/2018 | 19:45 | מאת: haya

אנא לבדוק לי נחיצות חיתוךFFT לפני ה mri המוצרף, והאם תוכל לחיות עם ממצא כזה והאם לא תהיה השפעה כלשהיא בעתיד

*הניתוח איננו דחוף. זה נאמר מפורשות בתשובתי לפנייתך. *מציע שתקראי אותה שוב בעיון:יש בה תשובה גם להמשך שאלותיך בברכה

17/08/2018 | 12:54 | מאת: שרה אנקווה

לפני חודש עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה בבסיס הגולגולת בצד ימין.רציתי לדעת מתי אני יכולה לצבוע את השיער

לקריאה נוספת והעמקה

לשרה שלום, כבר עכשיו. בברכה

16/08/2018 | 21:54 | מאת: ליטל

שלום לך. בני בן ה 6 עבר דיקור מותני בשל חשש לדלקת כרום המוח. הבדיקה יצאה תקינה השתחררנו מביהח ויום אחרי הילד פתאום מתלונן על כאבי בטן תחתונה חזקים . לכ מצליח להתרומם או להתיישר הולך כפוף ומסרב אפילו לשכב על הגב. מה הסיבה לכך? האם כדאי לחזור לבית החולים?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב ליטל, כאבי הבטן התחתונה קרוב לודאי אינם קשורים לדיקור המתני יתכן שהם מסמנים את הבעייה שטרם אובחנה: כן,לחזור לבית החולים להמשך אבחון. בברכה

16/08/2018 | 15:30 | מאת: מור לוי

מה זה אומר נזק שורשי כרוני קל בc7-t1? והאם אפשרי לטפל בכך? ומה זה אומר cts קל דו"צ?

לקריאה נוספת והעמקה

למור ערב טוב, *CTS=תסמונת מחילת שרש כף היד:מעבר עצבים לא חפשי בין האמה לבין כף היד במחילה מוצרת .חוסר המרווח החפשי למעבר העצב גורם לפגיעה בתפקודו.. טעון ייעוץ מומחה לכף יד. *נזק שרשי כרוני=תפקוד לא תקין של עצב, שאיננו כרוך בהרס פעיל שלו,אלא בנזק לא חדש,בחומרה קלה בגובה המתואר מדובר על המעבר הצווארי מתני טעון ייעוץ עי נוירולוג מומחה בברכה

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות. מלפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב חד וחזק באזור השכמה השמאלית. כ"כ כאב ותחושה כמו של כוויה ורגישות גבוהה באזור בית שחי משמאל, וכן כאב ורגישות גבוהה בקרקפת העליונה בצד ימין (באזור של כ-10 ס"מ) אין סיפור של חבלה, אין אודם או סימן חיצוני. הייתי בתחילת שבוע אצל רופא עור, שלא מצא ממצא עורי והתרשם שמדובר בבעיה עצבית. אתמול הלכתי לרופא משפחה, שהפנה אותי לבצע בדיקות דם (תפקודי כבד, כליות, מגנזיום, B12, סוכר, ספירת דם, בדיקת שתן), והן יצאו תקינות, ונתן לי הפניה לנוירולוג. יש קצת שיפור מבחינת הכאב החד בשכמה, אך אין כל שיפור מבחינת הכאב והרגישות בקרקפת, והכאב והרגישות בעור באזור בית השחי, השכמה השמאלית, ואף קצת בחזה משמאל). מה יכולה להיות הבעיה? עמוד שדרה? בעיה מוחית? ומה הקשר בין הכאב בקרקפת לבין הכאב והרגישות בשכמה ובית השחי? ומה רמת הדחיפות? (התורים לא זמינים בטווח הזמן הקרוב)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, בתשובה לשאלותיך : לא נראה שהמקור מוחי לא נראה שהמקור בעמוד השדרה לא נראה קשר בין הסתמנות הקרקפת מימין והשכמה עם בית השחי משמאל. בדיקת נוירולוג מוצדקת,אולם האבחון לא בהכרח יושלם באמצעותו בברכה

שלום תודה על המענה המהיר הרופא רומז לכאב שאינו ממקור גופני? אני לא סובל מבעיות כאלו בפרט לאור העובדה שיש לי כאב חד בשכמה שמאלית, ומלבד הרגישות ותחושת השריפה בעור באזור בית השחי/שכמה, יש לי כאב ממשי בשכמה כשאני מזיז את כתף שמאל. תודה

לדוד, הרופא איננו רומז דבר הרופא איננו עוסק בספקולציות. אתה זקוק,כאמור ,להמשך אבחון סיבתי לתלונותיך. בברכה

15/08/2018 | 07:26 | מאת: יוסי

שלום , עזרתך , אבי צריך לעבור ניתוח להסרת המנינגיומה בראש , השאלה היא מה הסיבוכים שיכולים להיגרם ע"י הניתוח ומה הסיכוניים לאחר הניתוח ? מודגם תהליך אקסטרה-אקסיאלי קמרוני פרונטלי משמאל בעל גבולות חדים, קוטרו האקסיאלי 4*6 ס"מ וגובהו 5.5 ס"מ. התהליך או איזואינטנסי לקורטקס המוח ב-T1 וב- T2 ,הטרגוני בסדרת הדיפוזיה אך ללא רסטריקציה. התהליך מתאדר אך לא בחוזקה מלבד נודול דיסקרטי המתאדר חזק יותר. בסדרת ה-SWI מודגמים מוקדי סספטיביליות רבים המייצגים ככל הנראה הסתיידויות זעירות וכלי דם קטנים. מודגם זנב דורלי בחלק האחורי של התהליך. בצקת מוחית בסמוך לתהליך ואפקט מסה הדוחק במידה קלה את החדר הלטרלי השמאלי ואת קו האמצע. הציסטרנות הבזאליות פתוחות. לא הודגם תהליך מוחי נוסף. בנוסף, ציסטות פילריות ברקמות הרכות האחוריות שהודגמו גם בבדיקת ה-CT. לסיכום: תהליך אקסטרא-אקסיאלי קימרוני משמאל עם אפקט מסה, המתאים למנינגיומה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליוסי שלום, *שאלותיך הברורות טעונות דיון חזיתי עם המנתח שייבחר לבצוע כריתת המנינגיומה. *זאת לאחר שיבדוק בדיקה נוירולוגית את אביך ולאחר עיונו בהדמיית ה-MRI. *כל אןפציה אחרת לא תשרת אותו בצורה פרטנית וראוייה בברכה

אני סובל מתחושת לחץ ולפעמים כאב בכריות הרגלים והאצבעות, נשללה בעיה אורטופדית לפי בדיקת EMG כנראה שזה נובע מפגיעהעצבית בגב ובכפות הרגלים מה ניתן לעשות להקלה. אני לא סובל מסכרת

לקריאה נוספת והעמקה

לדן, *מתבקשת עתה בדיקה נוירולוגית שלך+הקבלת ממצאיה לממצאי הEMG ולהדמיית עמהש המתני. *התוויית טיפול כפי שישתמע. בברכה

אני בת 55 לפני שבועיים קפצתי ממעקה והרגשתי כאב חד בבררך וכן בראש בצד שמאל מאז יש לי כאבי ראש סיפטומים משתנים . בעיקר כאב ראש בצד שמאל שבא כמו דקירה חדה ובדרך כלל נעלם . והחלק מהזמן ממשיך כאב הראש., אף אוזן שלל ממה יכול לנבוע הכאב הנ״ל???

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב איילה, מומלצת בדיקת נוירולוג מומחה ניתוב מאבחן עפ,י התרשמותו. בברכה

12/08/2018 | 10:46 | מאת: הילה

שלום, אני בחורה בריאה ולאחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים בעצמות הגולגולת אשר מגיעים בגלים, אחת לשבועיים, ההתקפים כוללים כאבים בכל הנקודות על גבי הקרקפת, איפה שאני נוגעת כואב מאוד מאוד. יש לציין שהכאבים התחילו פחות או יותר מאז שהתחלתי לשים כיסוי ראש שכולל כובע ומעליו מטפחת. יכול להיות שהכאבים זה מהכיסוי ראש? זה כאב ממש חזק. עם איזה רופא צריך להתייעץ במקרה כזה? ואיזו בדיקה צריך לעשות? אני אובדת עצות.. תודה מראש, הילה

לקריאה נוספת והעמקה

להילה שלום, מומלצת בדיקת נוירולוג מומחה. ניתוב אבחון עפ"י התרשמותו. בברכה

12/08/2018 | 12:10 | מאת: הילה

תודה רבה על התגובה המהירה! אפנה לנוירולוג בדחיפות

אבא עבר ניתוח להסרת שנת בשל הדרוצפולוס. התגובה היתה טובה ההליכה השתפרה והכול היה נראה טוב. לאחר חודשיים התגלה שיש לו דימום במוח בשני הצדדים. עבר ניתוח לניקוז ולאחר שבועיים עבר שוב ניתוח לניקוז בשל דימום חוזר. כמון כן סגרו לו את השנט על 8. לאחר שלושה שבועות שאבא החל לשקוע יותר ויותר פתחו של השנט ל 7. מאחר והתנהגותו היא של אדם רפלקטיבי. פעם איתנו ועם לא רוב הזמן ישן. והתנהגותו מצביעה על ירידה קוגניטיבית משמעותית, עין שמול מתקשה להיפתח ונטיה של הגוף לצד שמול. הרופאים הורידו את השנט לדרגה 6. אך התגובה שלו ממשיכה להיות כזאת. לטענתם זה לא קשור לשמו. אם כך לאיזה כיוון ללכת?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב לאה, *המדובר בבעיית התאמת דלף ,דהיינו מידת ניקוז הנוזל המוחי עי הדלף. *היא מורכבת לנוכח הסיבוך הדימומי שלאחר התקנתו בניתוח. המצב המתואר עתה טעון הערכה נוירוכירורגית חוזרת עדכנית ובמידה שיהיה צורך סיוע בייעוץ נוירולוג. בברכה

10/08/2018 | 03:59 | מאת: בלה

שלום רב, אבי עבר ניתוח להכנסת שנט לראש דרך בית החזה (מהבטן לא היה ניתן להכניס את השנט) לאחר הניתוח, אבי מצוי במצב ירוד ועייף מאד. עם זאת בדיקת הct הראתה שהחדרים לא מוגדלים. האם קיימת אופציה לחדרים קטנים יותר מידי? אם כן, מה התופעות במקרה שכזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לבלה שלום, בהחלט כן. במצב זה מתקיים ניקוז יתר של הנוזל המוחי. קיימת אפשרות שחלק מתסמיניו של אביך נובעים מניקוז יתר. כדי להתייחס פרטנית יש לבדוק אותו עתה+לעיין בהדמיות(CT ו-או MRI )לפני ואחרי הניתוח. המלצה טיפולית כפי שישתמע. בברכה

לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת מאקרואדנומה מההיפופיזה לאחר לידה 3. לפני הניתוח אובחן קרישיות יתר וקיבלתי זריקות מחשש ללופוס. מאז וגם לפני הניתוח, דיכאון, בכי, סחרחורות, חוסר שיווי משקל וריחוף, לעיתים לא מחוברת למציאות, מזה כחודשיים, כאבים בחצי גוף שמאל עד לרמה של שיתוק וחוסר תחושה מוחלט, צלליות מרצדות מול העיניים, צמרמורות, כאבי גב, כאבים בחזה. כיום לוקחת קסאנקס בלילה ורק נגמלתי מויפקס שלקחתי ביום. האם תופעות אלו יכולות לצוץ מלופוס אן שהבעיה נירוכירוגית או הורמונלית בכלל. חייבת לציין שהמצב מחמיר בשבוע שלפני הוסת, הוסת ארוכה , כ 10 ימים וממשיך עד כשלושה ימים אחרי הוסת. למי לפנות, אנא עצתכם בדחיפות. ספיר

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב ספיר, הנושא בתחום נוירולוגיה איננו קשור למאקרו-אדנומה שהורחקה בניתוח לפני שנתיים. מומלץ ייעוץ תואם. סופשבוע נעים

10/08/2018 | 08:45 | מאת: ספיר

תודה רבה על התשובה המהירה.

שלום. אחי, אדם הסובל ממניה דפרסיהומאוזן תרופתית שנים, סובל מפזילה בעניים בחודשים האחרונים. היום הלך לרופאת עיניים והיא הפנתה למיון. בחודש האחרון אחי לא מאוזן כלל ויש שינוי קיצוני בהתנהגות. הפסיכיאטרים אמרו שהכל עניין התנהגותי. כשהגיע אחי למיון נאמר להם שיכול להיות שיש קשר בין השינוי הקיצוני בהתנהגות לבין הפזילה. נעשו בדיקות דם וc.rולא נמצא ממצא חריג. האם יכול להיות שבבדיקת m.r.i יראו משהו שלא רואים בc.t?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענבל, הנושא טעון דיון עם המומחה הפסיכיאטר המטפל בהתאם לממצאי בדיקתו. בברכה

09/08/2018 | 00:22 | מאת: שושנה

בת 30 סובלת מכאבי ראש וכאב בצד אחד של הגוף ( מראש עד גפיים) , התעלפויות חוזרות עם חולשה בצד אחד של הגוף . לפני התעלפות היה שיבוש ראיה, וראית נקודות בעיניים המליץ הרופא בבית חולים יעוץ רופא עניים בנוסף לבדיקת mri ומעקב אצל רופא ניורולוג. בבדיקת mri התגלה ציסטה בבלוטת האיצטרובל 11 מ"מ .ציסטה פנאלית רציתי לברר מה הטיפול בציסטה ?( ניקוז, תרופה , כרורגי )?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב שושנה, *הממצא המתואר כציסטה כלל איננו מסביר את תלונותיך. *יש להמשיך בירור מאבחן נוירולוגי לסיבתן. *הוא איננו טעון טפול כלשהוא בשלב זה. *מומלץ MRI עוקב בעוד 6-12 חדש: אם אין שינוי-לא טעון כל טיפול בברכה

05/08/2018 | 21:01 | מאת: יקון

שלום אימי בת 80 והכליות שלה בתפקוד של 17 אחוז היא מרגישה טוב והכל בסדר הרופא מומחה המליץ לה לעשות יצירת אקסס לדיאליזה לכל מקרה שלא יהיה האם זה נכון לעשות כרגע את הדבר כי לפי מה שהבנתי לדבר יש סיבוכים רבים וכן הוריד אמור להתנפח לאחר כ 3 שבועות מה המלצתכם?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב יקון, מולצת פנייה לפורום מחלות כליה ו-או דיאליזה. בברכה

05/08/2018 | 04:44 | מאת: mmc spina bifida

שלום רציתי להבין..אני מועמד לפי מומחה אחד לניתוח שחרור עגינה(מרגע התוצאות של האם אר איי לפי מילותיו "כבר אתמול") ,ולפי מומחה אחר גם,רק,אם אני ירזה 40 קילו ממשקלי -מכיוון שהוא סובר שלא יהיה שיפור והצלחה משמעותי בגלל המשקל ,בשינויים ושיפור לטובה !האם זה נכון ובאמת קריטי ????

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, *הניתוח לשחרור עגינה כשלעצמו יכול להתבצע גם כאשר קיים משקל עודף . *מידת השיפור הצפוייה לאחר הניתוח והנוחות בניידות והפעלה לאחר הניתוח תצאנה נשכרת אם תתבצע הורדת המשקל טרם הניתוח. *הצורך בשחרור עגינה מאפשר המתנה של מספר חדשים לצורך הפחתת המשקל המתבקשת בברכה

02/09/2018 | 15:09 | מאת: המשך..שחרור עגינה

הוצע לי הליך של קיצור קיבה ..האם נחוץ/דחוף ? או ..שלא כדאי להכניס להסטוריה שלי עוד הליך כירורגי באיבר בריא ואף שעלול להיות מסוכן לפי מידע שנחשף בנושא זה? מה גם שמשפיע על אופי האדם ומצב הרוח..? מה דעתך?

05/08/2018 | 00:17 | מאת: יפית

שלום, אני בת 38 בריאה וסובלת כשנה מדקירות בעורף עד שגיליתי לאחר בדיקות שהכאבים בזמן השינה הם כתוצאה מגידול בעמוד שדרה צווארי על פי פיענוח של MRI : מודגם תהליך שהינו בגובה C1-2 שהינו אינטרה דוראלי אקסטרה מדולרי, יתכן מנינגיומה. התהליך גורם ללחץ על החוט אך ללא עדות לסינגל פתולוגי בתוכו החוט מוסט שמאלה , מימדיו 2*1*1*.1 ס"מ. אופציה אחרת הינה שוואנומה אך לדעתי פחות סביר, אופציה נדירה יותר הינה המנגיומה אינטרה דוראלית. סיכום- תהליך כמתואר, אינטרה דוראלי אקסטרה מדולרי. בסבירות גבוהה מנינגיומה, יתכן אופציות אחרות נדירות יותר, לייעוץ נוירוכירורגי. יש לציין שבסריקת ה CT בהתבוננות בה מודגם ממצא זעיר באיזור הפורמן של מונרו, יתכן ציסטה קולואידית קטנה. הממצא הינו יותר משמאל לקו האמצע, ראוי לבצע גם בדיקת MRI מוח בחתכים דקים. בבדיקת פיענוח MRI מוח , תהליך תופס מקום אקסטאמדולארי ואינפראדוראלי בגובה C1-2 עם בסיס רחב לדורה לוחץ על חוט השדרה ודוחק אותו שמאלה. מימדי התהליך 1.2X1.2 X2.3 ללא שינוי מבדיקה קודמת, ללא עדות לתהליך תופס מקום במונרו, FLOWOID מודגם בגובה זה. חדרים וחריצים מורחבים בהתאם לאיבוד נפח קל. מוקד של אות חריג בחומר הלבן הפרונטאלי הימני הבלתי ספציפי, מערות הפנים תקינות, ולסיכום MRI- תהליך תופס מקום ידוע במעבר צווארי גולגלתי. תהליך יכול להתאים למנינגיומה, שוונמה, אפשריות שכיחות ביותר. בייעוץ נאמר לי כי עלי לעבור ניתוח להסרת הגידול שכולל גם כריתת הקשתות של C1-2 , מבקשת לדעת האם יש מנוס מניתוח? ומה הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב יפית, *הבחירה הטיפולית הראשונה היא ניתוח. *כאשר קיים לחץ מטעם הגידול עלחוט השדרה הצווארי העליון-לא מומלצת דחייתו. *הסיכונים צריכים להידון מול המנתח שתבחרי,בפגישה חזיתית: דיון וירטואלי בהם איננו מהווה תחליף לצורך זה. בברכה

07/08/2018 | 16:25 | מאת: יפית

תודה רבה על תשובתך המהירה.... מבקשת גם לדעת האם ניתן אולי לקבל זריקת סטרואידים במקום ניתוח? האם יתכן טיפול חלופי שכזה נגד גידול שפיר?

בוקר טוב יפית, חד משמעית -לא. אם תהיי מעוניינת בדיון מעמיק וממצה שיכלול בדיקתך+עיון בהדמיית MRI והסברת משמעות הממצא הגידולי והסבר תחזית מצבך היה ותחליטי שלא להנתח- אשמח לסייע. בברכה

אבי בן 61 לאחר דימום אקסטרה-אקסיאלי טראומתי משולב SAH+ ASDH מימין עם אפקט מסה. הוכנס מד ICP, עבר קרטונומיה דמורסיבית. הורדם והונשם ע״י טרכואוסטום והתעורר לאחר תרדמת אחרי חודש וחצי. כעת כחצי שנה לאחר החבלה נמצא בשיקום אינטניסיבי. סובל מהמיפריזיס וכן נגלקט לשמאל. לא מדבר אך צלול ומבין את הנאמר. אומר מילים בודדות בלבד. כעת עתיד לעבור ניתוח קרנו- פלסטיקה. מצ״ב תשובה מCT שבוצע לפני מס׳ימים: שינוי אנציפלומציה טמפורלית מימין עם הרחבה של הקרן הטמפורלית של החדר הליטרלי הימיני, ללא שינוי מהותי. מודגמת הרחבה של חדרי המוח הסופראטנטוריאליים בהשוואה לבדיקה קודמת ללא עדות לאוטם קורטיקלי טרי או לדימום תוך גולגולתי חריף. קו אמצע יחסית שמור ללא שינוי מהותי. מלאות בחלק מהתאים האתימודיאליים. לסיכום: הרחבה של חדרי המוח הסופרא- טנטוריאליים בהשוואה לבדיקה קודמת. רציתי לשאול האם הניתוח המדובר אכן יכול להטיב למצבו וכן הוא יחזור לתפקוד חלקי או מלא לאחר החזרת העצם. הבנתי שיש שיפור לאחר ניתוח קרנופסטיה אך אין תשובה ברורה בנושא. אשמח לייעוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

לדניאלה שלום, בתשובה לשאלותיך: *ניתוח החזרת העצם לא בהכרח יטיב מצבו משמעותית.יתכן שכן במידה מסויימת. קרוב לודאי שלא לתפקוד מלא. *יש הבדל בין חולים עפ"י מידת הרס רקמת מח-אנצפלומלציה . *תוארה בפענוח הרחבה של החדרים בהשוואה להדמייה קודמת: יש צורך לשקול בנוסף האם ההרחבה גורמת יתר לחץ מוחי מבפנים. אפ כן-לדון ב ניתוח דלף=SHUNT לניקוז פנימי קבוע של החדרים והפחתת הלחץ המוחי מטעמם. כדי לענות פרטנית לשאלותיך רצוי לבדוק את אביך ולעיין בהדמיות. בברכה

02/08/2018 | 23:41 | מאת: רותי

שלום לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח דיסקטומי בחוליות L5-S1. לאחר ששום טיפול לא עזר, והיתה מעורבת בעיה נוירולוגית. הניתוח לא הצליח במיוחד. יש לי drop foot. לפני כ-3 שנים היתה לי פריצת דיסק נוספת בחוליות L3-L4. פניתי למרפאת כאב, קיבלתי 5 זריקות, שלא עזרו. במרפאת הכאב אמרו שיש לי צלקת באזור הניתטח שככל המראה לוחצת על העצבים. ולא רואים את השורש. יש לי גם היצרות של מקסימום 8 מ"מ. התשובות המימצאים מלפני 3 שנים. עשיתי טיפולי דיקור ורפלקסולוגיה. לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים מאד, המקרינים לאורך כל הרגל, שהתחלתי לצלוע מכאב. אפילו שיעול מכאיב. אני חוששת מאד מניתוח נוסף, ויודעת שאין ברירה. באיזו גישת ניתוח מנתחים לאחר שעברתי ניתוח? עם אנדוסקופ בצורה זעירה, או בפתיחה של האיזור? והאם הכאבים לאורך הרגל לרוב יעברו בעקבות הניתוח? תודה רותי

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב רותי, קיים ניתוח אנדוסקופי,ניתוח פתוח,וניתוח פתוח בתוספת קיבוע חוליות ועוד.. יש לבדוק אותך עתה,לבצע MRI מעדכן ויתכן בנוסף CT מעדכן,ובדיקת שרשי עצבים-EMG +הולכה עצבית הייעוץ הטיפולי-כפי שישתמע. בברכה

03/08/2018 | 13:37 | מאת: רותי

שלום לך תודה על התשובה המהירה. עשיתי emg, לפני כ-3 שנים. בשריר התאומים יש איבוד תחושה. לאחר שיחרור ההיצרות יכולה לחזור התחושה ברגל? גם בניתוח אנדוסקופי משתחררים מביה"ח לאחר 24 שעות? האם אתה מבצע ניתוחים כגון זה? תודה רותי

לרותי בוקר טוב, אם את מעוניינת לדון באופצית ניתוח אנדוסקופי תוכלי להיוועץ בד"ר שלמה דוידוביץ,03-6523407, בברכה

שלום תודה על התגובה המהירה. רותי

01/08/2018 | 16:48 | מאת: עדי

שלום רב, חבר שלי שלי אומר שיש לו ספינה ביפידה מולד, אימא שלו לא נטלה חומצה פולית במהלך ההריון, לפעמים הוא מתלונן על כאבי גב אבל זה הסימפטום היחיד שהוא סובל ממנו. אין לו בליטה בגב, אין לו מוגבלות בתנועה או כל סימן אחר שמעיד על ספינה בפידה, אך ורק כאבי גב לסירוגין. שגם יחסית ההתקפים מאוד רחוקים אחד משני. השאלה שלי האם זה באמת ספינה ביפידה? אולי יש לו משהו אחר ולא את המחלה הזו? האם ייתכן שלמישהו יש ספינה ביפידה אך אין לו שום נזק חוץ מכאבי גב חולפים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום, יתכן מצב של SPINA BIFIDA,ללא סימנים חיצוניים נראים לעין כדי לברר התכנות יש לבדוק אותו ובמידת הצורך לבצע הדמיייה להשלמת אבחןו בברכה

01/08/2018 | 06:46 | מאת: אלי

שלום רב לבני בין השנה עדיין יש חצי ראש שטוח.בטיפת חלב ורופא המשפחה של הילד אמרו שהסתדר עם הזמן. רציתי לדעת האם באמת זה הסתדר? אם כן עד מתי זה אמור להסתדר? ואם לא מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אלי, מידת השיפור ברב המקרים היא חלקית. כדי להתייחס פרטנית-יש צורך לבדוק את בנך,להתרשם, במידת הצורך להוסיף הדמייה. המלצה טיפולית כפי שישתמע. בברכה

01/08/2018 | 07:13 | מאת: אלי

לאן צריך לפנות? האם לקחת רופא פרטי אם כן מי מומלץ?

לאלי, נוירוכירורג ילדים נמצא בכל מחלקה נוירוכירורגית בבתי החולים הציבוריים,למשל- איכילוב,מ.ר. רבין-בילינסון,תל-השןמר-שיבא בברכה

29/07/2018 | 23:28 | מאת: אלה

שלום רב, אני בת 40. לפני כחודש הרגשתי טרום עלפון ומאז אני לא מרגישה טוב עם חולשה, לחץ תוך גולגולתי , חוסר תיאבון וירידה במשקל ובחילות. לא מסוגלת לתפקד כרגיל. כל הבדיקות דם תקינות, הולטר לחץ דם תקין, בדיקה נוירולוגית תקינה. עכשיו קיבלתי תשובה של mri-mra . בסיכום כתוב: ממצא בצוויץ הצרברו פונטינית מימין מתאים חותר למנגיגיומה חוגרת את תעלת השמע הפנימית מימין אודה לך על הסבר האם מדובר במשהו חריג.ואיך נכון לטפל אני לחוצה מאוד תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אלה, הממצא חריג: הפענוח מתאר גידול מוחי. הגידול שפיר חלק לא זניח מתלונותיך איננו נובע מקיומו של גידול זה ולכן יהיה צורך בבירור מאבחן משלים לסיבתן מתבקש עתה ייעוץ נוירוכירורג+עיונו בהדמית ה MRI+קבלת מפרט מדייק שלם של תלונותיך+בדיקתך ,מכוונת לקיום הממצא המתואר. המשך טיפול -כפי שישתמע. בברכה

הי , יש לי תסמונת טורט קשה אחרי נסינות של תרופות שונות שלא הצליחו להרגיע ורק נתנו לטיקים יותר להתפרץ ובנוסף לזה גם תופעות לוואי , רציתי לדעת איך אני יכול להוציא קנאביס רפואי הודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

תסמונת טורט הינה בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם בברכה

16/07/2018 | 00:14 | מאת: חי

לאחר תאונה ב-22.5.18 בה נכנסו בי מאחור בעוצמה וכתוצאה מצליפת שוט חשתי סחרחורת, בילבול , כאב ראש, כאבים בצוואר ובגב תחתון- ללא אובדן הכרה עד היום אני סובל מכאבי ראש , כאבים בצוואר ובגב התחתון עם אפיזודות של הכרנת כאב לרגליים תוצאות פיענוח MRI (ממצאים חריגים) עמוד שידרה צווארי C4-C5 בלט קל משיק לשק C5-C6 בקע דיסקלי קטן סב ארטיקולרי מצד שמאל משיק לשק וצידו השמאלי של החוט קשריות בבלוטת התריס דו"צ. הקשרית הגדולה יותר מצד ימין בקוטר של 1.2 ס"מ עמוד שידרה מותני בגובה S2 מוקד ציסטי קטן מתאים ככל הנראה לציסטה ע"ש טרלוב L5-S1 סדק אנולרי זעיר פארא- צנטרלי שמאלי שאלתי האם הממצאים קשורים לכאבים כאבי ראש , כאבי צוואר וכאבי גב תחתון והקרנות כאב לרגליים ואיך ניתן לפתור את הבעיה לתשובה, אודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב חי, בתשובה לשאלותיך: *אין קשר לכאבי הראש *כאבי צוואר:יתכן קשר לממצאים הצוואריים *כאב גב תחתון:יתכן קשר לממצא המתני הקשור לדיסק L5-S1. *כדי להתייחס לנ"ל-יש צורך לבדוק אותך *התוויית טפול-כפי שישתמע. בברכה

12/07/2018 | 14:34 | מאת: מנחם

בבדיקת MRI שביצעתי ב' 2016 נמצא : "ברצף SWI הודגמו מספר מוקדי המוסידרין בצנטרןם הסמי -אובלה משמאל. בסיכום: מוקדי דמם ישן בצנטרום הסמי- אובלה משמאל. עוד לפני ב 2015 כן בבדיקת סיטי נמצא :"אטמים לקונרים באזור גרעיני הבסיס מימין.". אציין כי הרגשתי בשנים האחרונות ירידה ביכולות הקוגנטיביות, ברצף המחשבה וזכרון לטווח קצר, השאלה שלי האם הירידה קשורה לממצאים הנ"ל. והאם יש דרך לרפאות את מה שמתואר בממצאים כך שגם היכולות הקוגנטיביות ישתפרו. ומה הטיפול/תרופה לכך. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

למנחם שלום, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

אין קשר בין התלונה לבין ה"ממצא" ב-MRI יש להמשיך בירור מאבחן לסיבתה.

11/07/2018 | 02:56 | מאת: שני

שלום, אני בת 35. לאחרונה סובלת מכאבים עזים בגב תחתון, עצב הזנב, אגן ושני העכוזים. כאבים בעת ישיבה, הליכה ומנוחה, כל הזמן. בוצע צילום רנטגן אגן: בפענוח- שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים. בוצע MRI מפרקי SIJ: - אין לראות ממצאים אשר מתאימים לסקרו-אילאיטיס פעילה או כרונית. - מוקד בגודל 6 מ"מ בפדיקל L5 משמאל, כנראה המנגיומה. 1. יכול להיות שצילום רנטגן מראה שינויים ב- OA ו - MRI מראה שאין דלקת/ שחיקה? 2. האם הממצא המנגיומה ב L5 יכול לגרום לכאבים עזים מאוד שתארתי? 3. איך מוודאים שזוהי המנגיומה ולא ממצא הדורש ברור? אשמח לתשובתך, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב שני, בתשובה לשאלותיך: 1.בתחום ההתמחות האורטופדית:מומלץ ייעוץ תואם 2.לא 3.להמנגיומה יש מראה אוייני בהדמייה מעריך שהמפענח זיהה אותו ככזה. ניתן כמובן להסתייע בעין נוספת שתעיין בהדמייה בהיבט ההמנגיומה ותחווה דעתה בברכה

10/07/2018 | 23:37 | מאת: רחלה

מהו , אם כן,הטיפול בתופעת הכאבים והלחץ המורגש בראש בסביבות האוזן. סברתי שהציסטה היא הגורם לכאב

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר כלשהו בין תלונותיך לבין ה"ציסטה"שתוארה בפענוח ה-MRI. יש להמשיך בירור מאבחן לסיבתן. בברכה

מהי הרחבה ציסטית באיזור גרעיני הבסיס מימין בגובה של הקומיסורה הקדמית ככל הנראה חלל פריוסקולארי

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב רחלה, לא מדובר על ממצא מחלתי שטעון אבחון ו-או טפול מכל סוג שהוא,עתה או בעתיד. בברכה

10/07/2018 | 12:51 | מאת: עופרי

שלום וברכה ד"ר, אצל אחותי בת 38 אובחנה קברנומה ב-MRI מוח (בפענוח 6 מ"מ). אודה לתשובתך מהי קברנומה, האם מסוכנת? האם חייבים לעשות ניתוח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לעופרי שלום, *מדוע בוצע ה-MRI? *יש הבדל בין קברנומה שדממה לכזאת שלא דממה. *יש שונות עפ"י מימדיה,כאשר כאן המימד בשלב זה -לא גדול. *יש קברנומות שפרט לדמם גורמות לפרכוסים *הנ"ל בעיקר קובעים את הגישה הטיפולית. בברכה

11/07/2018 | 13:21 | מאת: עופרי

שלום ותודה, ה-MRI בוצע בעקבות כאבי ראש ממושכים וסחרחורות, אחותי הבינה שיש צורך בהמשך מעקב. אכן אובחנו פרכוסים. האם נראה על פניו שכרגע אין סכנה בקיומה של הקברנומה? לא מצוין ב-MRI דמם. תודה.

לעופרי , *אם הפרכוסים נשלטים=לא מתקיימים עם טפול נוגד פרכוס ואם *כאבי הראש אינם קיצוניים בחומרתם ואם *אין דימום חדש בהדמיית ה-MRI עתה- אין צורך עתה בניתוח יש צורך בהמשך מעקב קליני ובהמשך מעקב הדמייתי עי MRI. בברכה

09/07/2018 | 15:13 | מאת: רעות

עשיתי סי טי וראו מנגיומה בגודל 5.5 מ"מ. מה ההשלכות? מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב רעות, *מנינגיומה היא גידול שפיר *מימדיה עתה זעירים *אין צורך בטפול בשלב זה *יש צורך במעקב הדמייתי,עדיף עי MRI בעוד 6-12 חודש ללמידת קצב צמיחת המנינגיומה *התוויית טיפול בהמשך כפי שישתמע. בברכה

09/07/2018 | 15:01 | מאת: יגאל

בתשובת ctראש שקיבלתי רשום: מגה ציסטרנה מגנה אקסטרה אקסיאלית בצרבלם משמאל מודגם ממצא ציסטי בקוטר 2.2 ס״מ. האם הכוונה לאותו ציסטה ??? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ליגאל שלום, הכוונה ככל הנראה איננה למגה-ציסטרנה מגנה אך כדי לענות בוודאות יש לעיין בהדמיית ה-CT קרוב לודאי -להשלימה עם הדמיית MRI מח לבדוק אותך לייעץ כפי שישתמע בברכה

בבדיקת ct התגלה : "מגה ציסטרנה מגנה" . מה זה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

*ציסטרנה מגנה=מבנה מולד באיזור אחורי תחתון של הגולגולת. הוא מכיל נוזל מוחי=CSF. *MEGA=המבנה יותר גדול מאשר בדרך כלל. *האם משמעותי?יש לעיין בהדמייה כדי להתייחס בברכה

09/07/2018 | 07:28 | מאת: בנימין

שלום כבר 3 שבועות שבועות שאני סובל מכאבי ראש במנוחה . מבדיקת ct שעשיתי לאחרונה התגלה: אקסטרה אקסיאלית בצרבלום משמאל , בגודל של 2.2 ס״מ ללא הארה פתולוגית. ומגה ציסטרנה מגנה . האם צריך להוציא את הציסטה וזה הגורם לכאבי הראש??? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לבנימין שלום, *מענה לשאלתך טעון בדיקתך,עיון בהדמית ה-CT *קרוב לודאי השלמת אבחון עי MRI המלצה-כפי שישתמע. בברכה

08/07/2018 | 18:54 | מאת: טלי

אני מתחילה חודש שני להריון. וסובלת ממגרנה קשה )לחץ בצד אחד של הראש, סחרחורת קשה, רואה שחור כשקמה, לא יכולה באור...) נשלחתי לבדיקות במיון של עיניים ונומרולוגיה ולא נמצא כלום. חוץ מאקמול ואופטלגין לעיתים רחוקות מה ניתן לקחת למיגרנה? חייבת פתרון. לא מצליחה לתפקד כבר שבוע וחצי. לא מצליחה להרים את הילד שלי ולא הולכת לעבודה...

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב טלי, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

שלום לך עשיתי אתמול סיטי מוח עמדה גבולית של טןנזילים עשיצע בגגל לחץ בראש ולחץ בצןןאאר לחץ הצוןאר מאוד האפ הממצא הזה גןרפ ללחץ בצןןאר שחש ןעם אני חייב ניתוח עמדה גבןלית 5 מימ ככה רשום בצד ימין עמדה גבולית של טןנזילים פןרמן ממש לחץ בצןןאאר חש

לקריאה נוספת והעמקה

לשמעון בוקר טוב, *לא בהכרח מחייב ניתוח. *יש צורך לבדוק אותך *יתכן צורך לבצע MRI שנותן מידע נוסף ומאפשר דיוק באבחנה בברכה

04/07/2018 | 21:51 | מאת: ניתוח מוח

האם לעשות ניתוח ?איזה שיטה מומלצת?איזה רופא בכיר מומלץ

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, אם יש הסתמנות קלינית של חסימה למעברי הנוזל המוחי-CSF (כאבי ראש עצימים,בחילה,הקאה,טשטוש ראייה)-מתבקש ניתוח. במידה ואין כזאת וב-MRI לא הודגמה הרחבת חדרי המח הצדדיים ו-או חסימת הנקבים ע"ש מונרו-אין צורך הניתוח בברכה

03/07/2018 | 23:30 | מאת: רותי

שלום רב, האם בעלי שאנט מתכוונן יכולים לעבור בגלאי המתכות בשדות התעופה? שמענו מספר גרסאות. אשמח לתשובה חד משמעית. תודה.

בוקר טוב רותי, דלף מתכוונן,מתוצרת STRATA למשל איננו תמיד עמיד כנגד גלאי מתכות: מערכת הדלף כוללת מגנט גלאים המופעלים בסיוע שדה מגנטי עשויים לשנות כוונון המערכת. בברכה

04/07/2018 | 13:20 | מאת: רותי

שלום רב, תודה על תשובתך הברורה. בהמשך לתשובתך, האם יש גם בעיה עם הגלאים בקניונים/חנויות/תחנת הרכבת וכ"ו? או שהם פחות עוצמתיים? תודה רבה

לרותי, אין בידי מידע מוסמך אודות העצמה של גלאים אלה. להערכתי-ברב המקרים -לא

היי , עברתי עקירה בארבעת שיני הבינה שלי כשעקרתי את השיניים בצד ימין כניראה המחט של ההרדמה פגעה לי בעצב . כעט אני מרגישה רגישות יתר וליפעמים כאבים. הייתי אצל מומחה באיכילוב שאמר שאין מה לעשות בנידון ושאין אפשרות לתקן זאת בניתוח. עם הזמן התחלתי להרגיש זאת גם בצד שמאל ודווקא בצד שמאל אני מרגישה היקצוצים שורפים מעט . רציתי לדעת אם יש אופצייה להחלמה למרות שעברה שנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לילוש, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית . בנוסף-ניתן להסתייע טיפולית גם במרפאת כאב מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

28/06/2018 | 23:54 | מאת: אירית

האם סוגי ניתוח Acdf וניתו דיסקוטמיה +קיבוע אלו ניתוחים זהים? אם לא מה ההבדל בינהם ומה מומלץ יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

לאירית: בתשובה לשאלתך,עקרונית -כן. ACDF= *anterior cervical-גישה צווארית קדמית. *decompression -הורדת לחץ מחוט השדרה ו-או מעצבים הנובעים ויוצאים ממנו.חלק זה שלהניתוח כולל גם דיסקקטומיה. *fusion-קיבוע. לקיבוע טכניקות אפשריות שונות בברכה

28/06/2018 | 20:14 | מאת: נעמה

בגלל כאבי ראש חזקים כבר תקופה הלכתי לייעוץ נוירולוגי. הוא טוען שיש לחץ על העצב המשולש שגורם לכאב החזק ואמר לי לקחת כדואי טגרטול. לוקחת את הכדורים כבר שבועיים (התחלתי בלקחת חצי כדור פעם ביום וכרגע לוקחת שניים ביום). עדיין מידי פעם (במיוחד בלילה) יש לי כאב ראש... ואני מרגישה שמאז שהתחלתי לקחת את הכדורים חיי הם לא חיים. מרגישה נפשית לא טוב במיוחד בגלל האיסור לנהוג איתם והסחרחורות והבחילות שהם גורמים....די נמאס לי... גם אם פתרתי בעיה אחת זה גרם לבעיות אחרות...שאלה מה הרופאים מצפים שיקרה? שאקח את הכדורים האלה לכל החיים? יש פתרון אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

לנעמה שלום, *האם בזמן לעיסה כאב הראש גובר? *מה מיקום כאב הראש:כל הראש?צד אחד- ימין?שמאל? *מה אופי הכאב:שורף?דוקר?כאב שדומה לכאב שיניים? *מה משך הכאב כשהוא קיים:שניות?דקות?שעות? אתייחס בהמשך

29/06/2018 | 13:03 | מאת: נעמה

תודה רבה. הכאבים לא גוברים בלעיסה. בחודשים האחרונים וזה מה שהיה זכור לי אני מרגישה את הכאב באמצע המצח. לפני כשלושה חודשים כתבתי שאלה בפורום אנטרנטי אחר וכתבתי שם שיש כאב בצד ימין של הראש.. הוא פשוט התחלף לאמצע המצח (לא זכרתי שפעם זה היה בימין ולא אמרתי את זה לנוירולוג). הכאב הוא כמו מכות חשמל למצח... כאב שאני לא מסוגלת בגללו לפקוח את העיניים... כשאני סוגרת את העיניים חזק הכאב יותר חלש... וכשאני פותחת הוא חוזר בעצמה. אולי זה קשור- יש לי כאב חזק במפרק הלסת ולפני כחצי שנה פניתי לרופא שיניים שהפנה לכירורג פה ולסת שאמר שאין לי שום בעיה במפרקים... מאז לא ביררתי. חשבתי אולי אני מדמיינת (זו התחושה שהכירורג נתן לי) והכאב עדיין נמשך.. בד"כ אני לוקחת אופטלגין וזה משפיע תוך משהו כמו 20 דקות.. זה התקפים של 20 דקות כל פעם... הנוירולוג שהייתי אצלו לא בטוח שזה לחץ על העצב... הוא רצה שאקח טגרטול ככלי אבחוני לראות אם זה זה.. הטרגרטול גם גורם לי לשכחה, ולגרודים בגוף ולתגובות איטיות בתקשורת עם אנשים... אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה

29/06/2018 | 17:17 | מאת: נעמה

שכחתי לכתוב שקרה פעם אחת שהאופטלגין לא עזר לי.. ולכן פניתי לנוירולוג... פניתי לפרטי כדי שיהיה פתרון מהיר כי אלו כאבים בלתי נסבלים...

לנעמה בוקר טוב, השלמת המידע בהירה. אין טעם בלקיחת טגרטול ניתן להפסיק במיידי. אין כאן כאב שסיבתו מתאימה ללקיחת טגרטול אין שום סיבה ללקיחת תכשיר עם תופעות לוואי כפי שתארת יש צורך בהמשך בירור מאבחן סיבתי לכאב הראש+להתוות טיפול כפי שישתמע. סופ"ש נעים

30/06/2018 | 21:01 | מאת: נעמה

תודה.. הרופא שהייתי אצלו באופן פרטי והמליץ על הטגרטול הוא פרופ' דוד ירניצקי. אצל מי להמשיך כדאי להמשיך ברור? אצלו או אצל אחר? תוכל להמליץ בבקשה? הוא נחשב רופא מומחה לפי מה שביררתי... חשוב לציין שיש 2 mri ראש תקינים חוץ מגידול קטן במקום שקט (בהיפופיזה). ואין צשהו ב mri שמסביר את כאבי הראש. אבל באמת יש לי כאבי ראש... ממה הם יכולים לנבוע? אני ממש מיואשת שלא ימצאו סיבה ושאצטרך להשאר איתם.. במיוחד מזה שה mri לא מראה שום סיבה...

לנעמה, *עפ"י המידע שעדכנת עתה לא מוצה הבירור המאבחן: *לא כל כאב ראש מדגים ממצא חורג ב-MRI סטנדרטי. *חלק מיהם מתבררים עי MRI ייעודי-מכוון לחשד קליני שנוצר עי בדיקתך. *כמו כן-קיימות בדיקות עזר מאבחנות אחרות. אשמח לסייע.

01/07/2018 | 20:59 | מאת: נעמה

ומה עלות ייעוץ? האם יש הסדר עם לאומית או הראל? תודה

רחוב הברזל 20 רמת החיל. ק.6 חדר 14. הסדר עם הראל. 1500 תאום:0542-29-10-46

28/06/2018 | 07:15 | מאת: oferudi

שלום, התגלה אצל בתי חיוורון בעצב ראייה, בדית שדה ראייה הראתה שהראייה לא נפגעה. עשינו לה MRI ושם נתגלה ש: ללא ממצא פתולוגי מוחי, פרט לציסטה ארכנואידלית קטנה. ללא ממצאים מיוחדים בארובות עיניים ובאזור ההצטלבות האופטית. מצ"ב המסמך בשלמותו מה מהות הבעיה? מה חומרתה? כיצד מטפלים? בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית. במידה והאבחון העיני לא נעשה עי נוירואופטלמולוג מומחה-מומלץ ייעוץ כזה בנוסף לבדיקת רופא עיניים שגרתית בברכה

27/06/2018 | 15:03 | מאת: עדי

שלום אני בן 43 אני צריך לעבור בדיקת MRI ע"ש צוואר פרטי דרך הביטוח. יש עדיפות למקומות מסוימים מבחינת המכשיר (טוב יותר או מדויק יותר) יש שתי אפשרויות : 1.אסותא 4000 שח . 2.מכון מור מאר 2300 שח. איפה עדיף (תוצאות מדויקות)? או שהמכשירים דומים ותוצאות היו זהות? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

*נושא עלות הבדיקה איננו ישים לדיוני הפורום. *מיקום הבדיקה-ביחידת MRI נייחת בבית חולים:לא בניידת שמגיעה לבי"ח או לסביבתו.

תודה על המידע העשיר. יש לי שאלה, יש מצב שמכה חיצונית חזקה תגרום להזזת השאנט ממקומו ולהצטברות הנוזל במקום אחר מהמקום שיועד לכך.?

אפשרי בהחלט

האם זה יכול לגרום לסיבוכים? אם כן מה למשל?

אם נוצרה בעייה שמעלה שאלה מסוג זה יש להבדק עי הנורוכירורג המנתח ניתוב מאבחן עפ"י התרשמותו. בברכה

אני בת 21 נפלתי בעבודה אחרי הרגשת סחרחורת עשיתי CT מוח והיה הרחבה קלה בתאי מוח ואז עשיתי בדיקת MRI זאת התשובה הייתה : סיכום: נצפית הרחבה קלה של כלל חדרי המוח, ללא עדות לממצא פוקלי מוחי, לא נראה שמדובר בממצא חד. ציסטות ארכנואידליות בגומה האחורית ובגומה האמצעית מימין. תוצאה: קו האמצע שמור. נצפית הרחבה קלה של כלל חדרי המוח. ללא עדות למוקדי אות חריג במוח. ללא עדות לבצקת טרנס אפנדימלית. בגומה האחורית נצפית מגה ציסטרנה מגנה עם הרחבה ציסטית ודחיקה קלה קדמית של אזור הורמיס. ללא עדות לתוצרי פירוק דם. ללא הגבלה בדיפוזיה. לא נצפית האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום. המעבר הקרניו-צרביקלי שמור. בגומה האמצעית מימין באזור הקוטב הקדמי של האונה הטמפורלית ממצא ציסטי קטן בגודל של 2.4x1.2 ס"מ. אשר בצפיפות של CSF בכלל הרצפים.

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב מירה, הציסטה הרקתיתי מימין והציסטה באיזור הגומה המוחית האחורית בציסטרנה מגנה הן ממצאים לא חדשים,קרוב לודאי מולדים. יש להמשיך בירור נוירולוגי מאבחן -משלים לסיבת הסחרחורת והנפילה היא איננה מוסברת עי קיום הנ"ל. אשר להרחבה קלה של כל מערכת החדרים יש לעיין בשתי ההדמיות כדי לאפשר התייחסות. בברכה