ציסטה במוח של תינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/12/2023 | 09:22 | מאת: ציסטה

שלום , התינוק של בן חמישה חודשים היה באולטרסאונד חדרי מוח והודגם ציסטה זעירה בגדול 0.28 וחדרי המוח לא מורחבים ראש התינוק בגדול תקין אשמח לדעת מה אומרת הציסטה הזאת האם זה משהו שבעתיד יכול להווה בעיה עבור התינוק מה הסכנות והאם זה נעלם?

בוקר טוב, חבל שלא טרחת לציין מדוע בוצעה הבדיקה? הציסטה-זעירה מלידה לא טעונה ניתוח או טיפול כלשהו רוב הציסטות נספגות-נעלמות עצמונית

08/12/2023 | 09:55 | מאת: ציסטה

סליחה , שלחו אותנו לבדיקה כיון שהיה פעם אחת שהתינוק אכל ונרדם באמצע האוכל והתחיל לרעוד נעצר ברגע שהרמתי אותו ממש אחרי כמה שניות , הרופא טען שזה תקין אך בכל זאת שלח אותנו לבדיקה לוודא שהכל תקין ונראה שבאמת בבדיקה יצא הכל תקין אין חדרי מוח מורחבים , לא נמצא נוזל אקסטרא עודף רק הציסטה הזעירה מאוד מדאיגה אותי אציין שבהריון הכל היה תקין ולא נודע לי על שום ציסטה לידה טבעית בשבוע 40 מאוד מדאיג אותי שחלילה זה לא יעלם או יפריע להתפתחות הילד אז אשמח לדעת האם יש לזה השלכות על ההתפתחות או חלילה יכול לגרום לתסמונת כולשהי?

תודה על השלמת המידע לא לא Smile..

מנהלי פורום נוירוכירורגיה