שאלה לגבי בן 10.5 תודה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/12/2023 | 20:51 | מאת: לינה

שלום בני בן 10.5 לקראת בוקר חווה חנק לקח כמה שניות להעיר אותו ואז היה לו קושי לדבר מלבד זאת ילד בריא לחלוטין עשו eeg והיה כתוב פעילות הרקע: בערות פעילות מאורגנת דומיננטית אחורית בתדר 8 הרץ ללא אסימטריה בולטת בנמנום ושינה נצפתה האטה. פעילות אינטראיקטאלית לאורך כל הרישום בערות אך יותר בשינה נצפתה פעילות אפלפטיפרומית בצורה של זיז איטי באיזור צנטרוטמפורלי שמאלי עם היפוך פאזה ב T3, התפרקויות אלה לעיתים מערבות באופן משני איזורים המולוגיים מימין בזמן נמנם ושינה קיימת אקטיבציה בולטת של התפרקויות אלה התופסות בזמן שינה עמוקה כ 30%-50% מבפעילות הרקע בשינה, אינן פוגמות באופן בולט במורפולגיה של תרשים השינה. לא נצפתה פעילות אפילפטירמית בלתי תלויה מעל ההמספירה הימנית פעילות איקטאלית- לא נצפו פרכוסים אלקטרוגרפים או אלקטרוקלניים לאורך כל הרישום. אמרו שזה משהוא שנקרא רוחנדית שאמור לעבור עם הגיל והוחלט לתת טיפול תרופתי אני לא בטוחה בענין קראתי שבסוג הזה לא אמןר להיות עוד הרבה פרכוסים אם בכלל ושגם לתרופות יש תופעות שיכולות להיות לא פשוטות מה דעתך? האם יש סכנה אם יהיה פרכוס נוסף? האם לא כדאי לחכות לראות אם זה חוזר? ה eeg מראה פעילות חמורה או קלה? כדאי אולי לחזור על הבדיקה? מה דעתך? תודה רבה

ללינה שלום יש צורך לבצע MRI מח,ללא ועם GAD כדי לדעת האם הפרכוס נובע מפגם מוחי שטעון טיפול. השאלות הנוגעות לפרכוס,ממצאי EEG,צורך וטיפול תרופתי מונע טעונים ייעוץ נוירולוג

07/12/2023 | 10:55 | מאת: לינה

תודה מה הכוונה מונע טיעונים? עשינו mri אם הוא תקין בע״ה מה אתה חושב על הצורך בטיפול? תודה

בתחום המומחיות הנוירולגית

מנהלי פורום נוירוכירורגיה