משמעות תוצאות CT ראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/11/2023 | 14:12 | מאת: טלי

מה המשמעות של PCA עוברי דו"צ ו empty sella? (בבדיקת CT עקב טשטוש ראיה קשה שנמשך כחצי שעה עם כאבי ראש)

*עורקי PCA עובריים=עורקי המוח האחוריים לא מפותחים,דומים למצבם אצל עובר להבדיל ממצבם המצופה אצל הבוגר. *empty sells= טורקי ריק:איזור בלוטת יותרת המוח=היפופיזה הבלוטה שהינה אחראית לכל פעילות ההורמונים בגופנו. מצב זה טעון ייעוץ מאבחן אנדוקריני

22/11/2023 | 15:48 | מאת: טלי

תודה! זה מצב מסוכן? העורקים הלא מפותחים זה דורש טיפול?

העורקים הלא מפותחים קיימים במצב זה מלידה. לרוב יש זרימת דם מוחית מפצה. אם כאבי הראש תכופים או עצימים וטשטוש הראייה חוזר על עצמו מומלץ ייעוץ נוירולוג

22/11/2023 | 19:08 | מאת: טלי

תודה על התשובות!!! זה CT ראש רביעי שלי ואף פעם לא אמרו לי את זה איך זה יתכן? זה ממצא נפוץ?

לא נפוץ

מנהלי פורום נוירוכירורגיה