טיפול תרופתי בטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/08/2019 | 14:25 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34, לאחרונה פניתי לפרוקטולוג עקב גרד רקטלי משמעןתי. ברקטוסקופיה עד גובה 10 ס"מ נצפו טחורים דרגה 2 המפרישים ריר. ניתן לי טיפול בדרמקומבין משחה פעמיים ביום ובנרות פרוקטוגליבנול פעם ביום בלילה. העניין הוא שכמה שעות לאחר השימוש בנר אני חש תחושת גירוי מקומי בעייתית ביותר באזור פי הטבעת ונראה לי שאני רגיש לנר. האם יש חלופה לטיפול? תודה

שלום רב, יש תחלופות רבות לטיפול מקומי בטחורים שניתן למצוא בבית המרקחת. דוגמא אחת היא פרוקטוזורין. יש עוד הרבה ורובן מכילים חומרים דןמים. אבל אני לא משוכנע שמה שיש לך זה דווקא רגישות לנר, אלא אולי המשך של הסימפטומים שסבלת מהם קודם לכן אולי כחלק מהתגובה לטיפול. גרד פריאנלי הוא תופעה מתסכלת ולא תמיד יש לה מקור ברור. צריך להבין מהיכן הריר מגיע, לאו דווקא מהטחורים. כדאי לשקול לבצע קולונוסקופיה להסתכל על שאר המעי הגס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה