פיסטולה בעקבות אבצס פריאנלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/08/2019 | 06:10 | מאת: אור

היי, אחרי ניתוח אבצס פריאנלי, היו כאבים באזור. ללא הפרשות כלל. בבדיקת mri: אין בדיקה קודמת להשוואה ברשותנו. פיסטולה אקסטרה­אנאלית מאחורי לפי הטבעת, מפושטת לאורך כ­38 מ"מ. הפיסטולה בעלת צורת פרסה, ברקמות הרכות, במגע עם שרירי הפובורקטליס. התעלה מתמשכת מימין בקולקציה טובולרית מפושטת לאורך כ­50 מ"מ ­כלפי מעלה עם מעורבות בשריר ה­Iliococcygeus ימין ­וכלפי מטה עם פתח חצוני ב­margin anal Right לסיכום: פיסטולה אקסטרה­אנאלית מורכבת כמתואר עם קולקציה טובולרית מפושטת המעורבת את שרירי הלווטור אני דו"צ. כרגע איני סובלת מכאבים כלל. האם יתכן שגם אם אין הפרשות ישנה פיסטולה? ועד כמה המצב שלי חמור? האם זה אומר שיש פה מעורבות שרירים? סכנה לפגיעה בסוגרים במקרה של ניתוח? מרגיש לי שיש טעות בפיענוח.. הלוואי..

שלום אור, אומנם לפי הבדיקה יש פיסטולה מורכבת. אולם, צריך לקחת את הממצאים בהקשר הנכו ן - כמה זמן לאחר ניתוח הבדיקה בוצעה? ייתכן כי חלק מהממצאים הם שינויים לאחר ניתוח. בכל אופן, בהחליט מחשיד לפיסטולה מורכבת המערבת שרירים. יש צורך להיבדק ע"י כירורג קולורקטלי מומוחה, ובהתאם לממצאים להחליט האם צריך ניתוח, על תיזמון הניתוח, ועל סוג הניתוח. לא מחליטים על ניתוח רק על סמך ממצאי MRI . לגבי פיסטולות המערבות שרירים ם- מתאימים את סוג הניתוח ואז מבצעים ניתוחים בהם לא עושים חיתוך ךשל השרירים כדי להימנע מפגיעה בסוגרים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה