סינוס פילונידלי חוזר - bascom flap

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/08/2019 | 22:17 | מאת: משה

שלום, אני בן 30, עברתי פעמיים ניתוח לכריתת סינוס פילונידאלי בשיטה הפתוחה (wide local excision), ב- 2008 וב2014. כעת 5 שנים מהניתוח האחרון, שוב חזרה הבעיה. לאחר התייעצות עם רופא נמסר לי כי עליי לעבור ניתוח בפעם השלישית אך שהפעם מומלץ ניתוח בשיטת bascom flap. אשמח לדעתך בנושא; האם בהתייחס להיסטוריה הרפואית שלי, יש יתרון בגישה זו על פני הגישה המסורתית שהייתה מקובלת עד כה כפי שעברתי בעבר, והאם יש חסרונות בגישה זו. כמו כן, היכן ניתן לעבור את הניתוח הזה ברפואה הציבורית (או ניתוחים דומים לו -כלומר בשיטה הסגורה עם שתל - FLAP)?

שלום משה, אכן סינוס פילונידלי זו בעיה מתסכלת שהפתרונות הניתוחיים לה אינם טובים ולכן יש הרבה מאוד שיטות ניתוחיות. בכל מקרה, אין הוכחה לגבי הניתוח הכי טוב, ואחוזי הסיבוכים ההישויות לאחר הניתוח הים םיחסית גבוהים. לגבי המקרה שלך - בחירה סוג הניתוח הבא תלויה בניתוחים הקודמים שעברת, במצב היום, ובנסיון והעדפת המנתח שינתח אותך. לכן צריך לראות בדיקו מה עברת בעבר כולל דוחות ניתוח מפורטים, והמנתח שלך צריך להחליט באיזה ניתוח לבחור על פי נסיונו. את הניתוח אתה יכול לעבור בכל בית חולים , ציבורי או פרטי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה