לאחר ניתוח פיסורה - התייעצות חשובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/07/2019 | 17:28 | מאת: אנונימית

ד״ר שגב שלום וברכה ותודה על הזמן שאתה מקדיש לתועלת הציבור. בחורה צעירה חמישה שבועות לאחר ניתוח פיסורה (חיתוך שטחי סוגר) ועדיין יש פרשות נוזליות של צואה. בביקורת לאחר שלושה שבועות הרופא אמר שזה בגלל הבצקת של הניתוח. אך כעת קצת יותר מחמישה שבועות ועדיין יש דליפה של צואה..נורא מטריד ומפחיד אותי. בבקשה תאמר לי האם זה הגיוני או מעורר חשד? ומה ניתן לעשות בנידון? תודה גדולה על הזמינות באתר והרצון לסייע

שלום, החשש בהחלט מובן וברור. זה בהחלט מטריד אך עדיין קצת מוקדם להעריך האם יש פגיעה בסוגר. ברוב המקרים זה אמור להסתדר עם הזמן. האם את בטוחה שמדובר בבריחת צואה ולא הפרשות אחרות כגון מוגלה? בכל אופן תנסי לאכול מזון יותר עוצר כגון אןרז וכו. פחות ירקות, פחות נוזלים. לנסות למצק את הצואה. חשוב להמשיך מעקב של הרופא שניתח אותך. בדלב זה לא הייתי עושה שום דבר התערבותי, בהנחה שהבדיקה תקינה ואין זיהום מקןמי. אלא מחכה עוד זמן ומקפיד על כלכלה עוצרת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה