שינוי בדפוס מתן שתן לאחר קשירת טחור

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/07/2019 | 13:57 | מאת: מודאגת

שלום, אני יומיים לאחר קשירת טחור פנימי. היו לי כאבים עזים שפוחתים בהדרגה. הבעיה היא שמתן השתן אינו רגיל בשני מובנים: ההשתנה קצת קשה לי יותר, ופעמיים גם יצא מעט שתן ללא שליטה, כאילו פתאום יש בעיה בסוגרים. הייתכן שבמהלך הקשירה נפגע סוגר השלפוחית? אם כן, האם זה תהליך הפיך? אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה!

שלום, הדאגה שלך ברורה אך מאוד לא סביר שנפגע סוגר השלפוחית. לעיתים יש תגובה עצבית של קושי בהשתנה בעקבות כריתת טחורים או וקשירת טחורים. הכאב לעיתים גורם לתגובת רפלקס עצבית המשפיעה על ההשתנה. בד"כ זה מסתדר תוך מספר ימים לאחר ירידה בעוצמת הכאב. מצד שני, קשירת טחורים פנימיים אינה אמורה בד"כ לגרום לכאבים עזים ובוודאי שלא לזמן ממושך. ייתכן שהגומייה הונחה במיקום נמוך מידי, ולכן אם הסימפטומים של הכאב והקושי בהשתנה ממשיכים מומלץ לפנות לבדיקה ע"י הכירורג שביצע הפרוצדורה או כירורג אחר או מיון. לעיתים הקושי בהשתנה מצריך אף הכנסת קטטר שתן לזמן קצר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה