גרד חזק ומתמשך בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/07/2019 | 17:08 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, לפני כשבועיים חליתי בוירוס בטן (חום עד 38, נפיחות, גזים, בחילה ושלשולים). לפני כשבוע ולאחר הפסקת השלשולים הופיעה הבעיה שמטרידה אותי מבחינה פרוקולוגית והיא באה לידי ביטוי באפיזודות חוזרות של גרד רקטלי חזק - כאילו עצבי שלפעמים ממש גורם לאי שקט ולא מאפשר לשבת בנוחות. תחילה חשבתי שמדובר בתולעי סיכה ואף לקחתי כדור של ורמוקס ללא הטבה ובמקביל עשיתי שטות - בספרים מומלץ במקרה של תולעים, לנסות להדביק סלוטייפ על פי הטבעת ולבדוק אם תולעת נדבקת. אני הלכתי עם זה קצת קדימה - ליפפתי סלוטייפ על אצבע כשהצד הדביק כלפי חוץ, החדרתי מעט ממנה לפי הטבעת ופחות או יותר גירדתי את המקום - כמובן ששום תולעת או ביצה לא יצאו אך אני מניח שיצרתי טראומה לרקמה משוליו החזקים של הסלוטייפ. היות והגרד לא חלף ואף הסתבך ניגשתי להיבדק אצל פרוקטולוג מאוד בכיר ומוערך באופן פרטי, אך היה נראה לי שהבדיקה הייתה שטחית ומזלזלת - בסופה אמר שהעור מאוד מגורה, שישנו פצע קטן בשעה 6 ושהוא יתן טיפול כמו של פיסורה - אנטרולין 6 פעמים ביום למשך 10 ימים ואם לא יעזור לחזור אליו. חששתי מהטיפול וקניתי במקום זה פרסטוג'ל - ג'ל טבעי ששרף כמו חומצת מלח עד שהייתי חייב להפסיק. שאלתי היא, האם קרם אנטרולין יכול לעזור לגרד גם אם הסיבה היא לא פיסורה? (אין לי כאבים ולא דימום, גם לא בזמן יציאות) תודה

יכול להיות, אבל בעקרון יש במשחה חומר ספיציפי נגד פיסורה, וגם קצת חומר לאלחוש מקומי. חשוב שתישתדל להימנע מלגרד ככל האפשר. לשמור את פי הטבעת נקי ויבש. חשוב לא להשתמש במטליות עם חומרים שונים שעלולים להחמיר את הגרד. לנגב בעדינות, או לשטוף ואז לייבש. להימנע מהגיינת יתר. להימנע ממזון חריף, אלכוהול. לעיתים גם משחות כגון בייבי פסטה יכולות להרגיע הגרד.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה