משחות לטיפול בפיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/08/2019 | 01:34 | מאת: Dm

האם ניתן להבריא על יד משחות אנטיביוטיות בשילוב עם סטרואידים ? למרות הסיכוי הנמוך הייתי רוצה לנסות טרם ניתוח איזה משחות או נרות מומלצים ? ואיזה תזונה מומלצת ? אלכוהול ? ומהם הסיכונים בלנסות לחיות עם זה למי שמעדיף לוותר על הניתוח ?

אין משחות או טיפול תרופתי לפיסטולה. ( למעט בחולי קרון- מחלת מעי דלקתית כרונית אשר מקבלים תרופות ביולוגיות מיוחדות). הטיפול היחידי הוא ניתוחי. הסיכוי שהפיסטולה תיסגר ספונטנית הוא קטן ותלוי בגודל, אורך הפיסטולה ומורכבותה. במידה והסימפטומים מינימלים וזה לא מפריע לך באיכות החיים אתה יכול לחיות עם זה ולא לנתח. הסיכון הוא קטן, שיווצר אבצס סביב פי הטבעת.

30/08/2019 | 10:54 | מאת: Dm

נשלחתי לבדיקת סיטי לבדוק את הפיסטולה האם באותה בדיקה יבדקו באזור גם פוליפים, פיסורה אם קיימת, טחורים או גידול? ובכדי לחיות עם בפיסטולה עליי להקפיד על תזונה ?

סיטי לא רואה פיסורה או טחורים. אין תזונה מיוחדת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה