פיסורה - כאבים וטיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/08/2019 | 15:29 | מאת: שלומי

שלום, בן 34 ולפני 4 ימים אובחנה ע"י כירורג בפיסורה אחורית עם רגישות ניכרת במגע, ללא דימום. ללא skin tag. ללא עדות למורסה פריאנלית. ציינתי בפני הרופא שאני סובל מזה כשלושה שבועות מכאב חד בעת התרוקנות, ובעיקר מכאבים עזים שהולכים ומתגברים בשעות העוקבות שלאחר התרוקנות. ברב המקרים בין 4-8 שעות. הטיפול כולל רקטוג'סיק פעמיים ביום, ונורמלקס כדי לשמור על יציאות רכות. בנוסף אני מורח עזרקאין שמקל מעט על הכאבים. מספר שאלות: 1. מה המינון הנכון לרקטו'? האם לנסות להחדיר את המשחה לפי הטבעת כך שתיגע באזור הפצוע? והאם ניתן להשתמש יותר מפעמיים ביום? 2. הטיפול שנרשם הוא לארבעה שבועות. תוך כמה זמן אני אמור להרגיש הקלה? כי בינתיים אחרי מספר ימים אין שום שינוי. 3. הכאבים - מה עוד ניתן לעשות כדי להקל והאם זה בכלל נורמלי שהמקום רגיש כל כך עד שהכאבים נמשכים ואף מתגברים מספר שעות לאחר יציאה? לפעמים למשך כל אותו היום. אבטיות ישיבה עם זרם חלש של הדוש על פי הטבעת יכולים לעזור, אבל לא להעלים את הכאב שנמשך גם בעת מוחלטת. אני מרגיש פגיעה קשה באיכות החיים, מיואש מאוד ומייחל לכל סימן הכי קטן לשיפור. 4. אני עובד בעבודה משרדית, לרב תחת עומס רב, וחשבתי לקחת שבועיים-שלושה חופש כדי להקדיש את עצמי להחלמה. בפועל יש ימים שאני סובל מכאבים עזים רק מעצם הישיבה בכיסא. האם ניתן לקבל חופשת מחלה מרופא המשפחה? הרבה שאלות, אני יודע. תודה רבה רבה

1. לא יותר מפעמיים ביממה, ולא למרוח יותר מידי חומר כיוון שיכול לגרום לכאבי ראש. לא להחדיר לעומק אלא לפי ההנחיות למרוח בדיוק בפתח. 2. אין חוקים וכל מקרה לגופו אבל אמורה להיות הקלה הדרגתית. כמובן כתלות בטיפול שאינו רק המשחה אלא קודם כל האוכל שאתה אוכל והסדרת היציאןת. 3. אתה חייב להקפיד על מזון עשיר סיבים ושתיית נוזלים רבה שהיציאןת יהיו רכות. 4. זו שאלה לרופא המשפחה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה