דימום חזק בכל יציאה ללא הקלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/08/2019 | 21:02 | מאת: יאיר

שלום. בעבר סבלתי מדימומים אחת לכמה זמן שנבעו מטחורים ופיסורה. לאחר שנתיים של רגיעה, החל דימום חזק בכל יציאה, שנראה שמגיע ממקור פנימי (פיסורה או טחורים פנימיים). אני משתדל לאכול מאכלים רכים וירקות על מנת להמעיט ביציאות אך עדיין אחת ליום לפחות מאבד כמות אדירה של דם בשירותים. כדי לראות פרוקטולוג עליי להוציא הםנייה ולחכות מספר חודשים לתור. עד אז הבעייה תיפתר מעצמה או תחמיר מדי. אני חייב ייעוץ מיידי מה לעשות כדי להפסיק את הדימום! האם יש משחה או טיפול כלשהו שניתן לעשות על מנת לזרז את החלמת הפצע?? אני אובד עצות ואשמח לייעוץ מהיר תודה.

הטיפול בטחורים ובפיסורה הוא דיי דומה ועיקרו- הסדרת היציאות, הימנעות מעצירות, כלכלה עשירת סיבים ומשחות או נרות מקומיים להרגעה מקומית. בכל מקרה לא ניתן לתת המלצות ספיציפיות בלי לבדוק אותך ולאושש האבחנה. עלייך להיבדק באופן מסודר עי פרוטולוג במעדה ואכן יש טחורים מדממים יש אפשרויות לטיפול פולשני שיכול לעזור. חוץ מזה צריך לשלול מקור פנימי יותר לדימום במעי הגס, כלומר לוודא קולונוסקופיה כתלות בגיל שלך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה