שלום רב! הובחנתי ע"י פרוקטולוג מומחה כסובל מאניזמוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/07/2019 | 16:43 | מאת: Ben

שלום רב! הובחנתי ע"י פרוקטולוג מומחה כסובל מאניזמוס. הסימפטומים אצלי, לא בעיות של עצירות אלא מיחושים, כאבים ברקטום, לעיתים חזקים יותר ולעיתים פחות , מתחזקים בעיקר בשעות הצהרים והערב. שאלתי: מה מקור הכאבים??? אילו בדיקות עלי לעשות , עם מי להתייעץ?? טיפול כירורגי אפשרי??

שלום בן. כאבים כמו שאתה מתאר אינם נגרמים ממשהו מכני שהוא בר תיקון כירורגי. לעיתים הבעיה היא ע״ר תפקוד לקוי של רצפת האגן הגורם לעיתים להםרעה בהתרוקנות ולעיתים לכאבים לא ספיציפיים. לפני שמאבחנים את זה חשוב להשלים בירור כדי לוודא שזה אכן הבעיה ושאין משהו אחר שמסביר את הכאבים. לכן חשוב לבצע בדיקות כגון קולונוסקופיה, סונר טרנסרקטלי ומנומטריה להערכת תפקוד שרירי רצפת האגן. הבירור והטיפול נעשה ע״י גסטרואנטרולוגים שמתמחים ברצפת אגן. במידה ואכן לא מוצאים שום דבר והבעיה היא כאבים אזי לעיתים הם עושים הזאקה מקומית של חומרים מאלחשים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה