פיסורה מאז הלידה עבר כ9 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/08/2019 | 16:23 | מאת: ספיר

שלום רב, ילדתי לפני כ9 חודשים וכחודש לאחר הלידה גילו לי פיסורה. כמובן שהביאו לי באותה תקופה טיפול תרופתי של ניפידיפין ללא מרככי צואה ולמעשה הניפידיפין לא עזר ולאחר כחודשיים חזרתי לפרוקטולוג שנתן לי רקטוגסטיק ומרכך צואה פגלקס. לאחר טיפול של כחודש(הפרוקטולוג אמר שזה מספיק) חזרתי לביקורת והפרוקטולג אמר שהפיסורה עברה ושהכל בסדר. הפסקתי עם הטיפול התרופתי ולאחר כשבועיים הרגשתי שוב את הדקירות (באותו זמן הקפדתי על תזונה מלאה סיבים, מים יותר מ2 ליטר כי אני מניקה ותזונה מאוד מוקפדת). הלכתי לפרוקטולוג אחר שאמר שאינו רואה פיסורה ובדק בדיקה פנימית ידנית ולאחר מכן בדק עם מכשיר. הפרוקטולוג אמר שהוא רואה שריטה ממש קטנה יותר בכיוון של הוואגינה וזה משום שאני עושה הרבה אמבטיות ישיבה והטוסיק כל הזמן רטוב ושלח אותי הביתה עם משחה בשם אנטרולין 4 פעמים ביום ומרכך צואה נורמלקס לתקופה של חודשיים שוב ואמר שזה מספיק. שוב אני רוצה לציין כי במשך כל ה9 חודשים האלו אני אוכלת תזונה מלאה בסיבים ומים, אמבטיות ישיבה (הפסקתי לאחר הפרוקטולוג השני). איני מרגישה את הכאבים שהיו לי בהתחלה שהיו בלתי נסבלים אך זה בגלל שאני עם מרככים תקופה ארוכה. שאלותיי הם: 1. שני הפרוקטולוגים לא רואים פיסורה, אך ברגע שאני מפסיקה מרככי צואה אני מרגישה בתוך התעלה כאבים ודקירות האם זה לא מעיד על כך שהפיסורה לא עברה? 2. את האנטרולין שאני מורחת מבפנים אני מרגישה חתך בתוך התעלה שכואב שאני נוגעת, מה זה יכול להיות? 3. ישנו שקיק שנוצר לי עקב הפיסורה שאינו נעלם וכשאני מפסיקה מרככי צואה השקיק הזה כואב בביקור בשירותים, מדוע? אני מבינה שכרגע גם לא יכולים להמליץ לי על ניתוח משום שרואים שהפיסורה עברה אבל איני יכולה להבין למה אני מרגישה את אותם תסמינים שחוזרים מיד עם הפסקת הטיפול. אשמח לכל חוות דעת /המלצה , האם אתה מכיר מקרים כאלה ומה נתן לעשות כדי לעבור את השלב הזה של הפיסורה מאז הלידה. זה פשוט משאיר טראומה נוראית מודה מראש על כל תשובה

האופציות הן -1. להמשיך טיפול כפי עשית עד עכשיו. 2.- ללכת לניתוח - בדיקה בהרדמה בה ניתן לבדוק אותך טוב יותר ולראות האם באמת יש או אין פיסורה, ואם יש אז לבצע ניתוח לפיסורה. 3. השקיק זה קפל עור שנוצר בד"כ במצבים של פיסורה כרונית. אם הוא מפריע לך ניתן להורידו בניתוח. את צריכה להחליט עד כמה הסימפטומים הללו פוגעים לך באיכות החיים כך שאת מעוניינת בניתוח. אם זה לא נורא ואת סה"כ מסתדרת עם זה אז את יכולה להמשיך בטיפול כפי שעשית עד כה.

13/08/2019 | 17:10 | מאת: ספיר

אני מודה לך על תשובותייך, אקבע שוב תור לפרוקטולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה